Podvigi pripadnikov etnične skupnosti

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ker nisem edini:
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Čestitam da vm je ratal, s prepiranjem s trolom, zjebat zanimivo temo. Nehajte mu že replicirat.

In je uporabniku kravakonj uspelo zjebat temo, kjer smo zbirali "podvige" PESov.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.064
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
aplauz.gif

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

In je uporabniku kravakonj uspelo zjebat temo, kjer smo zbirali "podvige" PESov.

Naštepajte mu SPAM. Jaz mu več kot 100 pik ne morem dati.
e015.gif

Se pa strinjam, da ti je uničil temo. In tole ti bo tudi.

13. jul 2011
2.677
626
113
Angleščina loči izraza "Romani" in "Roma" - skrajni čas, da to storimo tudi pri nas, če že zavračamo izraz "Cigan" in ga nadomeščamo z "Rom".
Mislim, da Sinti niso najbolj navdušeni nad tem, da se jih meče v isti koš z Romi.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Angleščina loči izraza "Romani" in "Roma" - skrajni čas, da to storimo tudi pri nas, če že zavračamo izraz "Cigan" in ga nadomeščamo z "Rom".
Mislim, da Sinti niso najbolj navdušeni nad tem, da se jih meče v isti koš z Romi.

Zdaj se uveljavla nov izraz in sicer: pripadnik etnične skupnosti, ki zajema vse.

22. jul 2007
13.641
1.797
113
124
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Naštepajte mu SPAM. Jaz mu več kot 100 pik ne morem dati.
e015.gif

Se pa strinjam, da ti je uničil temo. In tole ti bo tudi.
ga že ni več

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.975
6.027
113
Ta vikend sem se vozil po cesti iz Leskovca proti Raki, zagoreli so "dežurali" ob vsakem kontejnerju za kosovne odpadke (po informacijah enega tudi po cestah gor/dol od te ceste).Nekaj tudi -10 letnih.
Bo potrebno v POI dodati novo kategorijo
bonk.gif
.

http://tinyurl.com/cu53fvn

Kdaj bo letos akcija Očistimo Slovenijo
evil.gif
?
Že vidim en kup "neznanih oseb", ki bodo kopale po za odvoz pripravljenih smeteh ob cesti.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Zakaj izzumljati nekaj, kar že obstaja?
Cigan je cigan in tako je že tisočletja!

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Poseben problem med romskim prebivalstvom, na katerega opozarjajo v uradu Varuha človekovih pravic, so številne mladoletne matere, stare tudi 12 in 13 let.

Vidite, kdaj se začne skrbeti za družinski proračun.

Ne pa študirat do 25. leta, potem pa nikjer ne dobiš službe.
Iz tvojega linka:

http://bansi.rtvslo.si/novica/5902

Citat:
Najprej se tega ne zavedaš, saj si še premajhen. Z leti opažaš, da sta tvoje ime in priimek drugačna od imen drugih sošolcev, prijateljev in znancev. S tem se ne obremenjuješ, dokler ti kdo ne reče, da nisi Slovenec, da si drugačen, in te s tem postavi v neenakopraven položaj. Sprašuješ se, ali si res zaradi imena in priimka kaj manj Slovenec? Ugotoviš, da ne. Rojen si v isti državi kot oni, hodiš v isti vrtec in šolo kot oni, govoriš isti jezik kot oni, morda celo enega ali dva več kot oni, pa vendar te imajo za drugačnega. Preprostega odgovora na ta "Zakaj?" ni in ga ne najdeš. Po letih in letih dokazovanja, odličnih ocen in športnih uspehov, te ta "Zakaj?" ne obremenjuje več toliko.

Trda koža in veliko znanja sta potrebna, da takim ozko mislečim ljudem, ki menijo, da jim zaradi imena in priimka nisi enak, dopoveš, da pa vseeno si. Čeprav sem že sita tega, da moram vedno znova in znova dokazovati, da sem popolnoma normalna, da imam tudi jaz tako kot oni rdečo kri, čeprav je moja polt malenkost temnejša in čeprav nisem Mojca ali Ana. Sem oseba, sem človek, sem Slovenka z lastnostmi, navadami, tradicijo, ki sem jih podedovala od staršev in ki me v pravem pomenu besede bogatijo.

Nazadnje uredil moderator: