počasno izgubljanje tlaka v pnevmatiki

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Zdravo!

Že dober mesec opažam, da mi tlak v sprednji levi pnevamtiki pade iz 2,3 bar na 1,6 bar v roku 14 dni. Pri 1,6 se ustavi in ne pada več (morda še malo, ampak vedno prej napolnim pnevmatiko). Je kdo že imel tako izkušno?
Konec tedna grem do vulkanizerja, pri kolesih vem da obstaja nek sprej, ki zapolni mikropore in luknjice, verjetno je kaj takega na voljo tudi za avto? Ali lahko sam kupim in nafilam? Ker guma se sicer povsem normalno obnaša. Zadnjič sem jo napolnil na 2,3 bar, z njo v enem dnevu naredil 650 km in tlak je bil na koncu dneva še vedno 2,3 (pri podobni temeperaturi pnevmatike).
Kakšen nasvet?

LP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Ja pušča nekje, danes gume zelo redko kar spustijo na polno ... ponavadi pride tujek v gumo in tam ostane, puščanje je minimalno (ali pa ga sploh ni). Večji tlak pomeni več šanse da pušča to je logično, nekje je meje kjer je tlak zraka premajhen da bi uspel uhajati in se puščanje navidezno ustavi.

Samo dodajanje polnila ne priporočam, bolje da daš gumo z avta in vizualno poiščeš tujek. Če je manjša stvar lahko zaflikaš tudi doma z injekcijo ker vulkanizer ne bo naredil nič drugače oz. po drugi strani če nisi 100% pelji gumo do vulkanizerja pa bo on naredil kot je prav!
zmaga.gif

Edit: tri odgovori, tri različne domneve!
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.931
6.003
113
Lahko je tudi platišče nekje malo zvito ali zarjavelo (tubeless tehnika zna biti jeba).

Odmontiraš dol komplet gumo, jo daš v škaf z vodo in poiščeš mehurčke.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Jaz sem imel podoben primer na enem vozilu. Z enim vulkanizerjem sva kolo pred poletnim dopustom "kopala" pol ure v škafu, pa nisva videla nobenega mehurčka. Pozneje sem razmišljal, da bi jo verjetno morala še obremeniti. Ne spomnim se več, kako se je stvar razpletla, ker tega avta že > 10 let nimam več. V glavnem problema nismo rešili takrat, ko smo ga hoteli. Mogoče je izginil s premontažo gum (zimske) ali pa sem avto prej prodal.
Kot so drugi zapisali, pa je lahko tudi kak tujek v gumi (denimo žebelj) in bo efekt lahko podoben.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Po moje zanič ventilček. Pojdi k vulkanizerju (jaz bi šel takoj, ko bi se mi to pojavilo).

Tudi jaz sem že doživel ,da mi je puščalo pri ventilčku,pač prepari guma ..
nahrung002.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
pa kok mate to stare gume da vam preparijo? če si pameten se vedno kadar se mena guma, mena tudi ventilčetk, tisih 4€ te pa ja ne bo ubilo...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Guma od ventilčka kar rada prepari. Jih je res priporočljivo menjati pri menjavi gum, da si ne nakoplješ še dodatnih stroškov.

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
fotr je menjal gume in ventile, vozu se je samo čez zimo in že so ventili dobesedno razpadli, zgleda en kitajsi krep...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
482
83
če v škafu vulkanizer na gumi, napolnjeni na 3.5 bar ne najde puščanja, si naziva vulkanizer skoraj ne zasluži:)

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Kot je že nekdo omenil, porozen rob feltne oziroma na rob se ''nalimajo'' tenke plasti gume in tam potem pušča.. se mi je to že zgodilo. Lahko pa tudi da si kak žebelj fasal v gumo, luknja se potem skrči in minimalno pušča, vulkanizer zaflika za 10 € ( tudi to se mi je že zgodilo )