Pokritost z dvb-t signalom

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Na tej strani se nahaja karta pokritosti Slovenije z DVB-T signalom in vse kar vas glede tega zanima.Če pa želite vedet na kateri frekvenci dela kateri odajnik, samo vprašajte. KLIK

Nazadnje urejeno:

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Na tej strani se nahaja karta pokritosti Slovenije z DVB-T signalom in vse kar vas glede tega zanima.Če pa želite vedet na kateri frekvenci dela kateri odajnik, samo vprašajte. KLIK

Še kar solidno.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Madona ti pa dobro razturaš toto tehnologijo
smile-1.gif

vidin ka si duma v ten...zanima pa me: či man jaz eno anteno bole širokopasovno, pa en sprejemnik ki pobira zapis v mpeg4 formate, te nucan samo eden sperejemnik ka recimo dobin TV SLO in ORF ? je tak ?

lp iz Lotmerka

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
lp iz Lotmerka

Tudi ce si iz "nevemkod", bi lahko napisal tole malo bolj slovnicno pravilno, ker verjetno malokdo razume tole..

Odgovorjeno je bilo uporabniku z imenom Focus.... ki je to ( predvidevam ) razumel...če bi hotel da bi me razumela cela vesoljna Slovenija, potem bi pač odgovoril tako, da bi podal odgovor vsem, ne le uporabniku z imenom Focus....
To je moj odgovor ... pa ne mislim s tem nič narobe...si me opozoril, jaz sem pa pač podal svoje mnenje
Lep dan še naprej iz deževnega Ljutomera
write.gif

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Aha, pa še en majhen dopis k prejšnjemu zapisu: glede razumljivosti pa tako: tudi jaz se moram ( če hočem razumeti ljubljansko narečje ) potruditi in včasih mogoče kaj vprašati. Sem pa že sorodnike, ki živijo v Ljubljani lepo naučil, da se morajo potruditi in ( če ne razumejo ) vprašati, pa se jim vse razloži in pojasni... mislim glede prleškega jezika...Tipičen primer prekmurskega jezika je dr. Mitja Slavinec, ki se mi je prej zdel mogoče malce čuden, da govori vedno prekmursko, seda pa ko malce pomislim, pa ga celo podpiram v temu..... Ravno zaradi te " ljubljanščine " ki nas obkroža na vsakem koraku....

P.S. Vem da ta post sploh ni spadal sem, ampak vseeno se mi je zdelo dobro, da pojasnim svoje stališče.

LP
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pozorno branje razkrije, da pri nas oddajamp DVB-T v kodeku MPEG4. Drugod uporabljajo MPEG2. Praktično vsi DVB-T sprejemniki, samostojni ali vgrajeni v novejše TV podpirajo samo MPEG2 in so za sprejem signala TV Slovenija neuporabni. Sprejemnikov z MPEG4 p še ni na trgu in tudi poceni ne bodo še nekaj časa. Ob tem se sprašujem, zakaj TV Slovenij sploh oddaja DVB-T, če na trgu ni sprejemnikov, s katerimi bi lahko programe sploh sprejemal...

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Sicer kolikor sem prebral tvoje pisanje ti lahko samo potrdim, vendar pa sem nekje zasledil da bi naj po novem letu dala RTV SLO neke dvb-t sprejemnike za testne namene - zdaj za protiplačilo ali pa v trajno uporabo, tega nisem zasledil... Vendar pa mislim da so na RTV SLO razmišljali že malce naprej in predvidevali da bo dvb-t standard z mpeg4 prevladoval...vse bolj se mi dozdeva da bo temu tako, ker sumljivo nizke cene so ostalih dvb-t proizvodov, ki podpirajo samo mpeg2...lahko da se motim, samo nekaj mora bit na tem...sicer pa bo čas pokazal svoje, potem pa bomo videli kako in kaj..

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Ja odgovoril bom vsem po vrsti

1.)Rabiš sprejemnik, ki sprejema mpeg4 format (ta sprejema tudi mpeg2)takrat lahko z 1 anteno (širokopasovno) loviš SLO in ORF ker so približno v isti smeri in imajo močne odajnike. Večji problem je HRT ki ima na Sjlemenu 1000W (kar je enakovredno 3500W analog), ki pa je malo slaboten za naše področje. Zato bi rabo anteno tristar + ojačevalec to najdeš tu

2.)Na trgu je ogromno set top box-ov (oz sprejemnikov) ki podpirajo mpeg4 standard, le pri nas jih ni na prodaj ker trgovci še veselo prodajajo staro robo (oziroma nimajo pojma kaj prodajajo). Čez mejo je moč dobit tak sprejemnik že od 70€ dalje, samo se moraš prej pozanimat, če res podpira mpeg4, ker tudi avstrici nimajo pojma kaj to je (vedno ga pomešajo z HD standardom). KLIK

3.)Konec letošnjega leta naj bi bli na trgu prvi testi in sprejemniki, klko je vrjet strokovnjakom in njihovim napovedim. To sem že nekje pisal, tam so tudi linki, ki to potrjujejo.tu smo o tem že govorili

Nazadnje urejeno:

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Aha vidim da si v povezavi z podjetjem, za kerega si podal link, nisem pa vedel, da so tako široko dejavni...ampak to vem sedaj, sicer smo mi nekaj že z tem podjetjem sodelovali, ampak okrog drugih zadev....aha, torej za HTV rabim anteno z ojačevalnikom, za SLO pa ORF pa samo anteno brez ojačevalnika... nisem pa vedel, da preko "meje " prodajajo sprejemnike za tako ceno ... ok, bo treba iti malo pogledat..
Če boš vedel, kdaj se bodo začeli testi in samo testiranje sistema, pa kar hitro objavi tu gor....Sam se nekaj zanimam o teh zadevah in je vsaka informacija dobrodošla...

lp
aplauz.gif

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Ja odgovoril bom vsem po vrsti

1.)Rabiš sprejemnik, ki sprejema mpeg4 format (ta sprejema tudi mpeg2)takrat lahko z 1 anteno (širokopasovno) loviš SLO in ORF ker so približno v isti smeri in imajo močne odajnike. Večji problem je HRT ki ima na Sjlemenu 1000W (kar je enakovredno 3500W analog), ki pa je malo slaboten za naše področje. Zato bi rabo anteno tristar + ojačevalec to najdeš tu
2.)Na trgu je ogromno set top box-ov (oz sprejemnikov) ki podpirajo mpeg4 standard, le pri nas jih ni na prodaj ker trgovci še veselo prodajajo staro robo (oziroma nimajo pojma kaj prodajajo). Čez mejo je moč dobit tak sprejemnik že od 70€ dalje, samo se moraš prej pozanimat, če res podpira mpeg4, ker tudi avstrici nimajo pojma kaj to je (vedno ga pomešajo z HD standardom). KLIK
3.)Konec letošnjega leta naj bi bli na trgu prvi testi in sprejemniki, klko je vrjet strokovnjakom in njihovim napovedim. To sem že nekje pisal, tam so tudi linki, ki to potrjujejo.tu smo o tem že govorili

Ali je možno iz okolice Kranja dobiti digitalni ORF? Kakšne antene oziroma opremo potrebujem za to?
V preteklosti se je dalo dobiti analogni program ampak smo zaradi slabe slike in motenj opustili oziroma zavrgli antene.Takrat so rekli da so motnje zatoker smo preblizu Krvavca. S prihodom digitale tv pa mislim da se je to spremenilo. Mislim pa da je bil oddajnik za ORF takrat na tromeji.