Pohodni čevlji II.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
(temo objavil v Rekreaciji, ampak tam je bolj samotno..)

Pregovor pravi kolikor denarja toliko muzike, pa se mi zdi da še posebej velja za pohodne čevlje. Pred časom sem kupoval Kilimanjaro iz Hervisa, potem v trenutku slabosti kupil ene no-name v Torbo-schuh (never again), nazaj na Kilimanjaro, pa sedaj Salomon za okrog 50€... Ker jih uporabljam za delo, jih shodim hitro, par mesecev. Salomon se mi zdijo precej kvalitetne, ampak poskusil bi še Merrell kako bi se obnesle, recimo Mesa, ali kar Passage. Pulse so mi čuden model.

Kake izkušnje z Merrellkami mejbi? Kje se tako obutev še kupuje razen v Hervisih in Intersportih? Pa rajši dam malo več€ za kvaliteto, s Kilimanjarom se mi zdi da sem opravil..

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Aja
jezen.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
pravi pohodni čevlji so po 300€ in več.....to kar vi govorite so čevlji za po jutranji rosi, pa še takrat imaš mokre noge
smile-1.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
No, s tem se pa definitivno NE strinjam, imaš napačno predstavo, kaj je POHODNI čevelj.
Uporabnik ne govori o hribovskih čevljih (ti res znajo biti zaradi kvalitete /nujnosti res prekleto dragi), temveč o pohodnih. Sam imam LOWA, so v rangu do 150 EUR, pa ne bi rekel, da so slabi, nasprotno !!! Za v gore imam seveda dražje ...
Za gore pa seveda ne pridejo v poštev ... tam pa se res pri 150 EUR šele začne, pa do ... ?

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Meni pa se Merrell zdijo ceneni. Sicer sem vidla ene lepe zlate copate od njih, pa sem mela pomisleke.

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Meni pa se Merrell zdijo ceneni. Sicer sem vidla ene lepe zlate copate od njih, pa sem mela pomisleke.

Jaja, samo tile zlati ziher niso bili pohodni ... sicer pa, kot pravim, prisegam na LOWA-o.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hja, verjetno nisem bil dovolj jasen: čevlje bom uporabljal za delo, ne za v hribe. Zato sem nekako prešaltal na pohodne, ker si v njih lahko 8+ ur. Torej za v hribe ne, jutranja rosa pa 2x na leto
tongue-1.gif

Grem zdele mal pogledat ponudbo, tja do 100€.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem za službo (na terenu hodim po precej razdrapanem in trdem terenu) kupil neke čevlje od Planike za takratnih 26 jurjev (dve leti nazaj), ki so se izkazale zelo odlične za to delo (zelo trd podplat in ogrodje). Ko sem šel z njimi pa samo na Šmarno goro, me je pa kar precej ožulilo). Tako da če imaš za delo, vzami res trd podplat (malo se moraš navaditi), potem pa boš videl, da lahko stopiš praktično kamorkoli brez problemov. Sem pa videl, da za 50 evrov ne dobiš niti približno tako trdnega čevlja. Če ti plača služba, potem ne šparaj. Kljub trdemu podplatu naj ima vsaj vibram.

Pokazati modela pa ti ne morem. ker ima Planika nikakršno spletno stran. Vsekakor pa moj čevelj ni za v hribe, zato imam drugačne.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Jaz imam pohodne čevlej od Planike v njih sem vsaj tri mesece na leto prav nič jih ne šparam pa so po treh letih še v precej dobrem stanju razen podplata ki je obrabljen.......letos bom kupil druge ravno tako od planike

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Merrell Mesa Ventilator sem vzel v Intersportu za 70€. Na šihtu mi pripada 1x na leto obutev do vrednosti 50€, Raje še sam dam malo zraven, pa mam malo boljšo obutev. Itak je pa večinoma za znotraj, le km se nabere
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
merrell so recimo bentley, kilimanjaro in podobni pa zastava, hyundai ipd... skoda le, ker imamo cisto nesposobnega uvoznika (celo ena alterjevka dela pri njih), ki mu podtaknejo 10 in vec let stare modele oz. taksne namenjene vzhodnemu trgu.

jaz jih kupujem v tujini. predvsem cokle

smirk-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Zame je pohodni čevelj, tak ki je usnjen zunaj, znotraj, levo, desno..povsod
smile-1.gif
. Spodaj konkreten podplat. In gremo.

Po možnosti da slišijo na SLO ime....cenovno pa se gibljejo med 100 in 120 EUR.

S takim čevljem res lahko greš kamor hočeš in kadar hočeš.

(tistih za 50 EUR se bojim - sploh neke čudne znamke, tistih za 300 EUR ne rabim - oz. lahko z zgoraj omenjenimi mirne duše opraviš vse kar ti srce poželi).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Alpina, designed in Slovenia, made in China.
Ne neumnosti otresat naokoli.
ne-ne-1.gif

@vincent: imam ravno ene take, pa jih mislim počasi menjat za kaj boljšega (po komaj cca 30 pohodniških dnevih), so se preveč zgonili. Žal je usnje navaden šit, ki premoči kot za šalo, pa še premehki so; novi materiali so povozili usnje po vseh frontah. Dobri čevlji se začnejo (žal) pri 150 in več €.