Polar FT7

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Oi.

A se splača kupiti to uro glede na to kar nudi? Ker se na te ure ne spoznam najbolje (oz. se še nisem uspel poglobiti) me zanima ali gre za dober nakup.
Hvala in LP.

Cene se gibljejo (v SLO) tam okrog100-110EUR.

Polar FT7

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
SUUNTO ure so tud dobre oz. najboljše

Jaz uporabljam Sigmo PC 15 stala je 45 evrov in sem zadovoljen z njo.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Naročil model FT40.
Sem gledal tudi Suunto, vendar so cene nekoliko višje kot za Polar.

Uporabljal jo bom za razne športne aktivnosti - vsega po malo. Pa da vidim ali bodo moje domneve glede določenih zadev potrjene ali zavržene. Sicer velika cena za ta egotrip, vendar vseeno.
Dva tanka bencina vs ura ..Menim, da odtehta
smile-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js mam RS 800 tole je pa graf po enih intervalih. Ko imaš ene par takšnih grafov, potem lahko na podlagi tega kaj pametnega ukreneš. Če pa imaš urco ki ti kaže samo trenutni pulz in kalorije je pa to po mojem mnenju igrača.
899467-graf.jpg

Priponke

• 899467-graf.jpg
    899467-graf.jpg
    29,1 KB · Ogledi: 271

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Če pa imaš urco ki ti kaže samo trenutni pulz in kalorije je pa to po mojem mnenju igrača.

Odvisno za kaj rabiš. Jaz rabim samo za srčni utrip, da tečem/hodim med 60-75% max.srčnega utripa. Se hitro zgodi, če zelo hitro hodim po kakšni kratkotrajni ravnini, da niti 60% ne dosežem v tem primeru me ura spomne, da tečem in obdržim nad 60% srčni utrip. Drugače se poskušam izogibat kakšnim ravnim terenom čimprej v kakšen klanec, breg, da mi naraste srčni utrip na 70-75-80%
Če s težo nimaš problema potem tečeš kukr te volja/moč daje.
Ta ura, ki jo imam jaz je bila še pocen 45 evrov ti maš pa 10x dražjo.
Ne vem pa kok lahko zaupaš še drugim funkcijam, ki jih druge ure nudijo. Za moje pojme brezvezne, ene majo še celo za merjenje izgubljene maščobe
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ta model ure, ki jo imaš ti je itak profi zadeva. Se bom moral še marsikaj naučiti, da bo tako "huda" zadeva primerna zame. Za spoznavanje osnov je pa FT40 mislim da dovolj ok.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Če maš probleme s težo in si brez kondicije res ne razumem zakaj bi bil problem spraviti srčni utrip višlje...

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Če maš probleme s težo in si brez kondicije res ne razumem zakaj bi bil problem spraviti srčni utrip višlje...

Zivjo,

Teroreticno se DELEZ porabljenih mascobnih kalorij zmanjsuje s povecevanjem intenzivnosti, SKUPNA PORABA kalorij pa se povecuje. kaj se bo pri posamezniku porabljalo je odvisno tudi od drugih faktorjev (treniranost, prehrana...). Splosen nasvet za obmocje izgube mascobe je 60-70%, za aerobno kondicijo pa 70-80%, zato je splosno priporocilo za rekreativce, ki bi radi izgubili mascobo nekje 70% (plus minus 5).
Drugace pa je uspeh izgube mascobe mnogo bolj odvisen od prehrane, kot od tega, koliko in s kaksno intenzivnostjo delas kardio...kardio je samo optimizacija.

To je odgovor osebnega trenerja, čemu potem višat srčni utrip na 90%, max. sem imel 93%.

Še nekaj poglej tole razprdelnico

MSU OH M
65-70 40 60
70-75 50 50
75-80 65 35
80-85 80 20

IN še nekdo mi je napisalo tole:
Sem se včeraj igral s tekalno stezo, ki mi je kazala porabo kalorij. Pri hitrosti 4,6 milj/uro je bila poraba 330 Kcal/uro, pri 9,2 milj/uro pa čez 1000 Kcal. Zdaj si pa zračunaj, kje je večja poraba maščobe, pri 60% od 300 kcal ali 35 % od 1000 Kcal.

60% od 300 kcal = 180
35% od 1000 kcal = 350
To razmerje se izenači pri srčnem utripu nekej 80-85%, 95% pa je tud težko dosečt.

In če pridem do rezultata je bolje delat na čim višjem srčnem utripu, gledam samo na to, da nimam pod 60%, sčasom tud ure ne bom potreboval več.
Pa še nekaj, kar nekaj časa je trajalo da prideš do spoznanja, da je bolje vso tehniko vržt v smeti pa delat po svoje, hitreje ko tečeš več porabiš karolij, maščobe in boljše je za tebe.

Zdaj kermu vrjet, osebnem trenerju, enmu, ki je delal test, ali pa spletnim člankom.

Nazadnje urejeno:

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
To je odgovor osebnega trenerja, čemu potem višat srčni utrip na 90%, max. sem imel 93%.

Vprašanje je katerega osebnega trenerja. Tako si namreč danes lahko reče vsakdo. Poglej si tole http://www.fitnes-zveza.si/dokumenti/razpis_vaditelj_2009.doc
Tole je tečaj fitnes zveze slovenije, ki obsega 72 ur! A se ti ne zdi to mal premalo zato da bi potem kdo s tabo razpravljal in ti razlagal kaj je zdravo in kaj prav za tebe. Sicer ne vem kateri osebni trener je to rekel vendar večina jih ima takšen tečajček ali pa še tega ne. Itak je jasno, da pote na razumejo cele zadeve. Ti pa to vzameš za sveto... ccc ... naredi si uslugo, pa jih mal manj poslušaj.

Mislim, da sem ti na to vprašanje glede utripov odgovoril v enem drugem postu.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Sicer ne poznam uporabnika jaka6, ampak glede na njegove objave na tem forumu spada sam med športne trenerje z kar veliko izkušnjami. Po moje ne boš falil če ga boš poslušal .
smile-1.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Njegov post v moji temi. Jaz se z njemu čisto strinjam.

To o teh magičnih 75% so fitens buče. To govorijo ponavad tisti z vikend tečajem, ki so se nekaj naučili na pamet pa jim ni čisto jasno kako zadeva funkcionira. Dejstvo je da v telesu potekajo vedno trije procesi, ki zagotavljajo, da se energija obnavlja. Le ena od njih pa lahk v nekih posebnih okoliščinah jemlje tudi iz maščobe. Res je da procentualno prav ta teče najbolj pri pulzu okoli 75% vendar, če povečamo intenzivnost se tudi poraba poveča. Procentualno se sicer zmanjša poraba maščobe glede na ostala dva procesa, ampak se zaradi povečane potrebe po energiji poraba maščobe absolutno vseeno poveča.
Vztrajati na 75% pulza je bedarija in zguba časa. Konec koncev se maščoba tudi ne porablja če je na razpolago dovolj druge energije.
Folk ponavadi drka tistih 75% v nedogled potem pa da bi šlo hitreje kupijo fat burner. Potem še kofein, pa l-carnitin, pa še efedrin, pa helios.... Potem pa še "uredijo" prehano, tako jih fitnes guruji nahukajo, da nabavijo ene 6 kant proteinov in biznis gre naprej.
Vse kar rabiš je ustrezen trening program, pa 5 solidnih obrokov dnevno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz pa se strinjam z njim, sicer lahko ti zgubiš veliko maščobe s 60-75% max pulza, vendar če hočeš res kaj spremeniti rabiš mišice, kajti mišice so tiste, ki dejansko energijo porabljajo

pri 60-75% pa ti ne pridobivaš mišične mase nič

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Nekje sem prebral, da je nemogoče istočasno pridobiva mišično maso in izgubljat težo. Najprej proč špeh šele nato na maso

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz pa sem nekje prebral, da če ješ svinjino in piješ alkohol ne prideš k alahu v raj, aja pa nekje sem prebral, da je zemlja nastala pred 4000 leti z adamom in evo, pa je bog naredil fosile, zato da neverniki lahko govorijo o evoluciji