Da ne odpiram glih nove teme, bom oživel kar tole, ki je še iz cajtov, ko so stari Rimljani hodili k nam, v Emono in Celeo na kofe in v toplice.
Namreč, Garmin (n1390) mi na nekaterih stalnih lokacijah zaradi POI točk vedno zmrzne. Začelo se je tako, da sem že obstoječe POI točke v Garminu, dolagal in celo združeval z novimi, Snecerjevimi. In več je bilo teh POI točk, bolj me je naprava zajebavala. Nazadnje sem pobrisal vse in si naložil en bolj skromen paketek, vsega 150 KB. Zadeva se je malo umirila. Ampak, na daljših vožnjah mi je pa beštija še vedno vsake toliko časa zmrznila. In to največkrat tik pred kakšnim ključnim odcepom, oz križiščem.
POI datoteke sem imel naložene v Garminovem pomnilku, ravno tako pa (ziher je ziher) tudi na SD kartici, v mapi \ Poi. In tu je srž problema. Da ne bi po nepotrebnem brisal in na novo nalagal POI datoteke, sem v mapi \Poi (enako na SD kartici) ustvaril novo mapo in jo poimenoval \koš. V to mapo sem umikal sumljive POI datoteke, kombiniral in sprobaval različne kombinacije. In problem zmrzovanja je še vedno ostajal prisoten. Nazadnje mi je bilo vsega zadosti in v Garminu sem pobrisal vse v mapi \Poi. Na SD kartici pa sem obstoječo POI datoteko vtaknil v dodano mapo, imenovano \koš.
Potem pa dvojno presenečenje:
Prvič, ob vklopu Garmina me je naprava obvestila, če želim prenesti datoteke iz SD v napravo in sklenil sem da NE.
Še bolj sem bil presenečen pri naslednji vožnji, ko so se mi opozorila o omejenih hitrostih (radarji), ki jih ne bi smelo več prikazovati, normalno prikazovala. Od kje, če pa sem jih eliminiral?
Zadevi sem hitro prišel do dna in osupnil. V kar koli že vtakneš ali umakneš, v mapi \Poi, Garmin vseeno prebere in uporabi.
Ob naslednjem vklopu sem Garminu dovolil, da je prenesel podatke iz SD kartice v napravo. Jasno, prenesel je komplet, s famozno mapo "koš" vred.
Sedaj poskusim še zadnjo varianto. Naložil sem eno samo POI datoteko v garminovem pomnilniku, pa da vidim, kaj bo. Če nüvi zopet zmrzne, bom raje sam pazil na omejitve in naj klinc gleda te POI.
MMG, Sicer še nepreverjeno, mislim da se enak princip dogaja z datotekami Current, v mapi \GPX. Na enak način sem jih umikal, in vedno znova oživljal neke prastare poti v mapi Priljubljene.