Pokanje pri zadnjem kolesu pri neravni cesti

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Skoraj vedno, ko se kolo dvigne ali spusti med vožnjo, torej če ni cesta ravna, se sliši pokanje.

Ko bi z železno palico udaril ob recimo felgo. Bolj topo, brez "zvena".

En serviser je predlagal, da je most in ležaj za zamenjat, samo nisem bil zraven, tako da ne vem točno, ali je preventivno mišljeno ali se bo vsak čas avto sesedel.
(drug serviser pa je rekel, da ni nič)

Gre za letnik 2003 Peugeot 206.

Kaj zdaj? Tretjega serviserja vprašat?

Zdaj zgleda tak, da en pravi da treba zamenjat, da bi on zaslužil, drugi, ki mi je recimo dolžan uslugo, pa pravi da ne, da ne bi imel dela po nepotrebnem in brez profita.
confused-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Menjava preme zna bit še strošek z materialom, ker so lahko rabljene tudi neuporabne, štelat pa se ne dajo. Menjava pa je neproblematična, dve uri na dvigalu, če gre za spretnega mehanika.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
verjetno ležaji na premi, dvigni avto i probaj če ma kaj lufta
Tipični problem pri P206,je pa kar drag ležaj

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ponavadi se vidi če pozorno gledaš, ali pa se že kolo drgne ob notranji blatnik pri polno naloženem avtu

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Daj obnoviti zadnji most, ali nabavi drugega (po možnosti dobrega, kar pa bo problem).
Prej boš to naredil, manj bo koštalo.
Cena ?
400 - 700E

LP

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
menjajo se lezaji na premi, mosta se ne sšlača dol jemat ker je precej dela

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Če ima kolo ze večjo zračnost je tudi os poškodovana.
Potem je prepozno za menjavo samo ležajev.

Žal.

Most dol, popraviti (menjati) poškodovano, zvrtati luknje in montirati niple za mazanje, potem vsake toliko pljuneš malo masti skozi niple in imaš mir.

Smo svojčas imeli s Citroeni enake težave (ZX, Xsara, Xantia, Berlingo).

Peugeot ima isto s.r.a.n.j.e.

Sami ležaji niso dragi :
http://cgi.ebay.fr/2-Kit-Roule...5QQcmdZViewItem

Osi tudi ne :
http://cgi.ebay.fr/AXE-NEUF-DE...774644727063829

Materiala je, če se malo znajdeš, za max. 200E, ostalo vzame delo ...

LP

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
ponavadi se vidi če pozorno gledaš, ali pa se že kolo drgne ob notranji blatnik pri polno naloženem avtu

Zato sem pa vprašal. Vidi se, da je kolo postrani, ne pa luft.
@Stein: je kolo postarni ali ni? Lahko so tudi nosilci preme (gumijasti) zguncani in zato ropota.
Kakšne glasove proizvedeš, če med vožnjo močno potegneš ročno?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
seveda, če predolgo ne menjaš se poškoduje še os,mi smo na enem naredili bronaste puše namesto ležajev ker je bila os poškodovana, pa je sedaj ok

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
@Stein: je kolo postarni ali ni? Lahko so tudi nosilci preme (gumijasti) zguncani in zato ropota.
Kakšne glasove proizvedeš, če med vožnjo močno potegneš ročno?
Stoji normalno, ampak že z roko lahko zviješ. Ko je na tleh.
Zvok bom preveril...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj sem napisal, da je en serviser rekel, da je za zamenjat.
Lahko ga še vprašam, kaj točno je narobe.

tinkica1

Zelenc'
3. dec 2013
1
0
1
Hej folks :)

Sem na pravi temi in imam vprašanje, ko se malo bolje spoznate :)

Imam P206..itaq..prema..sploh vemo :)

Odkar sm kupila avto, mu gume zadaj stojijo na ven- kot da bi 300kg skoz prevažala naokoli :) in ni blo take panike, ker mi ni jedlo niti gum :) No in nazadnje na tehničnemu..jao meni..ležaj je treba na premi zamenjat..pa jst ok :) in lej ga zlomka..kupim jst desni ležaj za na premo in gre avto k mehankarju, nakar mi on danes sporoči, da je treba celo premo menjat, ker je full lufta not. in danes kot ena budala, prekličm pol slovenije, ker nimam 250 € za obnovljeno premo..in končno najdem nekoga, ki mi jo proda za 180€..vse zmenjena, da pridm jutr ponjo (govorimo o obnovljeni) in mi zdaj sporoči, da fak..nima abs..a se de kako sprovizirat tele luknje za abs?!?! karkoli?! :S

lp,tina

ps: ne kupm več pežoja ever
smile-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Raje se stegni za obnovo toliko kot pač pride skupaj z demontažo in montažo pa maš mir verjetno do odpada.
Prema pri teh avtih je predvidljiv strošek. Če pred nakupom ne veš tega pač ne veš.