podjetje/skladišče Italija

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
A ima kdo podjetje ali pa dela v kakšnem podjetju v Italiji?

Zanima me nekaj v zvezi s prevozi ...

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
A je trenutno moderno delati samo v Avstriji, v Italijo nobeden ne hodi v službo ...

Morda kdo ve za koga, ki na Italijanski strani meje odkupuje rabljene palete?

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Sem malo pozabil na tole temo.
Da malo pojasnim za kaj se gre ...

Delam v transportnem podjetju, ki največ prevozov opravi na relaciji Slovenija - Italija - Slovenija.
Velikokrat imamamo tudi ponudbe za prevoze iz Trsta na različne destinacije po Italiji, vendar jih ne moremo sprejeti, ker velja pravilo, da Slovenski kamion ne sme it prazen nalagati iz Slovenije v Trst tovora za neko drugo destiancijo v Italiji.

Lahko pa gre prazen nalagati v Trst robo za Nemčijo, Slovenijo ali katero koli drugo državo EU.
Če pa kamion naloži neko robo v drugi državi EU ali v Sloveniji in jo razlaga v Italiji (to seveda potme ob kontroli dokaže s transportno dokumentacijo), potem lahko nalaga v Italiji in opravi v Italiji do 3 tako imenovane kabotažne prevoze.

Nakladov za obmejni pas Italije ni ravno veliko in tako, nikakor ne moremo priti do teh dokumentov, da bi potem lahko nalagali v Trstu.
Zdaj sem pripšel na idejo, da bi kadar bi morali it nalagati v Trst pač nekemu podjetju prodali določeno količino praznih euro palet in tako dobili potrdilo, da vozilo ni prazno vstopilo v Italijo ...

Če ni tu nobenega, ki bi ga zanimale palete, jih bom verjetno res ponudil neki firmi, ki jih odkupuje.
Morda kdo ve po koliko Italijani odkupujejo rabljene euro palete?