poceni elektrika..kje se najbolj splaca?

bleki

Zelenc'
14. jan 2012
22
0
1
zdravo prisel je cas da moram izbrati ponudnika za elektriko..ker se nisem dobil poloznice nemorem preracunat in primerjat dejansko porabo elektrike glede na porabo

lahko mal svetujete kje se najbolj splaca in kje so skriti vozlji...droben tisk

lp

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
Razlike so med večino ponudnikov tako minimalne da je za normalno porabo 90% ponudnikov tam-tam. Po zadnjem preračunu je bilo za moj primer med 5 različnimi ponudniki v končni ceni na računu 1% razlike (ker je itak večji del fiksno določenega od države). Določeni so malo dražji, te padejo ven... ampak večina je pa tam-tam.

"Skriti vozlji" so v vezavi in tem da je treba za res najboljšo ("akcijsko") ponudbo podaljševati vezavo vsake toliko časa (kar večina itak spregleda ker se jim ne da s tem ukvarjat)
"Skrit vozel" je tudi pogosto tudi, da v primeru globalnega padca cen ob vezavi na fiskno določeno - v začetku nizko - ceno ostaneš pač na prej določeni ceni, ki sedaj ni več najugodnejša (je pa vsaj v naprej znana).

Mogoče se splača pogledati še razne "ugodnosti", ki jih nekaterih ponudniki nudijo (ali pa so nudili) v povezavi s povabili novih uporabnikov, Petrol kartico zvestobe, Mercator kartico zvestobe, akcijo v povezavi s tem da ti isti ponudnik prodaja tudi zemeljski plin... ampak pri večini primerov je to drobiž, bolj vaba kot neki dejanski dolgoročni efekt, škodi pa ne.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Razlike so par evrov, ki se pa poznajo na dolgi rok (seveda odvisno od tvoje porabe). Komu se splača zamenjat ponudnika, spet drugim ne. Jaz sem naredil izračun pri štirih ponudnikih in smo izbrali najugodnejšega.
Glede globalnih cen pa lahko povem, da se gibljejo malo navzdol, pol spet pa navzgor in ni nekega trenda. Zato tiste akcije, ki jamčijo ceno do konca 2017 dejansko niso tako slabe.