Poceni kamin za dnevno sobo?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.580
4.506
113
49
Na sončni strani ALP
Oj...

Malo si ogledujem kamine v razredu 200-600€. Ogrevala se bo dnevna z jedilnico vendar bolj za "dušo" v prehodnem obdobju.
Da je malo denarja malo muzike mi je jasno, da se pleh prej segreje in prej ohladi, šamot se bolj dolgo greje in tudi dalj časa
oddaja toploto. So še kakšni drugi razlogi, da bi se za kamin moral stegniti preko 1.000€?!

Gledal sem nekaj v takšnem stilu:

http://www.lanordica-extraflame.com/en/wooden-stoves-serie-f-d-g/dorella-l8-liberty-e-petra_p8911

Tole me pride malo preko 800€ z dostavo in montažo (vrtanje v dimnik).

Ima kdo izkušnje z la nordica ali pa drugimi cenejšimi kamini - na drva?

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:... Malo si ogledujem kamine v razredu 200-600€. Ogrevala se bo dnevna z jedilnico vendar bolj za "dušo" v prehodnem obdobju. Da je malo denarja malo muzike mi je jasno ...
Moj komentar na citiran del. Pri vseh teh kaminskih pečkah ne bo z "dušo" nič
frown-1.gif
.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.881
108
63
štajerska
mi imamo od Lokaterma nekaj v tem stilu http://www.lokaterm.com/index....=61&lang=sl
cene se več ne spomnim., ni pa bila po tistih bau-bau cenah
sem takrat gledal tudi tiste poceni iz bau-bau pa ne vem. če bi notri upal zakuriti,. Mora biti pleh dovol debel in oblaga kurišča iz šamota, da ti peč ne zvije ali pa da se kaj kje ne prežge
naša ima nekaj prek 120 kg.
ta tvoja se mi malo lahka zdi. po moje imeti neko maso, ne pa da je iz "papirja"

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.881
108
63
štajerska
steklo se "zapaca" če kuriš vlažna drva ali pa kakšno drugo svinjarijo.
če je dovolj vroče v kurišču ostane steklo dokaj čisto in se ogenj lepo vidi
nekaj se sicer vedno nabere na steklu, ampak tisto se s papirjem obriše pa je spet lepo čisto

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.580
4.506
113
49
Na sončni strani ALP
Se strinjam z vsem napisanim. Lokaterm sem že gledal. Kolega je pred leti montiral Jamnika.

Vendar kaj odtehta razliko 1.000€ v ceni?!
Nordika ima nekaj čez 100kg torej 20kg manj kot tvoja?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.881
108
63
štajerska
fino bi bilo,. če jo lahko pogledaš v živo, da vidiš kakšen pleh ima. da ni teža zaradi zunanje obloge, narejena pa iz papirja. ali pa, če jih vpašaš . Če je pleh pretanek potem je to jajc, če se vredu zakuri. Moja nima zunanje obloge. Takšna kot je moja, z zunanjo oblogo je 175 kg.
Cen pa resnično ne vem.
verjetno še ima kdo kak kamin. bodo že še napisali svoje izkušnje

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Jaz stanovanje (razen kopalnice) ogrevam izključno s kaminom, pa ima dobrih 60m2...
Pet let nazaj sem nabavil tega: http://wamsler.eu/product/orpheus-mit-warmhaltefach/ nemške znamke Wamsler.
Kupil sem ga ali v Merkurja ali pa v enem Bau*** (ne vem več kje) za cca 600€.
Niti enkrat mi ni "zakadil" in ker se cela sprednja stran odpre lahko zelo velika drva daš noter.
Poleg tega ima zelo veliko steklo (ki se ne takoj ne zapaca, kot je nekdo omenil) in lahko opazuješ polena kako gorijo...
Lahko samo priporočam.
2093062-kamin.jpg

Priponke

• 2093062-kamin.jpg
    2093062-kamin.jpg
    243,2 KB · Ogledi: 3.334

hermann

Guru
19. mar 2014
9.666
6.528
113
Bom malo ukradel temo

Kateri šporhet na drva priporočate? Osnovna funkcija bo seveda gretje.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.567
1.152
113
Najbolj važen za v moderno stanovanje je zunanji dovod zraka za gorenje. To pa ta tvoj kamin ima. Izkušenj z njim nimam, imam pa jih s staro Lokaterm pečjo in če jih ne bodo več še naprej dražili, bo tudi v bodoče tako, sicer bom pa jaz tudi kam drugam pogledal.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Tudi jaz imam zelo poceni Wamslerja, ki sem ga kupil (začasno) pred 4. leti za cca. 240 €! Računaj pa še na strošek dimnika, rozete, morebitnega barvanja stene in stekla za na tla!

V glavnem, kuriti je potrebno z znanjem in ljubeznijo
grin1.gif
Larifari, da ti mali kamini nimajo duše! Meni nič ne maže šipe in tudi vlek je dober! Moraš pa imeti dobra drva in kot sem že napisal potrebno je znati kuriti!

meni je fino, da je brez oblog, zakurim zvečer od 20.ih do 23. ko otroci spijo, zjutraj pa ni nevarnosti da bi se opekli. Sem pa v njem prekuril cca. 10 kubikov drv
grin1.gif

Vzemi nekaj kar ti je všeč, koliko dajo manjše obloge, ti ne znam povedat. Sam pa imam poleg kamina še en ventilator, ki mi malo premeša zrak, ko ga vklopim.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
jaz imam kaminsko peč Hark. cenovno tam okrog lokaterma. ampak če primerjam z lokatermom so mi boljše.

glede otrok? ta kaminske peči sevajo tako toploto da ni straha da bi otroci kaj šlatali... vsaj zaenkrat je tako :)

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
koliko pa morajo biti te peči oddaljene od stene (ob strani in zadaj)? uporabnik zgoraj je prilepil fotko, ko ima kamin skoraj čisto ob steni iz strani?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.881
108
63
štajerska
jaz imam cca 10 cm odmaknjeno od stene zadaj
ob straneh pa je prosto. naj pa bi bilo 20 cm prosto od strani , spredaj pa vsaj 80 cm od kakšnih gorljivih materialov ( recimo stol, miza, fotel.... )

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
koliko pa morajo biti te peči oddaljene od stene (ob strani in zadaj)? uporabnik zgoraj je prilepil fotko, ko ima kamin skoraj čisto ob steni iz strani?
Kaminska peč 99% toplote seva skozi stekleno šipo, zato imam jaz odmaknjenega samo enih 5cm.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Torej kar je velik je nad jurja,samo ko sem gledal sam vgradne nizke kamine ki bi imel steklo na 3 strani je bilo vse okl 3jurjev.

Katere so dobre znamke pa da so za normalen denar ?

• Všeč mi je
Reactions: Guinness