Podoknica

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Ste kdaj peli kakšni punci podoknico?

Ravno sem malo brskal po slikah svoje bivše punce in se spomnil na en prelep večer, ki ga nikoli ne bom pozabil, ki smo ga naredili za prijatelja.

Nekje v začetku poletja, leta 2010, je prijatelj namreč ostal brez punce že kakšen mesec dni, ker je nekomu šlo v nos da jo ima in lagal nekaj zanj, samo da bi narazen šla.
Eno noč v petku pa smo igrali košarko v gasilskem domu in ko smo končali, smo se vsedli ob pivu in se pogovarjali nekaj o puncah. Prišli smo nekako do pogovora kaj se je zgodilo z njima in videli smo, da je ta kolega bil zelo žalosten, ker je več nima, pa se je potem en prijatelj, ki igra harmoniko in kitaro, spomnil ene pesmi. ki je bila žalostna in ljubezenska pa da bi ji lahko zapeli podoknico.

Ideja se nam je zdela super, bivši je malo vztrajal in sprva ni hotel, da bi ji zapeli, pa ga nismo poslušali, se na alsvaltu vsedli v krog in parkrat povadili.

Ura je bila skoraj ob 1h zjutraj, zunaj je bila lepa, topla in mirna noč s polno Luno. Bilo nas je 13, kitarist je šel domov po kitaro in se vsedli v avte pa se odpeljali skoraj 27km daleč, kjer je ona bila doma, med naselji s polno hišami okrog. Njen bivši je pokazal kje ima sobo, se postavili čisto po tihem pred njeno okno in čakali na znak, da smo začeli peti.

Najlepše je pa sledilo med petjem. Peli smo namreč pesem od Spevov - Pel bi zate. Takrat smo od "uliških" luči videli, da so se žaluzije obrnile in da nas je začela gledati skozi okno, čez čas pa še njeni starši in sosedje.

Ko smo odpeli pa smo verjetno samo 2, 3 minute čakali, in je prišla ven zelo šokirana, presenečena in zelo vesela s solzami v očeh, pa ga je objela.
Drugi dan po tem sta se pobotala in danes sta skupaj in živita na svojem ter pričakujeta otroka.

To je bila zame najlepša izkušnja in verjetno tudi noč. Z veseljem bi jo še enkrat ponovil.

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Opa
zmaga.gif

B81

22. jul 2007
36.951
10.508
113
Lepa igra bila tole...mi smo kakih 10 let nazaj bolj za hec kot zares to parkrat naredili...punca prišla ven, zraven pa ata z litrom vina
smile-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Denis, ja, mi smo tudi dobili liter vina od fotra, pa celo dva spraznili ... in do 4h zjutraj tam bili ...

Baje se sosedje niso nič pritoževali, tak da smo očitno dobri bili.

Peli smo pa res ena A. Noben se ni zmotil in vsi smo vedeli besedilo, tako da je šlo kot po maslu.

Saj mi smo nekdaj dosti podoknic peli, ampak vse je bilo bolj s heca kot za res. Po navadi smo peli za rojstni dan komu, če fešte ni naredil, pa je raje šel spat ... mi pa z litrom vina pa radensko, pa smo šli lepo do slavljenca, pa peli tiste najbolj "odštekane" ljudske in narodne pesmi.

Meni so tudi enkrat peli podoknico za rojstni dan, ker nisem naredil nobene fešte za 20. rojstni dan, takrat pa so peli več kot pol ure in niso hoteli nehati, dokler nisem vstal in šel ven.

Veš da ko smo pri oni podoknico peli, da smo se prej spraševali, če je sploh doma, pa če ima to vse skupaj kakšen smisel, da ne bodo njeni tastari ven prileteli s kako metlo ali sosedje težili ali policija prišla, da bi kdo prijavil ... pa še čez okrajo smo se "pretihotapili", ampak potem ni bilo nič narobe.

Z veseljem bi še enkrat to vse ponovil.

B81

22. jul 2007
36.951
10.508
113
Ja, nostalgija...to so ble čage, ko se je vrtel Agropop in Kontra Splita itd...
grin1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
To pa res ja ... včasih smo se že par dni v naprej dogovarjali ... zdaj ma ta pa ta rojstni dan, če ne bo čage, pa smo že izbirali pesmi kere so primerne bile zanj in za njo, pa jih peli ... najboljše so bile pri sosedah, ko čage niso naredile, pa smo tiste ljubezenske pesmi izbrali, da je zanimivo izpadlo ... skratka ... par let smo samo to delali ... kdor ni naredil čage, je tak že v naprej vedel, da bo podoknico dobil. Potem pa smo enega prijatelja izgubili in nekako se več nismo nikoli organizirali, da bi še peli komu podoknico ...

Zdaj, na zadnje, pa smo peli podoknico z razlogom, da se nazaj vzameta ... Za novo leto smo naredili žurko v gasilskem domu, bila sta tudi oneja tam in nam je pravla, da ona tistega večera ne bo nikoli pozabla pa da dosti ljudem to pravi okoli, da smo ji peli podoknico.

Podoknice peti za res ali s heca, so zakon ... samo s pravimi ljudmi moreš biti, da se preveč ne norčujejo in bolj resno jemljejo vse skupaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
V Lj prej kibla mim pride....
hysterical-1.gif
smo postavljal mlaje, pa traparije po cest pocel (pred hiso zenina), pa smo samo ustno opozorilo "fasal". Je pa res da smo se potem malo umiril....in umaknili s ceste

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Na žalost je tako, kot praviš Hanzi ... To se dogaja predvsem, če živiš ob gostem naselju in ob zelo prometni cesti, ob mestu pa itak da si kaj takega že težko privoščiš.

Na podeželju, kjer jaz živim, je zelo malo prometa, poteka ena "glavna" cesta od Ptuja do Ljutomera, kjer je edina zelo prometna ... tam se redkokdaj zapre cesta, ampak je polno dovozov na drugo stran, če je ta že zaprta.

Tu včasih lahko celo cesto dol zapereš, to vaško, in ti noben ne gnjavi, razen če ma kdo smrtno silo.

Smo pa nekdaj meli veselico v gasilskem domu ... ker je ta človek tudi pra*** bil, na srečo ga več ni ... je točno ob 2h zjutraj, ko je veselice bilo uradno konec, a so še vseeno igrali, poklical policijo ...

Razlika med mestom in podeželjem je, da imaš v mestu vse kar hočeš, na podeželju pa ne ... ampak imaš zato na podeželju več privilegij ... vse poznaš daleč na okoli par km, en drugemu se pomaga, če cesto zapreš za kratek čas, ti noben ne gnjavi, itd ... in najslabše na podeželju je .. če narediš kakšno neumnost zve cela občina .. če jo v mestu narediš, pa ve samo tisti blok v katerem živiš ... ker tu na podeželju ... če poveš enemu, poveš tisočim.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
No, take geste so res krasne in verjamem, da so ti ostale v lepem spominu. Mene bi v takem primeru kap...
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
kolesar: mi smo ga "srali" po cesti. najbrž je klical kdo od mimovozečih, ki so bili ustavljeni na "primitivni" način, pa čeprav nismo nikomur hoteli žalega. (alko press). Samo špago za venc smo iskali ker nam jo je zmanjkalo
wink-1.gif

sicer pa težav na vasi ponavadi nismo imeli z varuhi reda.
težave se pojavljajo zadnje čase ko "mestni redarji" (skini...) pridejo delat zgago....
zdele jih bom pa dobil (tako kot so jih že skini od določenega krajana), preden je prišla policija in ko je le ta prišla je bilo vse "normalno"

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Moj brat, ko se je ženil, je mogel nesti križ po prometni cesti in je bilo okoli 2h zjutraj, pa mrzlo je bilo kot satan, pa je nesel po cesti ... par avtov se je mimo pripeljalo, pa nas noben ni zajeb.. Vedno ko je padel pod križ, smo ga pili, ampak je bil na koncu že tako pijan, da niti vstati ni mogel več ... potem pa smo ga za 4 minute, če se ne motim, ob cesti "pribili" na križ, pa je mogel tam viseti, ko so se neki švabi mimo peljali ... vrag ve kaj so si mislili ... sem pa videl v avto, ker je svetloba odsevala, da so se smejali.
smile-1.gif
pa noben na ni zafrknil, četudi smo meli harmoniko, kitaro pa trobenot s sabo, pa so brenkali celo pot tja pa nazaj ...

En kilometer stran pa živi budalo ... če se tako izrazim ... živi v "centru" občine, kjer je velikkrat, predvsem ponoči, nemir ... avti lečejo, mladina se zbira ... in kar je najhuje .. ta je vsa leta živel v naši vasi, se preselil tja, ki je itak vedel, da tam nikoli ni mira, pa zdaj za vsak drek kliče policijo, če se gostilna točno ob uri ne sprazni in zapre dol, pa če neki smrkolini z motorji nabijajo gas ipd ... noben ga ne trpi tam ... jaz pa sem se enkrat z atovim motorjem nalašč sredi dneva peljal pred njegov blok, ker sem slišal, da spi, ker je v nočni bil ... pa greva jaz in še en od tam z motorji tja, pa nabijema dokonca gas, pa brniva ... zvečer pa smo šli na pijačo, pa so pravli, da je oni junec policijo poklical, ker je nekdo nabijal gas pod njegovim oknom ...

Nisem tak, da bi delal škodo drugim ljudem ... nisem te narave ... ampak ko slišiš od vseh stanovalcev v tistem bloku, da ga ne trpijo in da mu treba nekaj naštimati ... pa itak da boš šel z zajebancije, saj veš, da te noben drug ne bo zajebal in potožil ...

Skratka tu v našem kraju je takšen mir ... ljudje se med sobo vsi poznamo ... smo si kot ene vrste prijatelji ... tudi s tistimi, ki jih parkrat na leto samo vidiš ali pozdraviš in nič drugo .... so pa tudi kreteni, ki bi za vsak drek policijo klicali ...