Poden za balkon - alternativa sibirskemu macesnu

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Delal bom balkon pa me zanima kater les oziroma kak drug material predlagate za poden... Zaenkrat imamo v mislih sibirski macesen, vendar sem odprt tudi za druge možnosti. Lesen ''poden'' bo montiran na traverze (6 kom). Kako se obenesejo teli ''umetni podni'' za terase?

Zanima me tudi kako je z odtekanjem vode...Ali je bolj smiselno med lesom puščati cca 1 cm prostora (da les lahko tudi diha) ali bi bilo bolje les povezati ter z naklonom ustvariti rahel padec za odtekanje vode?

Vsi predlogi bodo zelo dobrodošli...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Dandanes bi se jaz odločil za kompozit
zmaga.gif

Zraven dobiš tudi distančnike za reže vmes

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Dandanes bi se jaz odločil za kompozit
zmaga.gif

Zraven dobiš tudi distančnike za reže vmes

Cena kompozita? Če veš približno... Se pravi lahko tole zadevo povsem povežeš (zaradi odtekanja vode)?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Cene ne vem, žal nimam nobene Bauhaus reklame pri roki

Med "deskami" so reže seveda vmes, mislim da je par mm

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Cene kompozita so zelo različne

V obiju je 3m deska 23€. Če te zanima še za par ostalih pa mi pošli msg pa ti sporočim še za enih par (trenutno imam 2).
Sem isto v izgradnji in išem isto :D

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
So kje kake slike kako to izgleda končano? Sam se tudi odločam za poden terase, keramika/kamen mi ne diši preveč.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Cene kompozita so zelo različne

V obiju je 3m deska 23€. Če te zanima še za par ostalih pa mi pošli msg pa ti sporočim še za enih par (trenutno imam 2).
Sem isto v izgradnji in išem isto :D

Jest grem dons pogledat en balkon h znancem, ki so za ''poden'' uporabil les, nanj pa so potem dali eno umetno zadevo... Mogoče še mal poslikam pa pokažem...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
jaz sem kupil lani v Merkurju, cca 50 EUR m2.
Po enem letu malo zbledelo, moram pobarvat. Je pa super za hodit po tem.
1260120-balkon1.jpg

Priponke

• 1260120-balkon1.jpg
    1260120-balkon1.jpg
    35,9 KB · Ogledi: 412

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Evo jaz sem končal s polaganjem WPC-ja.

Z zadevo sem izredno zadovoljen. Polaganje pa je pasulj. Če se kdo odloči za polaganje mi je ostalo cca. 400 distančnikov (mi še ni jasno kako sem se lahko toliko uračunal
sprasujem se.gif
)

Zgleda pa tkole:

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
brez distančnikov in brez podnic, samo te zgornje letve

Spodaj imam sam podnice na balkonu na terasi (to kar je na sliki) pa je spodaj les (hrast). Vijaki + distančniki so dokaj zanemarljiv strošek pri temu (zato jih dam cca. 400 če jih kdo rabi - no kako pivo ali 2 bi lahko dobil
wink-1.gif
)