Poceni osnovni android

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.820
113
Rabim Androida z GPS-om in bt-tom, fajn je, da je kamera malo več kot za silo. Če ima še WiFi je pa sploh super.
Kakšne so kaj cene teh zadev in kaj predlagate?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Sony Xperia mini ti je cenovno OK? Razen 3" ekrana ima vse kar imajo veliki: 1Ghz procesor, 512 MB rama in Android 4.0 enkrat v prihodnosti. Tudi kamera bi morala biti vredu. Ne jemat telefona s 600Mhz procesorjem ker so občutno počasnejši in se ti bo telefon samo zameril
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.820
113
Malo sem gledal LG Optimus L3 s ceno tam okrog 140 EUR. Ampak ni tak problem, lahko tudi kaj več odkartam. Kolikor sem videl je Xperia Mini okrog 200 EUR. Kdaj pa pride štirka zanjo?

800 MHz proc je ok?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Predlagam lahko samo kaj takšnega, kar tudi sam poznam. Jaz imam Samsung Galaxy Ace in mi zaenkrat odlično služi. Pri Mobitelu je v akciji 119 EUR. Sicer je to Samsungova (vizualna) kopija iPhona.

samsung-galaxy-ace-vs-iphone-front.jpg

Edit: Vidim, da gre debata že v smer "kateri ima več in boljše", ampak sam si hotel "poceni osnovni android", pri katerem je 800MHz vrh glave.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.680
113
Tukaj se popolnoma strinjam, sem preizkusil Huawei 8650 sonic in je razlika v uporabniški izkušnji napram malo boljšim hardwerom ogromna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.943
113
pri taščici
ksz
glede na to da je samo 20 evrov razlike med xperio in ACE pri mobitelu tudi mene žuli zadeva. xperia se mi zdi "debela" in jo težko vlačiš iz žepov. Ne vem pa kakšne so njene druge hibe. (ne moreš urejat MS priponk, nima diktafona).
Kdo bi naredil boljše fotke? Kaj "nujnega" kar z gsm fotkam in tudi ta kriterij gledam.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ni hujsega v svetu telefonije kot podhranjen android z mikroekranom. jaz se po1 min uporabe zacnem trest. za 200 ojro dobis kakega starega nexusa recimo, ali pa kaki drugi starejsi model najvisjega ranga, ki pa so se vedno svetlobno leto pred novimi mikro jajckami

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ksz
glede na to da je samo 20 evrov razlike med xperio in ACE pri mobitelu tudi mene žuli zadeva. xperia se mi zdi "debela" in jo težko vlačiš iz žepov. Ne vem pa kakšne so njene druge hibe. (ne moreš urejat MS priponk, nima diktafona).
Kdo bi naredil boljše fotke? Kaj "nujnega" kar z gsm fotkam in tudi ta kriterij gledam.

Xperia mini je full spec telefon in je primerjiv z recimo HTC Desire S. Edino kaj je problem, je majhen ekran. Pa še ta je kvaliteten, saj za razliko od cheap telefonov nima 256k barv ampak jih ima 16M. Tudi dpi je ~200, kar je tudi že spodobno.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Mi en 'nov' Ace leži doma. Sem ga samo odpakiral, dal notri T-2 kartico, da sem nekaj potestiral in od takrat mi telefon leži doma na mizi.
Kakšen interesent (telefon je brez znakov uporabe)?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:

Moj nasvet, ne zajeb*j si android izkusnje z najcenejsim moznim telefonom, ni to to. Android mora lavfati na neki spodobni napravci, da izkoristis vse, kar ponuja
smile-1.gif

Se strinjam. Moj prvi android je bil HTC tatoo od simobila, pa sem ga prodal po manj kot mescu dni. Se mi je zameril k svina.. Zdele imam 5 mesecev S2 in že veselo čakam na testnega S3
cheer.gif
...

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ksz

Xperia mini je full spec telefon in je primerjiv z recimo HTC Desire S. Edino kaj je problem, je majhen ekran. Pa še ta je kvaliteten, saj za razliko od cheap telefonov nima 256k barv ampak jih ima 16M. Tudi dpi je ~200, kar je tudi že spodobno.

Se strinjam. Ga ima žena in je super zadevica...dela vse brez zatikanja, tudi slike niso švoh. Kolikor sem primerjal slike narejene z Ace-om in to Xperio, so od SE-ja boljše
wink-1.gif

Edina 'slabost' je majhen ekran, kar je pa spet odvisno od posameznega uporabnika.

@Hanzi...Telefon je res širši od ostalih, ampak se prav zaradi majhnosti kar zgubi v žepu. Tako, da tudi vlačenje iz žepa ni noben problem v primerjavi z ostalimi 'deskami', ki so danes na trgu, pa čeprav so veliko tanjše
wink-1.gif