Police za v klet

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
V kleti nameravam montirati konzolne nosilce in lesene police. Steno sem prebelil, nosilce kupil lične in želim, da tudi police nekako izgledajo. Ciljam na OSB plošče, 15mm debele. Ampak teh nikjer nočejo razrezati po merah, edino če vzamem cele plošče ter plačam razrez...rabil bi pa potem kupiti kar 3 :/

Kaj bi še lahko dal namesto OSB? Navadna iverica mi je grda, vezana plošča mi ne potegne, nekako bi pristal na lepljeno smreko (aka vollholz plate). Kako je to kaj cenovno? OSB 15mm cela pride nekako 20€, vendar je nimam s čim odpeljat, niti razrezat lepo
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kako ti jih nočejo razrezat? Pa to dela vsaka druga štacuna z lesnim programom!!!
Od kje pa si?

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Kaj pa opažne plošče, t.i. bosanke? 28mm debelo se ne bo kar tako zvilo...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No narobe sem se izrazil. Bi razrezali tako da vzamem celo, oni izrežejo po mojih dimenzijah in mi dajo tudi ostanek. Sem mislil, da se da dobiti samo recimo 6 kom 150x30cm in plačaš samo to. Kot recimo naročiš iveral po meri. Ker imam specifične dimenzije je veliko odpadka.

Plan B je da kupim dve celi, dam kolegu narezat pasove po dolžini 15cm široke, potem pa lepim po 2 in po 3 pasove skupaj z lamelami, zamaknjene in dobim police širine 30 in 45 cm. To bi lahko sam naredil.

Posebne teže na teh policah sploh ne bo. Praktično nič težkega.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Če ne bo posebne teže, potem raje iveral vzemi-rabiš ga malo manj kot 3/4 plate==35 €+ nalimki (ABS ali folija)
Pa še barvat ne bo treba.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če mi je pa OSB tako lep, iverka pa skrajno grda.

OK moram povedat da sem pobelil hudo umetniško, čeprav je klet, slike ne dam ker lahko koga vrže božjast. Konzolni nosilci so beli in OSB bi se super vklopila v barve in sceno.

Tud če je klet, a mora bit zato grdo alpa krneki? Ne, naj bo lepo in fensi.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Aja iveral. OK, bom preveril vzorce.

Barvi stene sta jupol trend 21 apricot in vmes bela.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
V kleti nameravam montirati konzolne nosilce in lesene police. Steno sem prebelil, nosilce kupil lične in želim, da tudi police nekako izgledajo. Ciljam na OSB plošče, 15mm debele. Ampak teh nikjer nočejo razrezati po merah, edino če vzamem cele plošče ter plačam razrez...rabil bi pa potem kupiti kar 3 :/

Kaj bi še lahko dal namesto OSB? Navadna iverica mi je grda, vezana plošča mi ne potegne, nekako bi pristal na lepljeno smreko (aka vollholz plate). Kako je to kaj cenovno? OSB 15mm cela pride nekako 20€, vendar je nimam s čim odpeljat, niti razrezat lepo
rolleyes-1.gif

kaksne licne nosilce si si omislil?

osb plosce so odlicna resitev, samo ce ti ni 25cm premalo ...

http://www.bolha.com/gradnja-ostalo/javor-opazne-plosce-javor-200-50-cm-oglas382797087

ko je zmontirano izgleda precej licno, ...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pa to ni res!
stupid-1.gif

A je z mano kaj narobe?

Najbolje, da kontaktiraš proizvajalca OSB plošč, da ti naredijo tri plošče eksaktno takih dimenzij, da se bo potem pri tebi izšlo pri razrezu! Kajti sicer boš matral prijatelja z razrezom bolj na drobno in potem lepljenjem ...
10.gif

( ...
jezen.gif
mularija!)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kot sem rekel, sem ne morem izvesti transporta plat dolgih 2,5m in ne razreza. Ostalo bi lahko potem sam.

Največ je vredno tisto, kar sam narediš, ni res? Ampak moraš imeti pogoje za to.

Trgovina naj mi pa zaračuna malo več in ostanek obdrži, kaj naj jaz s tem? Nimam za kaj imeti.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Nosilci so tista kovinska "lojtrca" in zatične konzole. Lojtrca z enojnimi luknjami, ne z dvojnimi.

Ja te opažne plošče poznam, niso slabe na videz. Ampak ko prežagaš lahko naletiš na kako luknjo, kot v panelki...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Uh, daleč, sem iz Kranja.

Dosedaj sem vse nabavljal v Slovenijalesu, pa so zaprli štacuno in šli v Šenčur v Cubis, tam pa skladišča nimajo več, vse naročajo iz Vižmarij.

V Obiju je razrez in material zlatarski, Oblč pa...no morda bi šel pa še tja povprašat.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
na koliko dolžine pa imaš konzole?? zelo pomembno

Nikjer ne bo med dvema več kot 50cm.

Police pa dveh dimenzij, 154 x 40 in 154 x 30 cm.