počena šipa

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Na tri leta starem getzu je iz ljubega miru počila vetrobranska šipa (na spodnjem delu čez celo šipo). Not ni nič priletelo. A je že kdo imel tak primer. A se za to lahko uveljavlaj kakšna garancija? A je potreben kasko?

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Meni je na malo starejšem suzukiju pred enim letom sama od sebe počla šipa in to 50 cm v dolžino.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
garancija načeloma ne bo šla (tudi če bi avto še bil v garancijskem roku - razen če bi prodajalec bil res zelo dobre volje)

bo treba kar iz kaska potegniti - če imaš opcijo "delni kasko - stekla" ti ne bo šla celotna premija v maloro in če se ne motim tudi odbitne franšize ne treba plačati (če je bil kasko s odbitno franšizo sklenjen)

je pa s temi šipami tako, da odkar se vgrajujejo prednapete šipe le-te včasih same od sebe počijo (tud men na Leonu - ta zadnja - dan preden odhodom na dopust na smučanje - se odpravljam zjutraj v shoping (po zadnje stvari) - se moja usede v avto - zapre vrata in ti gre zadnja šajba v prafaktorje - pa je blo pol enega letanja (cenilec - zavarovalnica - servis - pa seveda zamuda pri odhodu na dopust
jezen.gif
))

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Jap, se že zgodi tak šit.
Pri prednji šipi je lahko problem tudi starejša poškodbica, ki jo prej ni bilo za opazit, je pa razjebnila kristale v steklu. Potem še malo napetosti od nekje, kaka temperaturna razlikica, pa je šit.
Zato se splača imet zavarovanje stekel.
wink-1.gif

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik colos pravi:
A je že kdo imel tak primer.

Imel enak primer v zadnjem tednu lanskega leta. Zvečer pridem domov, parkiram avto, ga zaklenem in grem spat. Zjutraj ga želim oprati in opazim 2cm razpoko v spodnjem desnem kotu sprednje šipe. Mojster, ki mi je menjal šipo je rekel, da se to včasih rado zgodi, ko so prevelike temeperaturne spremebe. Poleg tega je bila na mojem avtu šipa že enkrat menjana (pri prešnjem lastniku) in je bil gor nek no-name ponaredek. Zdaj je gor original in upam, da bo zdržala dlje kot prejšnja. Pa res se splača imeti zavarovana stekla. Jaz jih žal nisem imel, ker pač v dobrih štirih letih odkar imam izpit nisem nikoli imel takih težav, na koncu sem moral skeširat 200€ za šipo + delo. Drug teden pa zavarujem stekla in še kaj zraven.
cool-1.gif

LP

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Verjetno ti je priletel kdaj kamenček v spodnji rob stekla, potem rado poči. Malo dvigni brisalce, sem siguren da je kakšna pika tam spodaj od kamenčka.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Preko zavarovalnice je pri meni bil račun 120€ delo + 300€ steklo z materijalom.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Iz čistega miru (pri 190 km/h) mi je razneslo stransko šipo pri sovozniku. Šipa je napeta in , če je vzvojna čvrstost slabša ali kaka napaka v materialu šipa poči sama od sebe.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kolegu je na Škodi Oktaviji, letnik 1999 prav tako počila.

Avto je stal parkiran pred bajto, naslednje jutro pa razpoka 30cm na vetrobranskem steklu, ki se je potem med vožnjo samo še širila.

Takrat so rekli majstri da je zaradi samih sil počila.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Jaz sem dobil od Triglava račun ko sem menjaval pri Carglasu, za A6 je bilo original steklo z dežnim senzorjem + delo mislim da 620 ali 680€.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zadnje šipe na Meganih II karavan so rade pokale same od sebe. Med vožnjo je sam počl pa čao. Ni blo več.

V floti jih je blo cc 30, popokale vsaj na 5-ih.