Pohvala policajem (mariborskim na kolesih)

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Danes zjutraj sem prvič videl, da je v frekventnem MB križišču za vogalom ždel policaj z blokcem, 100metrov dalje pa sta druga dva policaja (po uniformi so bili vsi kolesarji) ustavljala kršitelje.

Če je to korak k temu, da se disciplinira narod zaradi uporabe mobilcev, neuporabe smernikov in varnostnega pasu, basanja v polna križišča in padanje v rdeče luči, potem potezo iz srca pozdravljam!
cheer.gif

LP,

Milan

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
upam da gre za to kar si napisal in ne samo za izpolnjevanje norme in polnenja proračuna!

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.678
113
Na nobenem ne "delajo norme" brez veze. Drži se predpisov in se ne boš imel česa bati

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz se ničesar ne bojim! vem pa kako delajo če te poznajo in kako če te ne in tu je problerm!

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
upam da gre za to kar si napisal in ne samo za izpolnjevanje norme in polnenja proračuna!

Sem pomislil na to, ker skozi omenjeno križišče pelje nova hrvaška (beri brezvinjetna) transferzala, a so bili postavljeni na zrcalnih pozicijah, na kateri tujci niso ravno pogosti.

LP,

Milan

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Normo jim določi ''šefe'' na postaji. Potem je pa od njih odvisno, a se postavijo nekam pa zajebavajo nedolžen folk v glavo in izpolnijo normo, ali pa res skrbijo za red in kaznujejo divjake in prave kriminalce, vendar jih potem slišijo na postaji, ker niso izpolnili norme. To je tudi pravi razlog, zakaj tako visoke kazni. Namesto 40 kazni jih je patrulja napisala 10, zato so podražili cenik in sedaj iz 10 kazni dobijo isto denarja, kot prej iz 40. Matematika. Lahko pa vprašaš koga, ki je pred kratkim zapustil policijo in odšel delat drugam...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
normalno treba je kaznovati slovenčeka in ne tujca ker je njemu (policaju) lahko jezik tujca čisto tuj in si ne more kaj pomagat!

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
normalno treba je kaznovati slovenčeka in ne tujca ker je njemu (policaju) lahko jezik tujca čisto tuj in si ne more kaj pomagat!

Tu se ne bi strinjal - dejansko so bili postavljeni tako, kot da bi hoteli poskrbeti za večjo varnost v prometu, kar je tudi mene presenetilo.

LP,

Milan

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.678
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Potem je pa od njih odvisno, a se postavijo nekam pa zajebavajo nedolžen folk v glavo in izpolnijo normo..
Nedolžen folk?
Aja saj res, ustavljajo in talajo kazni čeprav ne delaš prekrškov ane?
hysterical-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tu to se dogaja sam moreš kaj takega doživet da lahko spljoh verjameš!

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.678
113
Dogaja se tudi, da psiholog zaštiha pacjenta. Torej zdej psihologi za normo štihajo nedolžne pacjente?
Sprijazni se no, da je v 99% ustavljeni storil kakšen prekršek. Tisti promil, ki ne dobi kazni zaradi prekrškov, jih pa zaradi dolgega jezika

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Točno tako. govorim iz lastnih izkušenj (večkratnih) ko si je policaj prekršek izmislil, ali pa kasiral za en drg - dražji prekršek, kot sem pa res naredu.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
dogaja se tut kaj drugega reccimo da bolnik zabode zdravnka pa da ne pišem v tvojem slogu naprej! Zaradi dolgega jezika (če ni žaljenje) ne moreš dobit kolikor vem živimo (zaenkrat še ) v svobodni državi kjer lahko izražamo svoja mnenja?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.678
113
Glede na to, da ta dolgi jezik ponavadi pomeni pošiljanje v 3pm in podobno jebanje v glavo, je kazen žaljenja uradne osebe zelo primerna.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.678
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Točno tako. govorim iz lastnih izkušenj (večkratnih) ko si je policaj prekršek izmislil, ali pa kasiral za en drg - dražji prekršek, kot sem pa res naredu.
Ti se pa sploh ne oglašaj, ker si v prekršku še predno stopiš v avto
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz ga še nisem poslal v 3pm ker to ni moj način izražanja lahko pa mu rečeš kaj drugega!

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Potem je pa od njih odvisno, a se postavijo nekam pa zajebavajo nedolžen folk v glavo in izpolnijo normo..
Nedolžen folk?
Aja saj res, ustavljajo in talajo kazni čeprav ne delaš prekrškov ane?
hysterical-1.gif
Če bi hotel tebi do pikice natančno razložiti problem, bi mi črnila v tipkovnici zmanjkalo (ali pa enostavno nočeš razumeti...).
Vsak (ok, skoraj vsak...) ki ga ustavi policaj, je storil prekršek (pustimo sedaj tiste kontrole prometa, pa kontrole dokumentov pa kontrole.... ko te ustavi, vprašaš, kaj sem storil narobe, pa reče nič, samo kontrola nečesa...). In prav je, da za prekršek tudi odgovarja. Žalostno pa je, da odgovarjaš za prekoračitev hitrosti na izvozu iz avtoceste, ko je na prvem ovinku pentlje omejitev 40km/h (da 5 ljudi ali več zapored tam zmanjša na 40km/h imaš na acvtocesti 1km kolone in potencialno verižno trčenje), nekateri, ki pa divjajo po mestu ali naselju, jim pa predstavljajo preveč dela in zopet neizpolnitev norme.
Drugače se pa strinjam: če grešiš, boš kaznovan.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
jaz ga še nisem poslal v 3pm ker to ni moj način izražanja lahko pa mu rečeš kaj drugega!

Tudi pri policajih se držim istega pravila, kot pri drugih ljudeh - startam s prijaznostjo, če sem ga zaj..al, priznam in plačam.
Se mi je pa zgodilo, da so me samo zaradi avta potegnili iz prometa. Parkrat zato, ker jih je avto zanimal in je bila kontrola dokumentov samo izgovor in je po opravljenih formalnostih padla debata (takšnih primerov poznam veliko), malo manjkrat pa tudi zato, ker sem bil po njihovo lahka tarča (sitting duck
wink-1.gif
) in so po ustavljanju skušali najti vzrok za kasiranje. Če vzroka za kaznovanje ne najde, sem navadno verbalno bolj pasiven (a ne kot cucek podložno prestrašen), da se jih prej rešim in ne prilivam olja na pogoreli ego policaja - gobcanje tukaj navadno prinese seciranje kompleta žarnic, prve pomoči, v glavnem iskanje dlake v jajcu, ki vzem vsaj čas, če že ne denarja.

LP,

Milan

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Podobno je z mano.
Če pa slučajno poizkuša zaračunati kaj, česar nisem naredil, potem to tudi jasno izrazim in zatežim, da naj to da v zapisnik. In morebitne nekonsistentnosti v njegovi zgodbi tudi
evil.gif
. Do sedaj se je izšlo. Sem pa v tem primeru iti pripravljen do konca, pa tudi če gre za prekršek s kaznijo 50 EUR.