Podaritev bonifikacije

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Ve kdo kako poteka postopek podaritve bonifikacije...gre se za PR 9 razred iz motorja na motor.

Vem, da zdaj tisti ki podari, jo izgubi (gre se podaritev oče ->sin)...zanima me kako mora biti napisano da je dovolj za zavarovalnico (Če je to sploh še mogoče?).

Ker en motor se ne bo več registriral (reg. velja do 4.6.2010 pri triglavu) drug pa bi se registriral te dni tudi pri Triglavu.

Torej kaj rabiš da lahko spelješ ta prenos bonifikacije?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Izpolni se obrazec temu namenjen. Morajo biti še dokazila o bonusu. Ne delajo vse zavarovalnice prenosa iz razmerja starš-otrok, obratno pa, seveda je treba napisati tudi sorodstveno razmerje.
Mislim da ZM dela.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Vprašanje je predvsem za Triglav...ali se da in kako se to spelje.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ja, ampak imajo neke finte, npr. mama na hči ne more, hči pa na mamo lahko, zakonca med sabo si lahko podarjata bonus, dva ki živita na koruzi morata imeti isti naslov...

včasih pa se je dalo vse. neke zavarovalnice so omejile, ponekod se da še brez komplikacij.
vem da generali recimo je omejil, pri zm se je dalo še vse...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Roman bi zihr spravu skozi iz psa na sina
grin1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
kaj tistaa fora iz avta 50% bonifikacije spravit na motor ne gre več- Včasih se je dalo če je bil vsaj en avto v gospodinjstvu s tako bonifikacijo. Eden od žlahte stanujoče na tem naslovu pa zagotovo ima 50%:

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Prjatu je to naredu lani, od fotovega avta 50% je prenesel na svoj motor 50%. Pomoje se še da. Pa še PR4 je namesto PR9.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
ja, ampak imajo neke finte, npr. mama na hči ne more, hči pa na mamo lahko, zakonca med sabo si lahko podarjata bonus, dva ki živita na koruzi morata imeti isti naslov...

Ampak tole da starš na otroka ne more je nategancija zavarovalnic če to res delajo (brat je lahko dobil, prijatelj je dobil PR preko sodnega sklepa o dedovanju
wink-1.gif
). Saj v obratnem redu (otrok>starš) je malokdaj možno.
Zakonci smo pa to že preizkusili na triglavu (je šlo, zaradi kaska
wink-1.gif
)

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Da se marsikaj. Sem ''prenesel'' 50% iz avta na tovorno vozilo... Na Triglavu. So mi najprej rekli, da se ne da, ko pa sem omenil, da si na Sloveniki rekli, da gre, pa zraven namignil, da bo šlo zavarovanje za hišo, dva 130kW avta, dva motorja,... tudi na Sloveniko, se je pa tudi na Triglavu hitro dalo... Konec koncev mi je vseeno, kako gre, važno da mi dajo 50% bonifikacije pri zavarovanju tovornega vozila. Vsak agent lahko po svoji presoji ''podari'' določene bonifikacije...