Večina vas najbrž že ve, da če hočeš da se HomeAssistant pogovarja z vsemi zigbee senzorji neglede na proizvajalca potem rabiš nek neodvisni zigbee koordinator.
Dosti nas je uporabljalo Conbee II ali pa Raspbee II, ki sta preizkušeno ok čeprav mogoče že malo zastarela in nimata zunanje antene.
No lani je Sonoff, ki dela dobre zigbee senzorje dal ven "SONOFF DONGLE PLUS" za 11$.
Glede na to da ima gor čip od TexasInstruments CC2652P in eksterno anteno so bila pričakovanja zelo velika ampak je Sonoff naredil slab firmware in posledično je bil ta koordinator zelo slabo sprejet...
No zdaj je community naredi svoj firmware za ta dongle in zadeva deluje super:
Jaz sem kak mesec nazaj dobil ta dongle in ga zdaj že en čas testiram in dela bp, tako da bom preklopil iz Raspbee II + Deconz na Sonoff dongle plus + ZHA za vse moje zigbee naprave.
Bom kmalu napisal še vodič kako se lotiti flashanja tega dongla z novim firmwareom...
Dosti nas je uporabljalo Conbee II ali pa Raspbee II, ki sta preizkušeno ok čeprav mogoče že malo zastarela in nimata zunanje antene.
No lani je Sonoff, ki dela dobre zigbee senzorje dal ven "SONOFF DONGLE PLUS" za 11$.
SONOFF Zigbee 3.0 USB Dongle Plus-P - SONOFF Official
SONOFF Zigbee 3.0 USB Dongle is a universal Zigbee USB stick. It can be used as a universal Zigbee gateway in Home Assistant or other open-source platforms via ZHA or Zigbee2MQTT to locally control all your Zigbee sub-devices, so you don’t need to invest on the Zigbee hubs for different brands...
sonoff.tech
Glede na to da ima gor čip od TexasInstruments CC2652P in eksterno anteno so bila pričakovanja zelo velika ampak je Sonoff naredil slab firmware in posledično je bil ta koordinator zelo slabo sprejet...
No zdaj je community naredi svoj firmware za ta dongle in zadeva deluje super:
Z-Stack-firmware/coordinator/Z-Stack_3.x.0/bin at develop · Koenkk/Z-Stack-firmware
Compilation instructions and hex files for Z-Stack firmwares - Koenkk/Z-Stack-firmware
github.com
Jaz sem kak mesec nazaj dobil ta dongle in ga zdaj že en čas testiram in dela bp, tako da bom preklopil iz Raspbee II + Deconz na Sonoff dongle plus + ZHA za vse moje zigbee naprave.
Bom kmalu napisal še vodič kako se lotiti flashanja tega dongla z novim firmwareom...
Nazadnje urejeno: