Počivališče Lopata - posebna?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj je tako posebnega v počivališču Lopata, da ima prometni znak že 50 km vnaprej na avtocesti ?
shocked-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Ker do tam ni nobene pumpe na AC?
Lukovica- Lopata?(ali sem pomesal z dramljami?)
kje stoji tabla?
Tudi na LOMU mislim da je tabla da je nasledenje pocivalisce sele voklo cez xy km

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dvomim.
par km za znakom je eno počivališče (če se pelješ iz LJ v MB) z bencinsko.

Bom naslednjič pozoren na to.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Verjetno opozarja na to, da če ne greš na tisto počivališče čez par km, da je do naslednjega še 50 km in se lahko še pravočasno odločiš za postanek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Da, na to ciljam kar si ti napsial. Isto je na lomu. Ne se potem "zalit" da nisi vedel da ni pumpe.
Je pa mislim da je nek normativ na koliko km naj bi bila pumpa na AC. In ponekod so baje pri nas prevec redke.

I

Izbrisan uporabnik #488

To imajo reklamo, da so "najjaæe" počivališče v Slo...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dvomim.
par km za znakom je eno počivališče (če se pelješ iz LJ v MB) z bencinsko.

Bom naslednjič pozoren na to.

isto imajo hrvati po celi AC - naslednje počivališče čez toliko in toliko km - da lahko malo računaš kdaj boš moral stat za benz

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Da, na to ciljam kar si ti napsial. Isto je na lomu. Ne se potem "zalit" da nisi vedel da ni pumpe.
Je pa mislim da je nek normativ na koliko km naj bi bila pumpa na AC. In ponekod so baje pri nas prevec redke.

preredke? sej pa slovenijo po dolgem vsaj v eno smer prevoziš z enim tankom
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Normativa nisem pisal jaz.
Zakaj pa ima ena ulica v ljubljani 4 crpalke na nekaj km? Saj bi se vsi lahko na AC barje vozil tankat.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

preredke? sej pa slovenijo po dolgem vsaj v eno smer prevoziš z enim tankom
smile-1.gif
Za ta normativ sem slišal tudi jaz, je pa stvar v tem, da če se ti prižge lučka za gorivo, da lahko pripelješ do črpalke.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ti znaki bi morali biti pred vsemi črpalkami, tako kot je to rešeno po Evropi (ne povsod sicer, to pogrešam v Italiji). Je pa žalostno, da je recimo pred Lukovico znak čisto majhen, font mikronski, črke pa stisnjene kot šop zobotrebcev. Tudi pri brzini samo 100 km/h popolnoma neberljivo.

Je pa fajn, da veš tako informacijo, sem se že dvakrat peljal po AC dobesedno na hlape, ker naslednja črpalka ni bila tako blizu, kot sem upal.