Počasna mreža zaradi uTorrenta

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri uporabi uTorrenta v1.7.7 se mi kljub velikim omnejitvam hitrosti - ne pokuri niti 15% bandwidtha z največ 15 aktivnimi soležniki - dogaja, da se preostali internet vleče kot megla oz. kot da bi pokuril cel bandwidth samo s torrenti (kar pa ni opaziti preko taskmanagerja. To se mi dogaja tako doma kot v službi. V prejšnih verzijah imam občutek, da je delalo boljše.

Ideje?
17758-icon_confused.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri meni je še bol blesavo. Ko mi laufa utorrent mi crkuje siol tv in moram resetirat modem, da spet začne normalno delat. Internet pa dela normalno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Pri meni je še bol blesavo. Ko mi laufa utorrent mi crkuje siol tv in moram resetirat modem, da spet začne normalno delat. Internet pa dela normalno.
Uporabljaj lasten ruter, ker ta krš, ki ga dajo ISP-ji je krš od krša.

Ali pa maximalno omeji uTorrent, da ne bo ubogi ruterček "preobremenjen" (ko da bi pazil, da bilderju ne daš predebele knjige, ker jo ne bo mogel v roki držati
rolleyes-1.gif
)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Ali imaš omejen max upload? Če nimaš, se problem skriva točno tu.

B.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Uporabljaj lasten ruter, ker ta krš, ki da dajo ISP-je je krš od krša.

Ali pa maximalno omeji uTorrent, da ne bo ubogi ruterček "preobremenje" (ko da bi pazil, da bilderju ne daš predebele knjige, ker jo ne bo mogel v roki držati
rolleyes-1.gif
)

Ja pa saj jaz imam svoj ruter in ne dela nobenih problemov. Modem crkuje! Kako pa naj to rešim?
rolleyes-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.643
508
113
Pri meni je bilo tako, da se mi je pri uporabi torrentov omrežje čisto zabasalo in resetiralo vsaj 10x na dan. Potem se ugotovil da težavo povzroča MTU (line maximum transmission unit). Sicer sem uporabljal Azureus in je imel privzeto vrednost nastavljeno na 1500 medtem, ko je adsl linija sposobna prenašati le 1492.

Od te spremembe se mi še ni niti enkrat resetiral sam od sebe. Mogoče ima tudi uTorrent kaj podobnega?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Pa vzpostaviš PPP povezavo na routerju, ali to stori kar modem ?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Pa vzpostaviš PPP povezavo na routerju, ali to stori kar modem ?

Ruter vzpostavi povezavo. Ampak ne razumem, zakaj ima to sploh kakšno zvezo s tem, da crkuje siol tv?
confused-1.gif
Internet mi vedno dela normalno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ali imaš omejen max upload? Če nimaš, se problem skriva točno tu.

seveda je omejen (in sicer nekje na 30% upload bandwidtha). Če ni, potem je šele štala.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zmanjšaj število povezav v utorrentu pa bo boljše.

Kake dva meseca nazaj smo imeli par strani o tem kak nastavit povezavo, malo pobrskaj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Na koliko? že sedaj je aktivnih samo 10-15. Sicer pa sem probal na računalniku v službi, zmanjšal število povezav za cca 5x, pa ni nič pomagalo, mogoče samo minimalno, skoraj neopazno. A zabasana cela mreža v firmi za tistih 50 kB prenosa.
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Uf.
Si probal z default nastavitvami ? (seveda ko te vpraša, obvezno pravi bandwith vpiši. Pazi na enote)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Na koliko? že sedaj je aktivnih samo 10-15. Sicer pa sem probal na računalniku v službi, zmanjšal število povezav za cca 5x, pa ni nič pomagalo, mogoče samo minimalno, skoraj neopazno. A zabasana cela mreža v firmi za tistih 50 kB prenosa.
bonk.gif

Da nimate kje na glavnem routerju kakšnega QoS programa zagnanega, ki veselo daje P2P paketkom najvišjo prioriteto...