Poceni prenosnik s HDMI in HW pospeševanjem videa?

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Obstaja kakšen cenovno ugoden (mini) prenosnik s HDMI/DVI izhodom z vgrajeno grafično kartico s hardwareskim pospeševanjem HD videa. Kupil bi namesto NMT predvajalnika...
Netbooki, kolikor vidim, nimajo grafičnega pospeševanja videa, ne DVI izhodov. Obstaja pa še fit-pc2 ...

Ali sta res HDMI in DVI pin kopatibilna - se pravi, da lahko prenosnik s DVI vklopim na HDMI televizor?

Lep pozdrav,
Peter

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:

Netbooki, kolikor vidim, nimajo grafičnega pospeševanja videa, ne DVI izhodov. Obstaja pa še fit-pc2 ...
Tisti z ION čipovjem imajo strojno pospeševanje videa. Acer 1410/1810TZ ima pa dovolj močen procesor, da pomoči GPUja sploh ne potrebuje. Prav tako ima HDMI izhod

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Čeprav so prenosniki z DVI precej redki, netbook-i pa sploh, saj je konektor večji od njih
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Baterija zdrži malo čez 6 ur(če ne delaš kaj zahtevnega in je ekran na 60% osvetljensti), procesor je dovolj zmogljiv tudi za kako malo resnejše delo(formula proti Atomu), gladko predvaja tudi 1080p posnetke, za nabijanje igre pa jasno ni, ker je grafična švoh.

Jasno brisanje winsew in ponovna inštalacija je obvezna, ker je na originalni inštalaciji naloženega vagon raznega sranja

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
+ resolucija ekrana
+ ravno prava velikost računalnika za še normalno delo
+ velikost tipk (glej še -)
+ delajo marsikatere igre
+ baterija - imam ga na nekje polovici svetlosti (se da normalno delat) in zdrži 5 ur. Za 6 ur je treba (baje) izklopit Wi-Fi
+ uradni driverji za 32 XP, 32-64 Vista in 32-64 Win 7
+ dober wi-fi domet.

- ventilatorja se ne da čisto ugasnit (je pa tih tak, da se ga ne sliši, se ga bo pa sigurno čez leto, dve...)
- zaradi velikosti tipk je malo prostora vmes in je slepo tipkanje bolj slabo
- namesto VGA bi bil boljši S-Video - za starejše naprave, ki nimajo HDMI, VGA pa še manj
- ni Windows medija, samo na particiji (kar je sicer logično, ker ni optične enote, pa vseeno).

1080 HD še nisem sprobal, edino na Youtube, kjer šteka (tudi z zadnjim Flash 10.1 Beta). 720 Youtube dela tekoče.

Na koncu mi ni niti malo žal, da sem ga vzel, naložil sem Win 7 Ultimate na novo, naloži se zelo hitro (30 sek nekje), ocena hitrosti je 3,2 zaradi grafike (ostalo okoli 5), ampak več kot dovolj za vse glass/aero efekte.

Naročil sem si drug adapter, ki ima 2-polni priklop (brez zemlje), ker ga bom imel priklopljenega na mešalno mizo / video konzolo, da ne bo bruma. Plus še nekaj drobnarij:

Napajalnik 6,76€, avto polnilec 5,82€, torba 14,1€ in zunanji pekač (slim, beli) 34,02€. Če hoče kdo ebay linke naj pove.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Ampak ga res seka ta stvarca. Za finto sem probal par starih iger. Mafija špila brez problema, GTA Vice City tudi. Bojda špila tudi San andreas.
smile-1.gif

Youtube 720 predvaja gladko, 1080 pa se že zatika. Lahk daš link za adapter? Je res malo glupo, da so dali taki debeni kabel zraven pa šuko vtikač, ki ga sploh ne rabi.