poanta filma no country for old man?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.019
-374
113
sm gledal, pa na koncu mi ni bilo nic jasno! kaj je torej skriti pomen filma nagrajenega z oskarjem?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Še kak njun film poglej, boš mogoče bolj poštekal filozofijo bratov Coen.
Ne delata konvencionalnih filmov.

Pač to je film, ki te ne pusti mirnega/hladnega, pa če ti je všeč ali ne. In nisi edini, ki se sprašuje o pomenu.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Pomen ni le eden, ampak jih je več. Zadnjih 5 ali 10 minut filma bi si moral pa ogledati še enkrat, ker mi je ravno takrat malce padla pozornost (pa še nisem ga pričakoval takrat - konca).
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Poanta filma je v tem, da se svet spreminja, postaja vse bolj nasilen. Poanta je združena v prvih 5 in zadnjih 15 minut. Včasih so imeli odklenjene hiše in avte, zdaj se vsi zaklepajo. Včasih so hodili policaji brez pištol, sedaj jih imajo vsi.

Na koncu potem šerif (Tommy Lee Jones) razlaga, da ne razume več tega sveta/nasilja in bo najverjetneje odstopil iz mesta šerifa, ker ne zmore več.

In to je: No country for old men.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Tudi jaz moram še enkrat pogledat konec filma. Tisti dialog z očetom in ženo.

Pa če sem prav razumel, je tudi ves denar pobral Tommy Lee Jones.
aplauz.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.019
-374
113
ja to tud ne vem! kdo je pobral denar, kam je šel morilec? ženo je pa verjetno ubil ja...

zakaj je ta serif unga kr spustu, k je imel trupla v pick-up, kot da si ne bi hotu dela delat?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zakaj je ta serif unga kr spustu, k je imel trupla v pick-up, kot da si ne bi hotu dela delat?
Ker je to bil uradni prevoznik trupel ?;)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.019
-374
113
ja, a so jih šele po treh dneh pospravili? sm pomislu na to, da je pogrebnik, sam mi un ni deloval kot pogrebnik!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
LOL, sej pocas boste ugotovili da je vmes samo 2 uri nepotrebnega balasta...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ni balasta nikjer.
ne-ne-1.gif

Kdor ni gledal naj ne bere tega!!!

Ženo ubije. Ker preveri da nima podplatov umazanih od krvi. Na kri na tleh je bil zelo občutljiv.
Denar pobere al šerif al pa psiho. Mehičani zihr ne.

Ne razumem pa nekaj. Zakaj je psiho šel kar z dvema tipoma (od kje so se poznali...) na kraj obračuna prekupčevalcev. Kdo so bili ti ljudje?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.019
-374
113
ja ni občutljiv na kri na tleh, pač pa na svojo čistočo! če ga spremljamo čez cel film... skoz je akcija, streljanje, ubijanje, pogovarjanje... on je pa skoz na frisn obrit! čupo ima lepo na prečko počesano, oblečen je lepo, čist kontra k pozitivc! Vidimo tud na ni neumen, ker se sam operira, ve kaj more nabavit! pač intelegenten človek! men so všeč taki morilci! edino čiste škornje sta oba občudovala!

unadva sta bila pač bivša sodelavca! mene zanima bl, kje je pol un policaj, k ga je aretiral na začetku! a ga je že prej on ubil, sam kako bi pol na policijsko postajo prišel? kako je policaj ujel, kje ga je ujel?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sm gledal, pa na koncu mi ni bilo nic jasno! kaj je torej skriti pomen filma nagrajenega z oskarjem?

Da je posnet po knjigi z enakim koncem? Denar dobijo mehicani z postaje btw.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ni balasta nikjer.
ne-ne-1.gif

Kdor ni gledal naj ne bere tega!!!

Ženo ubije. Ker preveri da nima podplatov umazanih od krvi. Na kri na tleh je bil zelo občutljiv.
Denar pobere al šerif al pa psiho. Mehičani zihr ne.

Ne razumem pa nekaj. Zakaj je psiho šel kar z dvema tipoma (od kje so se poznali...) na kraj obračuna prekupčevalcev. Kdo so bili ti ljudje?

Če sem prav zastopil, so ga tej tipi najeli, da bi jim denar našel.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Un model ki najame unga kavbojca, da najde tega psihota, je prvo najel tega psihota da najde keš. Sam je poslov une dva modela, ki jih on potem ubije.