Pokvarjen aparat - pomoč

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Danes na tekmi Slovenija - Severna Irska mi je en D3 ga začel malo srat. Pojavljajo se horizontalne "črte" po celotni ali po delu fotografije. Ne pojavi se na vseh fotkah, na enih ni nič, na enih več na drugih manj. Zdaj pa ne vem kaj krivit za to napako, seznor, zaklop ali kaj druga. Jaz sumim, da bi ga lahko zaklop kaj sral, ampak se še nisem soočo s tem, tak da vprašam vas če slučajno kdo ve kaj bi lahko blo.

Govora pa je o tem:

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Brez skrbi :D :D
Ni aparat, ponavadi je kriva kartica - probi z drugo kartico
wink-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Sem probal zdaj s 4imi karticami in na vseh dela enako, na drugem aparatu pa se z istimi karticami ne pojavlja nič. Sem jih sformatiral in probal na obeh slotih 1 in 2 in še vedno se pojavljajo črte.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Razlog za skrb seveda je - banding je tudi po mojem mnenju najbolj verjetna napaka.
Pred nekaj leti sem imel to napako na HP-ju, pa so mi ga brez komentarja zamenjali za drugega.
Veliko bandinga so imeli tudi lastniki Fuji kompaktov, kjer so prav tako dobili priznano tovarniško napako
Čudi pa me, da se to pojavi na aparatu tega cenovnega razreda, kakor je D3, čeprav je vse mogoče...

LP

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.765
546
113
42
povsod malo
Torej na mojem Canonu A60 se mi zdi, da je bil se je pojavilo točn tako potem se je pa z vsako fotko stopnjevalo dokler ni začel delat belih oz sivih črt
frown-1.gif
na servisu je rekel, da mi je 1x mogel pasti po tleh ko sem slikal.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.765
546
113
42
povsod malo
Kul kul nisem vedel
cheer.gif
in če primerjam (zdaj glih ne najdem teh slik) ampak 2mp je delal lepše slike kot recimo Nikon L16 ki ima 7mp

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Kolikor vem, so firme to napako (banding) brezplačno reševale tudi izven garancije, seveda pa ne vem, kako je s tem pri Nikon-u

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Stroške popravila sicer ne plačam jaz ampak vseeno upam, da bo čim manjša napaka.
Res je žalostno, ampak ta aparat je prestal že zelo zelo veliko. Recimo 4 mesece redno "nošenje" iz 8ur na -20° na +20°, ker se je z njim dve leti delal svetovni pokal v smučanju + vse ostalo.