Pokrivalo proti toči v Leclercu

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
V Leclercovem katalogu imajo v akciji pokrivalo proti toči.

1. Koliko to kaj zaleže?
2. Ali se ga da fajn zašponat, da ga veter ne odnese, ker ponavadi s točo pride tudi močan veter?
3. To pokrivalo sem že lansko leto gledal v Leclercu, a se nisem odločil zanj, ker nisem vedel, katero velikost vzeti, mojega modela avta pa ni bilo v tistem naboru, kjer piše, katera velikost je za kateri avto. Katera velikost bi bila najbolj primerna za Ampero?

Hvala za odgovore!

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
1. Zaleže samo v primeru, da ko te dobi toča imaš nataknjenega in ker se ponavadi pojavi bolj kot ne iz neneda je najbrž pametnejša rešitev zavarovanje ali še bolša JPP.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Verjamem, da ga ma in če se ne motim ima tudi garažo (kjer mu je crkla ampera) tako, da ne vidim smisla pokrivala v okolici Domžal kjer je možnost, da ti toča zbije avto vsaj po mojih izkušnjah razmiroma majhna, med vožnjo ga pa najbrž tudi ne bo natikal in na vsakem javnem PP ali pač?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Odgovora na tvoja vprašanja ne poznam, vem pa, da pravi dedci tega ne rabijo.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hm, kaj pa vem ... verjetno je tako kot pri vseh stvareh: malo denarja, malo muzike, lahko pa da se motim.

Velikost vzemi takšno, ki ustreza vozilom približno takšne velikosti kot je tvoja ampera, recimo bmw 3.

Jst imam sicer že precej let pokrivalo firme KAS ("star model", kjer je posebej pena in posebej "cerada"), ki je pred leti večkrat prišlo prav.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Hvala vsem za odgovore!

Imam polni kasko s vsemi dodatki in tudi doma podzemno garažo.

Pokrivalo potrebujem za na morje, kjer bi pokrivalo imel stalno na avtu (tam ni garaže), razen ko se zapeljem po futr.
Vseeno raje avto najprej zaščitim pa šele potem koristim kasko za popravilo toče.

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Tudi jaz imam avte kasko zavarovane, doma garažo in nadstrešek, med službo (kadar je napovedano neurje ali toča) parkiram v bližnjo garažno hišo, a ker recimo na morju vsepovsod nimajo pokritih parkirnih mest, pokrivalo za točo včasih pride prav.
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pokrivalo potrebujem za na morje, kjer bi pokrivalo imel stalno na avtu (tam ni garaže), razen ko se zapeljem po futr.
Če na druzga bo prav prišlo za zaščito pred smolo & co, ako parkiraš pod drevesi
zmaga.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Isto jaz. V službi imamo odprto parkirišče, ampak ko vidim, da prihaja toča, zapeljem v bližnjo garažno hišo (minuto stran).

Na morju je pa vikendica, avto parkiran pod borovcem in ko v Dalmacijo pride nevihta, so stvari konkretne. Avto je parkiran pod borovcem in če ne pada toča, padajo pa storži.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Če na druzga bo prav prišlo za zaščito pred smolo & co, ako parkiraš pod drevesi
zmaga.gif

Jp, pod borovcem in hrastom.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Hvala vsem za odgovore!

Bom šel iskati kar jutri zjutraj in vzel velikost za BMW3 ali Astre karavan ali kaj podobnega.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.675
3.248
113
Jaz imam tole http://www.propip.si/ponjave/ponjava_toca.htm

Sicer toče še ni srečala, izgleda pa kar konkretno narejena in odebeljena na pravih mestih. Sicer tisto ko piše, da zavzame malo prostora je bolj tako tako, saj je čez pol prtljažnika v Meganu, a če ni druge prtljage to ni problem. Sem pa imel srečo, da sem jo kupil zelo poceni, cca. 40 EUR, ne spomnim se točno ali jim je ostala na zalogi ali je bilo kaj drugega, ker drugače so kar drage.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Najbolje je parkirat na AC pod nadvozi in v tunelih...

Nazadnje uredil moderator:

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Tele ponjave ne pomagajo nic proti toci ki je velika kot oreh ali vec. Za manjso toco pa mora pleh tako in tako zdrzati.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
... vendar Andyju bolj prav pride pokrivalo proti toči, res pa bi lahko kombiniral tudi z mrežo. Za vsak slučaj.
wink-1.gif