Citat:
Za pošiljke, za katere se začne postopek preverjanja podatkov, Pošta Slovenije obračuna naslovniku tudi strošek tega preverjanja.
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Iz Kitajske je pošiljka brezplačna zato, ker država (Kitajska) plača poštnino, sem nekje zasledil.
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Iz Kitajske je pošiljka brezplačna zato, ker država (Kitajska) plača poštnino, sem nekje zasledil.
Narobe. Enkrat sem nekje naletel na razlago, kako lahko recimo nek kabel stane 1 dolar, z brezplačno poštnino. Poštnina seveda ni brezplačna, le tako optimizirana je. Kitajci namreč te zadeve vozijo na veliko, po kontejnerjih in cena prevoza kitajska-evropa pride ko se vse razdeli morda par centov. Ostane torej še razvoz po evropi, kjer so spet zadaj količinske pogodbe in pa lokalna dostava, ki je največji strošek, saj se jo ne da napraviti hkrati za večjo količino. Vseeno je tudi tukaj zadaj količinska pogodba, ki zagotovi ceno par deset centov. Proizvodna cena kabla je pa itak samo kak cent ali dva. Ko vse sešteješ je zaslužek prodajalca ponavadi 25% ali več.
Res pa je da Kitajska subvencionira poštnino (torej na plača v celoti), ker s tem pospečuje gospodarstvo.
Zaradi marže naših trgovcev.Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Narobe. Enkrat sem nekje naletel na razlago, kako lahko recimo nek kabel stane 1 dolar, z brezplačno poštnino. Poštnina seveda ni brezplačna, le tako optimizirana je. Kitajci namreč te zadeve vozijo na veliko, po kontejnerjih in cena prevoza kitajska-evropa pride ko se vse razdeli morda par centov. Ostane torej še razvoz po evropi, kjer so spet zadaj količinske pogodbe in pa lokalna dostava, ki je največji strošek, saj se jo ne da napraviti hkrati za večjo količino. Vseeno je tudi tukaj zadaj količinska pogodba, ki zagotovi ceno par deset centov. Proizvodna cena kabla je pa itak samo kak cent ali dva. Ko vse sešteješ je zaslužek prodajalca ponavadi 25% ali več.
Res pa je da Kitajska subvencionira poštnino (torej na plača v celoti), ker s tem pospečuje gospodarstvo.
Zakaj je pa pri nas potem tak kabel 5 ali 10€ z vsemi stroški.
Ker naši trgovci mislijo, da prodajajo zlato. 30 EUR za ovitek telefona....če bi ga dali za 8 ne bi noben pr Kitajčku naročal.Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zakaj je pa pri nas potem tak kabel 5 ali 10€ z vsemi stroški.
Saj toliko trgovskih centrov tudi ne rabimo.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce bi ga dal za 8 ne bi imel cityparkov, pa supernov, ampak bi i.eli ponteroso in arizono.
In ja, mislim da je bil najcenejsi artikel (s postnino)/poslan na dom.iz kitajske cenejsi kot postnina za dopisnico do soseda cez cesto. Pod 30 centi.
Ne ga srat no.... Če bi ga dali za 8 EUR bi jih prodali več in seveda tud zaslužili več.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce bi ga dal za 8 ne bi imel cityparkov, pa supernov, ampak bi i.eli ponteroso in arizono.
In ja, mislim da je bil najcenejsi artikel (s postnino)/poslan na dom.iz kitajske cenejsi kot postnina za dopisnico do soseda cez cesto. Pod 30 centi.
Ti si tist k se guziš v Eleclerc vsak dan, to ne pomen da smo taki vsi.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ni predraga ker v zivljenju ne vem ce sem.poslal tri dopisnice.
Ocitno.je.se potem so trgocskih centrov. Ce bi bili prazni bi jih nehal zidat. Tako a jambramo, da smo potem lahko cele dneve in vikende v TC