Polaganje lamelnega parketa - angleški vez

Katsumi

Pripravnik
29. sep 2007
68
0
6
41
Zdravo!

Zanima me ali se je kdo že lotil polaganja lamelnega parketa, ampak ne mozaičnega, temveč angleške vezi.
Slika: različne postavitve lamelnega parketa
Zanima me kako pride zapakiran; ko so lamele zlepljene skupaj, da so tudi že obrezane, da tvorijo pravokotnik, ali je tako, da vsaka druga vrstica lamel gleda toliko in toliko levo/desno od predhodnje in naslednje vrste (ali cik-cak)? Doma smo že pred leti polagali lamelnega mozaičnega in je oče tarnal, da vsake toliko časa kakšna izmed lamelc odleti stran iz zlepljene ploskve, zdaj, ko se pa odločam za angleško vez, ga pa še bolj skrbi, da ne bodo lamele vsake druge vrste še lažje stran letele s paketa..

Hvala za odgovor!

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Pa saj konstantno letijo dol z vezi... Pač položiš na lepilo in potem dodaš še odpadlo ploščico. Zadeva se potem tako ali tako še brusi in lakira, tako da res ne vidim težave!

Katsumi

Pripravnik
29. sep 2007
68
0
6
41
No ja, doma imamo lamelni parket (sicer mozaik) pa pri polaganju ni preveč letel stran. Tudi res, da jo lahko enostavno zalimam tako lamelco, ki bi stran odletela, če jih je pa več, pa je malo tečno, ko so tako majhne.
Sem se pa malo zanimala naokoli in sem našla ugodno varianto za klasičen parket (enaka cena kot lamelni angl. vez), tako da bom kar klasičen parket polagala.
grin1.gif