'Podaljševanje' signala WiFi

Alterus

Zelenc'
22. apr 2008
5
0
1
Živim na območju, kjer je dostop do brezplačnega wireless neta. Žal pa signal ne pokriva celotnega stanovanja in je najmočnejši ravno tam, kjer ga najmanj porebujem - v kuhinji. Obstaja kak način, s katerim bi ta signal 'prepeljal' iz te točke na dugo stran stanovanja? Magari s kablom ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Obstajajo ojacevalci signala ampak ne vem, ce bi to delalo v tvojem primeru.

Videl sem Linksys skatlico, ki jo postavis v kot s se sprejemljivim signalom, on pa ga potem ojacanega odda naprej po prostoru. Laicno povedano, kaj so zahteve in kako tocno deluje pa ne vem. Pa to ni bila neka hightech draga zadeva temvec iz cheap soho serije (takrat se modro-crne)

B.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko daš navaden WLAN ruter in iz njega kalbe v PC.

Ali pa WLAN ruter (mislim, da večina D-Link-ovih to podpira) v extend ali repeat WLAN (dva klika).

Baje DD-WRT to tudi podpira, samo nisem probal.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Najdi en router, ki deluje v "CLIENT MODE" - tj. da se obnaša kot navadna Wi-Fi kartica, ki naprej da DHCP naslov preko žičnega LAN.

Če hočeš imeti wireless, je najbolje, da v prvi CLIENT MODE router vklopiš drugega, ki deluje kot ACCESS POINT (ampak brez prižganega router dela, tj. kot wireless ethernet switch, "WAN disabled" v DD-WRT). Če deluje drugi router kot router, imaš v bistvu dvojni NAT - kar sicer deluje ok za browsanje, samo kaki VoIP programi ti potem ne bodo delovali...

Svetujem ti, da si kupiš dva routerja, na katera lahko daš opensource firmware DD-WRT.
Seznam podprtega HW za DD-WRT - http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
True, samo v repeater načinu ti smeti isto frekvenco in zmanjša propustnost mreže.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
jaz sem to rešil z repeaterjem. Obstoječ router na internet in 1 računalnik preko kabla + wireless. Drugi router pa samo za povezavo s prvim (preko wirelessa) in na njem naprej preko kabla HDX + wireless.

dela bp, je pa potrebno kar nekaj nastaviti, da deluje. So pa navodila na netu. Routerja pa sta Linksys-a

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Si mogoče razmišljal o kakšni alternativni rešitvi? Jaz ti priporočam naslednje. Kupi si usb wireless ključek, verzija N+ ali N1, s katerim signal ni več problem. Sam ga uporabljam in sem več kot zadovoljen. Samo primer: trenutno sem v hotelu v Bologni. Z vgrajenim wireless adapterjem lovim samo en signal, od hotela pa še ta samo eno črtico. Z zunanjim pa lovim šest signalov, tega istega od hotela pa štriri črtice, verjeli ali ne!

Jaz uporabljam tole: http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=299142

V Ameriki se dobi za cca. 80$

Josko

Zelenc'
23. feb 2009
22
2
3
En Accessponit npr. ta mali Edimax

Sam bi rešil z ta malim Edimaxom(Elkotex d.o.o.Stegne 27). Ali pa z Canyončkom (Asbis-Trzin) To sta Access pointa.
Imata najboljši Price/Performance pod 30€. Je pa treba vedeti, da vse dostopne točke nimajo omogočeno WDS.
Pomeni, da se jih tako enostavno ne da poštukati. V najslabšem primeru bi rabil 2 taki napravi. Prvo kot sprejemnik,
drugo kot oddajnik, če do prve ni možno spraviti kabla. Pa še to je dobro, ker se na obeh da narediti POE napajanje na več
kot 30 m, če je to zaradi montaže potrebno. Pomeni, da je adapter lahko dislociran če bi npr. zaradi dometa bila potreba
da se škatlico montira na podstrehi ipd. Vse sprobano 100x deluje boolet proof.