Polar elektrodni pas z oddajnikom (prilagoditev)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sem rekreativni kolesar in že od nekdaj imam težave s temi paski za merjenje srčnega utripa. Po navadi mi kaže popolnoma napačno ali pa ne kaže sploh
confused-1.gif

na kolesu imam polarjev števec C200 in na roki uro polar FT80 in na obeh ista pesem. Doma imam 4 različne (original) elektrodne polarjeve paske, tako da napako glede tega izključujem. Po vsej verjetnosti imam težave zato, ker sem spredaj precej poraščen
redface-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Sem rekreativni kolesar in že od nekdaj imam težave s temi paski za merjenje srčnega utripa. Po navadi mi kaže popolnoma napačno ali pa ne kaže sploh
confused-1.gif

na kolesu imam polarjev števec C200 in na roki uro polar FT80 in na obeh ista pesem. Doma imam 4 različne (original) elektrodne polarjeve paske, tako da napako glede tega izključujem. Po vsej verjetnosti imam težave zato, ker sem spredaj precej poraščen
redface-1.gif

Majica mora biti oprijeta, ker čim ko ti kaj tolče majica ob pas ti zna zmotiti pas in ti zato kaže narobe. Pa elektrode kar zmoči, itak je vodoodporen, tako da...pa zmoči si tudi tam kamor daš pas...ne dosti, ravno toliko, da ni suho. Sicer pa Polarjevi pasovi kažejo točno koliko imaš utrip...čim ko je kaj narobe zelo poskoči in velikokrat je problem ravno majica.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Ne vem sicer če ima to veze, ampak jaz imam ohlapno majico in relativno ohlapen pas, sicer NI polar!!! ampak deluje b.p., pa sem tudi "malo" kosmat
wink-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ma ja, kot rečeno, vedno zmočim elektrode in predel kjer imam pas...tudi majica je povsem oprijeta. Sicer pa ja res zanimivo bi bilo spobat še kaj drugega kot polar..

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
ma ja, kot rečeno, vedno zmočim elektrode in predel kjer imam pas...tudi majica je povsem oprijeta. Sicer pa ja res zanimivo bi bilo spobat še kaj drugega kot polar..

Jaz imam vsaj 4 leta star pas od Polarja, pa dela vse ok. Edino sedaj mi je dvakrat kazalo nekaj narobe, ker nisem imel oprijete majce in je potem narobe kazalo malce časa, ampak sem takoj popravil in je delalo vse ok.
Mislim da je Polar najboljša izbira, vsaj če mene vprašaš. Ura, ki jo imam ima 10 al 12 let, pa dela kot nova.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
@janch: Poizkusi si tudi prsni koš zmočit poleg pasu, ker zgleda da nimaš zagotovljene prevodnosti. Jaz tudi ima polarja CS300, pa mi pas dela normalno, nisem pa nekaj full kosmat po prsih. Ko štartam, dam pas pod tekočo vodo in samo z roko obrišem odvečno vodo tako, da potem mokrega dam nase.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
ksz

Kak točno bi naj motla ohlapna majica? Pravite nekateri, da mora bit oprijeta...Pa ni šans, da si dam v tej vročini oprijeto majco gor.In preverjeno neoprijeta ne moti pasa.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
ksz

Kak točno bi naj motla ohlapna majica? Pravite nekateri, da mora bit oprijeta...Pa ni šans, da si dam v tej vročini oprijeto majco gor.In preverjeno neoprijeta ne moti pasa.

Na biciklu, če ti fajn tolče majca ob pas ga lahko zmoti in ne dela prav (ne cel čas, malce časa pa). Glede oprijete majce...itak če kolesariš je dobro, da je oprijeta, za tek si pa nabaviš Dri-Fit majico, pa je (taka majica itak je bolje, da je oprijeta).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Za na kolo je potem res boljše met oprijeto majico.Za tek, košarko in ostale športe pa mam raje neoprijeto.Bolj luftig
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Še nekaj.Uporablja kdo uro in pas v bazenu? Se pas rad premika in ga je treba popravljat? Oktobra, ko bo zunaj "premrzlo", se bom spravo plavat.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Trenutno ima hofer tako zadevo za 15€. Probej, mogoče ti bo pa ta delala brez težav. Sem za foro vzel in mi kaže ok, pa sem kar lepo kosmat po prsih.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Imaš v bližini mobitel?
Jst ga imam na kolesu na balanci, zraven polarja... pa se mi je že zgodilo, da ko sem mel google maps odprt (ful prenosa preko omrežja), da sta mi hitrost in pulz podivjala. Čeprav mi ni jasno čemu se je zmešalo, ker imam kodiran trak.

Lp

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
po vsaki vadbi je potrebno pas umit, malce tekočega mila in tekoča voda bo OK, potem pa obesit, da se posuši, obvezno brez oddajnika
+ vsake toliko ga daš prati zraven športnega perila

če ga ne umivaš odmrla koža zapaca elektrode in ura več ne dela

pred vadbo zmočiš pas in prsni koš, ter pas se mora tesno prilagajat

po potrebi menjaš baterije

to je vsa umetnost
cheer.gif

Nazadnje urejeno: