poceni obd testerji

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayI...atchlink:top:en

kaj takega? zgol domača uporaba. ko se prižge lučka da prebereš napako in jo odpraviš in brišeš. nič drugega ne pričakujem

al se potem bolj splača kaj takega (tole je samo vmesnik brez programske opreme. s programom vem da nudi več funkcij kot zgornji. to kje dobit program zdaj nima veze Very Happy

http://cgi.ebay.co.uk/USB-AUTO...id=p3286.c0.m14

torej se splača kaj od tega vzet za domačo uporabo? avti so vsi izven garancije, in na servise vozit zato da prebere napako in menja senzor se mi zdi brezveze, če lahko sam.
ma kdo kaj izkušenj?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Sicer nimam izkušenj s poceni obd testerji, ti pa lahko povem, da pri dveh profi testerjih s ceno 5000€+ po komadu človek včasih kdaj zgubi živce, ker se česa ne da pogledat/naredit, tako da ne vem, kako je šele s temi zadevami ...

Že vnaprej pa ti lahko povem, da (če) boš lahko gledal le motorno elektroniko, na sisteme ABS/ESP, Airbag, BSI in podobno lahko pozabiš ...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ti si delal z NGS-i, ki znajo čitat tudi EFI podatke in live data s senzorjev in elektromagnetnih ventilov. To na ebayju so samo scannerji, v oglasih dostikrat piše, da se da erasat, na koncu pa rabiš ustrezen software (pa kabel ti mora to podpirat, seveda). Software, ki je poleg, je itak 'dojče kvalitet' in ne zna brisat v 99 % primerih.
Za domače amaterje so OBD II scannerji z ebayja prava prilika za pušnit 100 EUR.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Je kdo nabavljaj kaj pred kratkim?
Ta ima tolk različnih, da mi ni več jasn kaj bi vzel
http://www.ebay.co.uk/itm/Mini...=item486424cd56

- prva želja je, da preko telefona in kake lepe app mal spremljam številke
smile-1.gif

- če pa že kupim bi blo pa fajn, da bi mogoče tudi lahko pogledal kako napako? Brisal sam ne bi nič!! Samo tolk, da lahko po googlam predno grem k mehaniku;)
- imel bi bluetooth povezavo. ali je kaka velika prednost pri wifi?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
tole google pa pol mehaniku kar odmisli.. programi nabijejo neke generične kode, ki jih ponavadi ni na guglu, ozioma nič ne povejo, ker nebi že vedel pred diagnostiko.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Elm 327 bt, če te zanima ti ga prodam(star dober mesec)
Uporabljal sem torque pro app , v bistvu mi napak na srečo ni kazalo(zgleda jih ni).
Ostale stvari pa nekatere so delale nekatere ne.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Odvisno kater avto maš, za BMWje mam jaz odveč iPhone (wifi) in BT vmesnik za BMWhat aplikacijo.

Dela pa tud za Mercedes. Torqe ipd. pa tudi delajo BP.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Kaj to pomeni? Tile ELM so bolj za brat sproti parametre al+ se da tudi prebrat napako, če se ti prižge lučka za motor.

Se lahko pobriše napako?

Al je vse skupaj čunga lunga in stran vržen dnar....

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Bere ti real time, in sicer tiste parametre, ki jih podpira tvoj ECU od avta.
Napake se da prebrati in se jih da izbrisati iz ECU, vendar to ne pomeni, da napake fizično ni več. Lučka z napako se ti bo seveda čez nekaj ciklov spet pojavila, v kolikor ne popraviš.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Kaj to pomeni? Tile ELM so bolj za brat sproti parametre al+ se da tudi prebrat napako, če se ti prižge lučka za motor.

Se lahko pobriše napako?

Al je vse skupaj čunga lunga in stran vržen dnar....
ELM je samo kabl, ki je brez programa neuporabn. in program je tisti ki določa kaj lahkod delaš.
Fiat-lancia lahko z elm in multiecuscanom delaš kaj hočeš. več kot z kakim delphi ali bosch testerjem. Zelo blizu examinerja si že.
elm in scanmaster lahko brišeš napake.

ostalega za elm ne poznam razen prikazovanj aparametrov.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem mal prspal pa ker nisem našel nobene ful lepe aplikacije, me je malo minilo. Več kot 5€ trenutno ne dam za to šminko, če ti ustreza?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Fiat-lancia lahko z elm in multiecuscanom delaš kaj hočeš. več kot z kakim delphi ali bosch testerjem.
A to prideš tudi na druge module? Ker meni pride gor zgolj na motor, za ostalo pa napiše, da rabiš drug kabel.
Sicer imam itak drugo napravo, ki kaže vse, ampak bi me tole vseeno zanimalo.