Počasno snemanje v Nero?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Pozdravljeni.

Uporabljam program Nero (verzija 8.3.nekaj) in rad bi posnel cd z 2x hitrostjo, pa ne vem, kako se to naredi, saj v nerotu ponudi najpočasnejšo hitrost snemanja 8x.

Ali se da to kje v nerotu nastavit (najpočasnejšo hitrost), ker se mi zdi, da je v starejših nerotih šlo posnet cd z 2x hitrostjo.

Rabim pa tako počasno hitrost, ker snemam neko navigacijo za avto in je priporočljivo, da je posneto na 2x hitrosti...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hitrost je odvisna predvsem od medija in od pekača. Novejši pekači niti pod 16x ne pustijo, čeprav obstajajo določeni programi, ki to (bolj ali manj uspešno) zaobidejo in se da snemat tudi s 1x hitrostjo.

Vedi pa, da če boš snemal z manjšo hitrostjo, kot ti jo ponudi, ne bo kvaliteta nič boljša, največkrat je še slabša.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pekač za določen medij ponudi hitrosti, ki jih lahko (kolko tolko) kvalitetno uporabi. Te hitrosti ti pol ponudi Nero v meniju.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Ali je že kdo probal snemat navigacijski cd z hitrejšo hitrostjo in kako je delovalo?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma seveda dela s hitrejšimi hitrostmi, kak bo pa navigacija vedela s kolikokratno si snemal
tongue-1.gif

Vse hitrosti se da izbrat v CloneCD, pa zdi se mi, da se da tudi v CDBurnerXP.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če FW pekača ne zna pečt z 1X, pol ne bo šlo nikakor.
Razen če po vsakem sektorju program malo pauzira, da je povprečje 1X
smile-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.665
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Starta se SmartStart - Izberi meni (Zraven napisa Nero) ->Možnosti ->Zapisovanje podatkov - Imaš okence Hitros.
Možnosti: minimalno, varen, samodejno maksimalno. Pa probaj

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ma seveda dela s hitrejšimi hitrostmi, kak bo pa navigacija vedela s kolikokratno si snemal
tongue-1.gif

Vse hitrosti se da izbrat v CloneCD, pa zdi se mi, da se da tudi v CDBurnerXP.

glih sm zdej probu CDBurnerXP... na cdju piše 2x-52x, programo ponud min. 8x
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pobrskaj malo po nastavitvah, se mi zdi da je nekje vmes ''override speed recommendation''.

Sicer pa pravim še enkrat - ne ponudi program min. 8x zato, da bi uporabnike jeb... ampak zato, ker pač ne podpira in ker s manjšo hitrostjo nič ne dosežeš.