Polarizacijski filter-pomoč pri nakupu

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Takole je.
Imam Canona G11 za katerega nameravam kupiti cirkularni polarizacijski filter. Na netu je ogromno ponudbe, od le nekaj pa vse do xxx evrov.
Ogledal sem si tegale .
Ker na tem področju nimam nobenih izkušenj me zanima vaše mnenje oziroma pomoč pri izbiri pravega.
Hvala in lp.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Mene pa zanima koliko se sploh dejansko splača kupit polarizacijski filter. Tisti, ki ga imate...ga dosti uporabljate? Cene so kar konkretne 50-70 EUR za dobrega.

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Jaz službeno slikam avtomobile in ga praktično skozi uporabljam (tako za zunanjost, kot v notranjosti za slikanje armaturne plošče). Zelo fajn efekt naredi tudi za nebo pri sončnem vremenu. Če slikaš v glavnem ljudi in v zaprtih prostorih, pa te kvečjemu moti, ker ti pobere nekaj svetlobe.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Jaz ga kar pogosto uporabljam. Ce sem ob soncnem vremenu na odprtem potem je prakticno vedno gor. Pa ce slikam s flesem ob takem vremenu tudi, se posebej pri portretiranju (sinhronizacija flesa 1/250 in cimbolj odprta blenda)..

Cene polarizatorjev so pa naceloma odvisne bolj od velikosti navoja na objektivu (npr 52mm je poceni, 77mm pa ze kar ohoho) in debeline samega ohisja (tanjsi je, drazji je)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Mene pa zanima koliko se sploh dejansko splača kupit polarizacijski filter. Tisti, ki ga imate...ga dosti uporabljate? Cene so kar konkretne 50-70 EUR za dobrega.

Jaz sem posnel natančno (1) uporabno sliko. Vseskupaj pa mogoče 5 slik z njim. Rezultati pa so odlični, če veš kaj pa kako. Pri dobrem filtru se pozna predvsem širina kota, kjer je opazen efekt in je tako recimo nebo manj lisasto, pri slabšem filtru pa je ta kot precej ozek.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
88 EUR...kar dost.
tongue-1.gif
Bo za razmislit.

Kje pa se dobi najceneje?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Dobri polarizatorji so kar dragi, sploh za velike premere. Od hoye ti pa slabšega ne bi upal priporočit, ker boš razočaran. Glede najnižje cene se boš pa že znašel.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
HD ti bo všeč, ker ga je lažje spucat in prstnih odtisov ne boš s tako lahkoto gor puščal. Kar se tiče kvalitete slike pa ne bo neke hude razlike. Imaš pa na netu primerjave pa si boš lažje pomagal.

Ajax

Zelenc'
23. jul 2007
14
0
1
Jaz sem v petek kupil polarizacijski filter Marumi Super DHG PL(D), 77 mm za svoj 70-200mm f2.8, že isti dan pa sem ga uporabil na Rally-u Maribor. Sicer je bil drag, vendar sem z njim več kot zadovoljen. Če želiš lahko pripopam kakšno sliko narejeno s filtrom tu gor.

Lp,
Damjan

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Preveri pri beseničarju za marumi - sam imam 77 mm, ni bil poceni deluje pa odlično. Pa poglej katero verzijo točno rabiš (je več opcij). Menda jih imajo tudi v bigbangu (marumi).
Zanimivo je tudi za kakšne rally dirke - vidiš lepo not v avto kaj počnejo vozniki in sovozniki med vožnjo.
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Sem klical besničarja in imajo Marumi na zalogi...bom šel verjetno po šihtu enkrat. Kupil bom pa 67 mm za Tamrona 17-50.

Lepo da dajo spletno ceno, če plačaš z gotovino.