Pogodba - jo je potrebno nositi s seboj

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Dve podjetji imata pogodbo za glasbeni koncert.

1. ali jo morata imeti obe podjetji v primeru kontrole pri sebi za pokazat ali obstaja 8 dnevni rok?
2. ali je lahko v elektronski obliki, npr. scan pogodbe na iPad-u

lp

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Pogodba o čem? Za izvedbo koncerta? Dvomim sicer, da je potrebno takšno pogodbo imet pri sebi. Malce preveč ohlapno si napisal za kakšen konkreten odgovor.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
D.o.o. in s.p. poslovno sodelujeta. V primeru inšpekcije - morata imeti pogodbo s sabo ali ne?

Ni važno kakšna je dejavnost. Recimo, da ima en bar, dn pa kelnari

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Eden, ki ima s.p. lokal, drugi ima s.p. in streže za šankom tega lokala. Tukaj če se ne motim, pride v poštev pogodba o poslovnem sodelovanju, mislim pa, da jo ni nujno imeti s seboj... lahko se pa tudi motim.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
A delavec na delovnem mestu ima tudi vedno s sabo pogodbo o zaposlitvi?! Pomisli malo logično no!
grin1.gif

V bistvu če imaš take pogodbe za šankom boš dobil kazen, poslovne pogodbe morajo biti po zakonu varno spravljene v sefu oz. v ustreznih prostorih. Če pride inšpektor se da pogodbo v vpogled oz. če jo nimaš pri sebi jo moraš naknadno predložit.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

1. ali jo morata imeti obe podjetji v primeru kontrole pri sebi za pokazat ali obstaja 8 dnevni rok?

lp

Pri sebi jo mora imeti vsak zaposleni 24ur/7 dni v tednu
bonk.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

lp

Pri sebi jo mora imeti vsak zaposleni 24ur/7 dni v tednu
bonk.gif

Da, tako so mi rekli v dveh racunovodstvih, zato sprasujem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še enkrat jih pokliči in naj ti povedo pravno podlago... točno kateri predpis in člen.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.970
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

lp

če gledaš poslovni vidik, med dvema pravnima osebama, pogodba ni obvezna,
Pogodba po navadi določa pogodbena razmerja v poslih, v tem primeru med pravnima osebama in nikogar ne briga ta pogodba,
je pa temelj za reševanje sporov če se nekdo ne drži dogovorjenih pogojev....

Če se gre za koncert, pa rabiš dogodek ustrezno prijavit na upravni enoti, policiji itd... tam pa morda zahtevajo v predložitev pogodbo,
kjer bo verjetno navedeno okvirno št. obiskovalcev, trajanje, varovanje, zavarovanje itd...

V primeru da dobiš inšpekcijski pregled med koncertom, pa verjetno rabiš imeti pri sebi dovoljenje za dogodek (prijavo na UE, policiji)...

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
a maš delavca, ki je s.p.? glej, če je s.p., pa pride inšpekcija, te ne more oglobit za delo na črno, ker je to samostojni podjetnik posameznik. Pogodb ni treba imet s sabo. Če imaš inšpekcijski nadzor, te v prekrškovnem postopku seznanijo z ugotovitvami in imaš možnost izjave. Sicer pa, registriran s.p. ali d.o.o. je razviden na AJPES, delovno razmerje pa pri ZZZS. Torej, če ni d.o.o. ali s.p., pa dela za šankom, gre za delo na črno.

Kako vezo ima to s koncerti?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pač za primer da se izvede koncert, ki se plača prek s.p.-ja. Saj meni je logično, da pogodbe ni treba met s sabo, ampak tako so mi pač rekli.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.165
1.140
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Saj meni je logično, da pogodbe ni treba met s sabo, ampak tako so mi pač rekli.
Pogodbe verjetno res ni potrebno imeti s sabo, ampak v primeru inšpekcije je verjetno dostimanj kasnejših težav in poti, če imaš pogodbo pri sebi in takoj zaključiš zadevo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Pač za primer da se izvede koncert, ki se plača prek s.p.-ja. Saj meni je logično, da pogodbe ni treba met s sabo, ampak tako so mi pač rekli.

Sem bil pravkar na kavi s prijateljem, ki je manager za več slo in tujih bendov pa ptujski karneval gre v veliki meri preko njega. Pravi da na licu mesta ne rabiš papirjev. Inšpektorji za njih zaprosijo in jim jih kasneje posreduješ.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pred malo več kot mesecem mi je poslovni partner posodil delavca za en teden, tam ni imel dovolj dela ,oziroma ni bilo nujno jaz pa gužvo.Moja računovodkinja mi je priporočila naj vsekakor skleneva pogodbo in vodiva jasno evidenco ur s podpisi delavca in mene ker v primeru obiska inšpektorja zna biti vsemogoče....

B81

22. jul 2007
37.628
10.919
113
V praksi je tako, da če pride inšpektor, je najbolje, da imaš pri sebi čimveč za pokazat, pač imaš v avtu vso to papirno navlako, ki je ne rabiš prav na koncertu in mu imaš za pokazat čimveč in daš vtis da veš kaj delaš
smile-1.gif
Ne glede na ostalo, če boš mutil pa mutil, ne bo ok...