Počasen boot SSD

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Probal sem že nekaj stvari in pozabill kaj že. IT sem prosil za nasvet....ne morem ugotoviti zakaj rabi tako dolgo časa za boot. Tudi več kot minuto.

Thinkpad T440s, i7, 8GB rama, SSD, Win 8.1....

Prosil bi za pomoč, kako tole porihtati.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Se ti tudi kdaj vmes med uporabo PCja zgodi, da ti zmrzne za par 10s, vmes pa disk lučka sveti v eno?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Ne vem, če ima ta laptop lučko, oz. je nisem opazil
smile-1.gif

Kar se tiče sistema, opažam probleme predvsem na mrežni ravni. Ko npr. dam PC v sleep, grem v drugo pisarno, odprem....in če imam veliko odprtih oken, mi včasih potem vse trokira. To pa se ne zgodi, če obdržim povezavo z mrežo oz. netom.

Je pa prvi SSD crknil po 3 mesecih, tale je drugi, zamenjan v garanciji.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Sam imam enakega, samo i5.

Na začetku sem tudi sam imel nekaj problemov, ampak dejansko sem upgradal Bios, pa se potem prenosnike ni več dvignil. Potem sem ga dal na servis, kjer so zadevo porihtali, dali višji Bios gor (je vmes prišla nova verzija) in do sedaj dela BP, v uporabi cca 1,5 leta.

Verjetno imaš vse upgradeno, poskusi še z drugim SSD-jem, čisto instalacijo. Kaj za uporabljaš Access Connections? določene verzije so imele tudi probleme potem ko si dal prenosnik v sleep ali pa potem nazaj na dock, potem se prenosnik ni pobral - tudi drugi modeli od Lenova.

Lp,