"Po pamet"

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113

Hmmmm. Štirje "poudarjeno" očetje bi radi opozarjali na varnost v prometu tako, da se gredo s staro kripo izpostavljat v levih deželah. Prevoziti nameravajo ogromno nepomembnih kilometrov in hkrati pustijo doma žene in kup otrok, ki bodo mogoče ostali brez moža in očeta, če bo slaba varnost v prometu, proti kateri se borijo, dvignila svojo grdo glavo...sploh na daljnem vzhodu...ampak vse za dober namen a ne? ;) Ali samo za pijansko žurko pod pretvezo dobrodelnosti? Varnost in družina pa k. jih gleda...

Veš kako pripomoreš k boljši in varni prihodnosti svojih otrok? Tako, da si odgovoren foter, ki je raje doma, da kaj naredi in se ukvarja z njimi, kot, da se s kripo in frendi vozaka 2 meseca naokoli do Mongolije in nazaj...ali pa čisto huda ideja...celo družino pelješ kam, pa lahko zaradi mene celo pot tuliš še o prometni varnosti, da bo za "dober namen".

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
Tega nisem nikoli razumel. Kaj bodo zbirali? dober namen? Hvala za odg.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
zbrat moraš za 2 charitya denar. oni so se odločil za varnost v prometu.

mi pa ni jasno zakaj gredo že 1 teden prej, preden je uraden štart. najbrž čas, ampak imo ni fore da si tok pred vsemi

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Tega nisem nikoli razumel. Kaj bodo zbirali? dober namen? Hvala za odg.
Vse kar bodo zbrali, tudi kasneje s kakim potopisnim predavanjem, bodo donirali Zavodu Varna pot.
zbrat moraš za 2 charitya denar. oni so se odločil za varnost v prometu.

mi pa ni jasno zakaj gredo že 1 teden prej, preden je uraden štart. najbrž čas, ampak imo ni fore da si tok pred vsemi
Oni ne gredo uradno na Mongol Rally, je pa osnova za oz. zgledujejo po njihovi poti.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Janez40:
to je njihova odločitev in njihov rizik, če se bo kaj zgodilo.
Čeprav.... tipično slovensko, če ni ravno Planica ali Poreč, je že vse ultra nevarno, pa obglavili jih bodo, pa .....
Ne glede na vse so si izbrali relativno varne države.
Sem tudi 100% da ne bo šlo za dobro kamuflirano pijansko žurko, ravno obratno.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113
Janez40:
to je njihova odločitev in njihov rizik, če se bo kaj zgodilo.
Čeprav.... tipično slovensko, če ni ravno Planica ali Poreč, je že vse ultra nevarno, pa obglavili jih bodo, pa .....
Ne glede na vse so si izbrali relativno varne države.
Sem tudi 100% da ne bo šlo za dobro kamuflirano pijansko žurko, ravno obratno.

Potrebno je najprej razumet kaj sem napisal, potem pa komentirat. Nevarne so ceste, še posebej na vzhodu. Podat se na tisoče kilometrov dolgo pot s staro kripo po nevarnih, neznanih cestah zato, da opozarjaš na prometno varnost je v rangu plavanja proti sredini oceana, da opozarjam na onesnaženje morja.

Bistvo vsega je, da bi se za dober namen ali dejansko aktivno opozarjanje na varnost in prihodnost otrok dalo bistveno več in varneje narediti doma, kot pa tisoče kilometrov proč v Mongoliji...samo potem to ne bi bila 2 mesečna žurka, a ne ;)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Rekel bi, da je dober dvomesečni poceni dopust. Predvidevam, da bodo iz donacij krili tudi svoje stroške poti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Nič ne rečem. Mogoče nisem pravi zato, ker nisem nikoli razumel, kako nekdo nabira sredstva tako da nekaj počne. Imamo kake, ki hodijo, eni tečejo, eni kolesarijo ... Večinoma so zadaj pač reklamne kampanje in tam še razumem od kod denar od podjetij. Privat dati v nek namen preko nekega dogodka? Saj lahko daš direktno.
Včasih je M$ na NT konferenci dal v dobrodelni namen za nek jutranji tek za vsakega tekača. Nikoli nisem razumel te fore. Tekači so bili udeleženci in smo že pobrali vse njihove reklame, neke posebne medijske podpore za ta tek ni bilo (večje kot je bila za NT konferenco) ... Lahko bi torej preprosto dali denar v namen, ki so ga imeli v mislih in toliko kot so ga namenili dati.

Nazadnje urejeno:

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
Jest grem od danes naprej do avgusta vsak dan trikrat srat. Zbiram denar za raziskovanje raka na debelem crevesju, donirajte na TRR xxxxxxxxxx :bonk: pozirajo pa na tistih poganjalcih in triciklih kot eni emancipirani od moski. Pi.z.d.a pejte smreke napadene od lubadarja podirat, imamo dosti dela, da uvazamo ljudi.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Pri najboljši volji tudi jaz ne razumem kaj ima potovanje v mongolijo z varnostjo njihovih (in naših) otrok. Ne rečem, gremo peš (magari po levi nogi in s konjsko figo pod pazduho) po slovenskih cestah, okoli šol in vrtcev, mahat z rumeno zastavico....