Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Na polarizacijskih sončnih očalih so se mi pojavil čudni vzorci, kot da bi polarizacija izginila. Na svetlejših delih se voda blešči, na temnih pa je tako kot mora biti, torej brez bleščanja.
Je to normalno? Malo sumim napačno montažo stekel.
Ne ni normalno.
Če bi bila napačna montaža bi ali vse bleščalo ali nič - pravilno.
Če je polarizacijski film nanešen na steklo je lahko prišlo do napake pri nanosu - vrni jih če lahko! Upam da ni to kak tisti super duper Ray Ban za 9,99$.
Na netu sem našel nekaj člankov, ki govorijo o pretesni vpetosti v okvir. Posledično pride do tega vzorca na polarizacijskem filmu. Je pa pri večini pritožb enako: prodajalec trdi, da je to normalno.
Ima kdo polarizacijska očala, da bi jih dal pred LCD zaslon (ali pa obrnil proti modremu nebu) in pogledal, če ima podobne svetle lise v steklu?
Citat: Uporabnik JosipBroz pravi:
Ima kdo polarizacijska očala, da bi jih dal pred LCD zaslon (ali pa obrnil proti modremu nebu) in pogledal, če ima podobne svetle lise v steklu?
A mislite, da sem jaz na pamet tumbal? Že cca 30 let nosim izključno polarizacijska sončna očala. Od čip šit Polaroid (mislim,da so oni to izumili) za do 50€ pa do Ray Ban za skoraj 300€, pa nobena niso imela takih lis.
Če so dioptrijska ne vem točno kdaj nanašajo polarizacijski sloj, ampak sigurno je tu bilo nekaj narobe.
Še vedno trdijo, da minimalne lise vedno nastanejo, zaradi vpetosti v okvir. Ker tam pač obstaja pritisk, ki vpliva na polarizacijo.
Če preveč pobrusijo stekla, da bi čim bolj zmanjšali vpetost, pa lahko stekla padejo ven. Bojda.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.