Police in regali

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Kje nabavit čim cenejše police. Rabim police za špajs, tko da ni treba da je lepo. Kako se kej obnesejo pvc police?

Potem pa rabim še čist navadne regale da jih dam v klet za razno kramo. Seveda spet čim cenej, ker glih nebi rad dal 50€ za ene navadne regale.

Hvala

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
A to se gre za les, oz. iverice? Najcenejša rešitev so hobby programi (slovenijales itd.). Prideš z merami, ti razrežejo, zarobijo.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Verjetno ti je predaleč, ampak v Ikei imaš regale, širše od klasičnih, lesene, sestaviš po želji, mislim da pride okoli 11€ regal...
Midva sva jih kupila pa sva zadovoljna.

LP

PE089084_PE089084STEN.jpg

image19.jpg

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Te iz ikee vem sam mi je predaleč, da bi šel samo zarad regalov tja.

Iščem podobne regale, ni nujno da so leseni, sam da bo poceni. Tolk da mi krama v kleti ne leži po tleh.

Glede vlaganja pa neki malga kej vlagam na vsake tolk cajta. Predvsem kej namočm v šnopc
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Teli regali ne bodo nikdar polni flas in kozarcev. Za kaksne cevlje so se, ostalo pa....?

Kdo pa danes še kaj ulaga od tamladih
grin1.gif
to je pa tudi res.... No mx vlaganja polomijo tudi zelezne regale.
Sicer pa kupi neke lesene "stebricke" in nosilce vmes pa kak OSB nataknes. Seveda rabis nekaj orodja.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Teli regali ne bodo nikdar polni flas in kozarcev. Za kaksne cevlje so se, ostalo pa....?

No če nama držijo orodja, kante čistil, gospodinjske aparate ipd. potem bodo tudi flaše in kozarce zdržali. Niso tok švoh kot zgleda, so kar trpežni in predvsem uporabni zaradi tega, ker so malce globji.

13. jul 2011
2.677
626
113
Jaz imam PVC regale iz Hoferja. So jih takrat slučajno imeli (tudi sedaj jih imajo v ponudbi), pa sem jih vzel. Sploh, če je prostor nekoliko bolj vlažen, so dobra izbira. Najcenejši res niso, je pa cena primerljiva s kovinskimi. So pa zelo robustni in z večjo nosilnostjo od kovinskih. Edino prilagodljivi so manj, ker je za manjši razmak med policami potrebno žagati palice, pa tudi prah se težje briše z njih.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

In zakaj ne bi zdržali...?. ti tapameten

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Sicer pa kupi neke lesene "stebricke" in nosilce vmes pa kak OSB nataknes. Seveda rabis nekaj orodja.

Od kdaj imajo OBS plošče večjo nosilnost kot smrekove dile?...povej ti tapameten

Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Kje nabavit čim cenejše police. Rabim police za špajs, tko da ni treba da je lepo. Kako se kej obnesejo pvc police?

Potem pa rabim še čist navadne regale da jih dam v klet za razno kramo. Seveda spet čim cenej, ker glih nebi rad dal 50€ za ene navadne regale.

Hvala

Najcenejše police so leseni regali iz smrekovine, kateri so tudi dovolj stabilni in ne poslušaj tapametnega vsevednega hanza.... kaj misliš s pedesetimi evri pa ne vem..ena polica? Kolikšna dolžina..kolikšna globina... ponavadi se dela regale tolikšne kolikor je velik prostor..od stene do stene

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Dj poglej kakšne nesmisle pišeš..enkrat tako ..drugič drugače..

Nazadnje urejeno:

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Za regale sem govoril, da nebi glih rad dal okol 50€. Ker morm ene tri nabavt in se pozna če je taka cena.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
suzica: najboljša je smrekova dila, sploh če je fajn smolnata. Tudi če se regal podre, zadeva ostane na polici.
Da o raznem čiščenju ne govorim (če ni lakirano).
Pri macinem regalu me motijo tisti "stebrički ki so iz "18" mm debele grčave dile. Vse ostalo je še kar, tisti "stebrički" pa ???. prvo varovanje ki bi ga jaz naredil je, da bi na vrhu sidral v steno vsaj z enim vijakjom

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Dobro, jaz sem našla slike na internetu, kako naj bi to zgledalo, regali v živo čisto dobro izgledajo in niso iz slabega lesa.

Če bi bili butasti jih midva sigurno nebi imela doma, verjemi, in če bi bili majavi jih tudi nebi imela doma, ker sva jih rabila za pospraviti veliko stvari od tega večinoma težje stvari.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Stara 'tišlerska' in 'cimpermanska' resnica pravi: "les pokonc in baba leže vse zdržita" (se opravičujem damam!)

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Uporabnik Hanzi pravi:
suzica: najboljša je smrekova dila, sploh če je fajn smolnata.
Citat:
Tapameten... ne boš verjel da obstajajo za smolne kanale smrekovi "čolnički" s katerimi se poflika smolne kanale ...torej smola ni problem...štekaš tapameten?

Tudi če se regal podre, zadeva ostane na polici.
Citat:
Podre se lahko vsaka stvar na svetu, zato ne nakladaj v tri p. m.
Nikjer nisem napisal da je tisti regal pravilno sestavljen...vendar nima smisla zdaj to tebi pripovedovat, saj glede umnosti ti ne sežemo do kolen....

Da o raznem čiščenju ne govorim (če ni lakirano).

Citat:
In kdo je rekel da ne sme biti lakirano? a imaš ti v bloku na plati tudi estrih ali si talno oblogo dal direkt na betonsko plato?

Ne razlagaj nekaj kar je samoumevno...
Pri macinem regalu me motijo tisti "stebrički ki so iz "18" mm debele grčave dile.

Citat:
Verjel ali ne da bodo tisti stebrički dovolj močni...čeprav jst jih delam močnejše in sicer zaradi izgleda...

Zakaj so grče? Za malo denarja malo muzike... ne boš verjel iz kakšnega slabega lesa dela ikea kuhinjske pulte...

Vse ostalo je še kar, tisti "stebrički" pa ???. prvo varovanje ki bi ga jaz naredil je, da bi na vrhu sidral v steno vsaj z enim vijakjom

Citat:
tale mala zadeva bo stala...

Povej če imaš posteljo iz iverice...ali jo imaš tudi ušravfano v steno? Ker na postelji so kr fajn rukarji...če ne veš tapameten
evil.gif

Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Za regale sem govoril, da nebi glih rad dal okol 50€. Ker morm ene tri nabavt in se pozna če je taka cena.

Dj ti povej koliko polic bi ti imel in sicer koliko dolge in koliko široke.....regal je lahko dolg 5 metrov ali pa en meter....

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Suzica; koliko stane m2 colarc in koliko m2 osb plate? Cene vidim v reklami pred sabo, ti bos pa nosilnost povedu.

Ceno lesa itak veš, ceno OSB plat tudi veš....

V trebnjem in grosupljem sta dve tišlarski trgovini in VELIKO prodata materiala dolenjskim tišlarjem in ne boš verjel da prodajo zelo malo OBS plat... v trebnjem recimo enih deset na leto...pa še to ne tišlarjem...

In spet ne boš verjel da ima iveral od kaindla ali maxsa veliko večjo nosilnost kot pa te tvoje OBS plate...ki so pa tudi iverice s tem da so v njen večja granulacija lesnega materiala..sekanci... lahka je pa ko puter...

Za nosilnost OBS plate torej: vredna je glede nosilnosti pol kur*a

Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Dobro, jaz sem našla slike na internetu, kako naj bi to zgledalo, regali v živo čisto dobro izgledajo in niso iz slabega lesa.

Če bi bili butasti jih midva sigurno nebi imela doma, verjemi, in če bi bili majavi jih tudi nebi imela doma, ker sva jih rabila za pospraviti veliko stvari od tega večinoma težje stvari.

Sj mu ne moreš nič dopovedat...on je glavni majster za vse stvari na tem svet...drugi smo pa eni loleki...posebej jst ko nisem še nikoli nobene dile v roki imel..po njegovem mnenju...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če kaj pomaga pri iskanju regala: pravkar gledam reklamo Baumax-a, ki ima na zalogi smrekove lepljence različnih dolžin, širine pa so 800mm.
In cene se gibljejo od 2,35€/kos pri 2000mm do 3,74€/kos pri 4 metrski.
Debeline so 18 mm
To pomeni, da je m2 te 4 metrske malo več kakor 1€. Ceneje ne bo nikjer, ničesar...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Če kaj pomaga pri iskanju regala: pravkar gledam reklamo Baumax-a, ki ima na zalogi smrekove lepljence različnih dolžin, širine pa so 800mm.
Debeline so 18 mm
To pomeni, da je m2 te 4 metrske malo več kakor 1€. Ceneje ne bo nikjer, ničesar...

kaksna bi bila nosilnost teh smrekovih lepljencev, ce jih odrezem na 3 metre in 3x podprem, na zacetku, na sredini in na koncu?

zaenkrat imam v mislih 27mm opazne plosce, ampak je zadeva z opaznimi ploscami konkretno drazja
in pa tudi predimenzionirana ...

pronet

Pripravnik
18. sep 2007
70
25
18
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Debeline so 18 mm

poglej še enkrat mere .... dolžina lepljencev je 800mm (80cm), širine so pa različne od 200 do 400 mm (20 do 40 cm)