Počakajte še z nakupom TVja....zakaj?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Torej kot v naslovu, Pioneer bo(je) prenehal z izdelavo Plazem, tako da se obetajo lepe cene za potrošnike. Vemo kaj pomeni KURO serija v kvaliteti slike, tako, da....naprej veste kako
lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Jest se tega pravila držim že dolgo. Edino razlog je drug.

Telemach do mene pripelje klasiko, digitalna sta lahko samo dva programa.

T-2 mejbi celo ima kaj HD, ampak me njihova televizija pri kolegih ni navdušila. Motnje, preveč kompresirana slika, težave s hkratno uporabo neta/tv/telefona... ostajam pri kablu. Itak ne vem, koliko programov je sploh teoretično možno dobit v HD?

In klasika je na plazmah in LCDjih porazna. Sony CRT jih vse pelje scat, če mi crkne, grem takoj v lov na rabljen TV.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
1. rajši požerem slabšo sliko in gledam lep tanek tv na steni, kot pa staro kiblo
2. marsikateri lcd in plasma ima enako lepo sliko kot crt kište

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Kaj pa vem kaj vse sem videl. Bolj ali manj robo, ki jo ima folk doma. Nobenih ultra super duper stvari.

Ali pa tudi: kadar je v BigBang & co na demo modelih šibal TV program in sem poškilil na zaslon je bil rezultat isti šmorn.

Namenoma probaval nisem nič.

Je pa tudi možno, da sem že čisto za cajtom
tongue-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nbena plazma in lcd nimata boljše slike od crt.

edina izjema bi bilo kaj z blue raxa v full hd..

kar pride po kablovju takem ali drugačnem je crt svetlobna leta naprej.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
LoL

Cene so šle sam gor oz. bodo šle gor ko bo Kurotov začel zmanjkovat. V UK se 8 serija prodaja za dober denar kaj šele 9.

Pri nas so nazadnje omenjene cene za 9tko ble že izredne...za naše razmere in to pri BB.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Drugače upam da imaš prav...z veseljem bi mel 5090 ali pa 6090 doma, sam to vem da se nau zgodilo zarad cene, ker je še vedno premajhna diagonala za kvaliteten material in pač čist preveč za gledanje SD TV.

Hud projektor + Panasonic el cheapo 50tka al the way...
cheer.gif

Sicer pa...kaj bo folku tak TV, ker so pa napol slepi...ja prov slepi ne samo barvno slepi.
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Kako pa to, da bodo nehali izdelovati, če je to kao TOP roba? To je tako, kot bi marcedez nehal delati avtomobile?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Panasonic plasmo si probal? Foter ima na kablu 106 cm sliko super, nič slabšo kot prej na 82 cm Toshiba CRT.

točno tako. Eni pretiravajo. Mi smo zamenal 32" philips crt in da ga ne vidim več!! Plazma all the way.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ker je top roba, je tudi cena TOP in takih kupcev je zelo malo...nekateri ne vidijo prav NIČ!

Nekateri TVji na trgu niso vredni 1€ pa folk kar bulji v tiste kište. Pioneer je delal robo za poznavalce, sodeč po količini uvoza iz Kitajske lahko veš koliko je potem takih?

Sicer je pa serija 9 tolk dobra da bi pa res vsak drugi cepec moral videt zakaj je benchmark za vse.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
Imaš prav. A je danes malo dobrih trgovin, v katerih ti pustijo oz. pokažejo kaj vse zmore tv še preden zgubiš živce zaradi trgovčevega natolcevanja nepotrebnih podatkov. Najbrž se spomniš, da še nekaj mesecev nazaj nisem bil navdušen nad nobeno plazmo (dobro pustimo zdaj vse digitalne tunerje in ostalo kramo), ker je bila slika na plazmah v večini trgovin kar nekaj. Podobno je bilo tudi na lcd-jih, a se mi zdi, da so se vseeno malo bolj potrudili. Imam občutek, da jih kar "out of the box" priklopijo in je to to. No, ko pa vidiš kaj Pioneer zmore pri nekom, ki ima porihtane zadeve, pa je to čisto nekaj drugega ...

Converted.press
tongue-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No očitno bodo res prej nehali delati pri Pioneerju plazme, preden bom dočakal njihovo 32 ali 37" plazmo....

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj so se prej prodali Panasonicu in boš tam dobil enkrat tudi Pioneer kakovost slike. Panasonic hitro napreduje, zgleda pa da Pioneer tehnologije še niso vgradli oz. pobrali vseh bombončkov.

Pri Pioneerju pričakvat 32"....to je pa tud smeh.
rolleyes-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
In klasika je na plazmah in LCDjih porazna. Sony CRT jih vse pelje scat, če mi crkne, grem takoj v lov na rabljen TV.

Priporočam okulista, dobr vem kaj zmore odličen Sony CRT,sam prot enmu Panasonicu je pol k. vredna slika in to na navadni kablskem signalu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa to, da bodo nehali izdelovati, če je to kao TOP roba? To je tako, kot bi marcedez nehal delati avtomobile?

Ker so ogromni stroški same izdelave plasme. V velikih primerih je štorija podobna Sonyjevemu PS3, pri katerem dosegajo končne boljše rezultate oz. krpajo finančno luknjo z igrami.
Pa še recesija jih je udarila, žal.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Kakorkoli... plazma je za pi**e, ki hočejo imeti vse mehko.

LCD je za taprave dece!!

LP!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
LoL

Cene so šle sam gor oz. bodo šle gor ko bo Kurotov začel zmanjkovat. V UK se 8 serija prodaja za dober denar kaj šele 9.

Pri nas so nazadnje omenjene cene za 9tko ble že izredne...za naše razmere in to pri BB.

Zagotovo ves da konec proizvodnje Pioneerja nima nobene veze z cenami na SLO trgu....