podaljševanje kablov za 5.1

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Imam nek sonyjev 5.1 hišni kino, vrednost cca 600eur.

Zanima me ali lahko kable za zvočnike (tudi nizkotonec) enostavno precvikam in ga podaljšam s podobnim kablom za zvočnike? Gre se za navadne pasivne zvočnike ki imajo tak kabel kot na sliki spodaj. Vhod v ojačevalec ima neke svoje oblike, ni kakšna bananca.

S čim jih povežem, jih kar zacinim ali kako naj naredim, da ne bo preveč izgub na kvaliteti zvoka?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
Jasno da lahko. Cin, kleme, da se tudi skup zmotat in z izolir trakom zavit. Jaz nikoki nisem opazil da bi blo kaj slabse

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Kakšen audiofil bi se za glavo držal.
Jaz bi brez slabe vesti seštukal. In verjemi, ne boš občutil nobene razlike v zvoku prej in potem.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Brez problema lahko podaljšaš, imam tudi sam tako in ni nobene razlike v zvoku. Drate sem samo motal skupaj malo pocinil in dal čez skrčljive cevke.
Avdofili pa so tako pojem zase in slišijo razliko ki jo ni .
Mi je kolega z osciloskop meril tako podaljšan kabel ni pokazal nobene razlike v signalu, razen običajen padec napetosti zaradi dolžine kabla.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ja sej to sprašujem ravno zaradi enega takega audiofila še pred leti, ko je zganjal paniko ko je bilo omenjeno, da bi podaljšali take kable.... po njegovem morajo biti konektorji prevlečeni iz zlata in ne sme biti spojev med kabli zaradi izgub. Zdaj me je pa samo zanimalo kolk je resnice na tej njegovi histeriji.

Hvala za odgovore.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.674
113
resnica je pri robi ko se govori o 6 mestnih ali več številkah pred € znakom.
pri hišnem kinu pa neboš opazil razlike