Po novem otroški dodatek samo do 18.leta

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Hm, mogoče si pa razlagajo tako, da ko si enkrat polnoleten si dejansko odrasel oz. odgovarjaš sam za svoja dejanja, čeprav tehnično gledano si še vedno otrok staršem ampak si zadosti star, da lahko ti staršem plačaš "otroški dodatek".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.461
7.156
113
pri taščici
Linka nisem gledal ker sem na gsm. Se kar nekaj je (baje) takih cvetk v novem ppokojninskem zakonu. Sem jih lepil v pokojninsko reformo. Iscem potrditev ce je vse res

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Dijakom bo tako kot doslej do polnoletnosti pripadal otroški dodatek, vendar ne bodo prejemali štipendij, po osemnajstem letu pa bodo lahko kandidirali zanje, vendar bodo v vsakem primeru ostali brez otroškega dodatka, ki ga sedaj prejemajo.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Dijakom bo tako kot doslej do polnoletnosti pripadal otroški dodatek, vendar ne bodo prejemali štipendij, po osemnajstem letu pa bodo lahko kandidirali zanje, vendar bodo v vsakem primeru ostali brez otroškega dodatka, ki ga sedaj prejemajo.
In kaj je tukaj tako slabega? Da otroškega dodatka ne bodo prejemali 25 letni študenti, ki ne študirajo in mesečno zaslužijo dve povprečni plači?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Matra ga, da bo treba začet delat.
grims-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Saj že, samo imam preveč časa trenutno, pa lahko odpiram te teme. Zjutri 1 dcl kave pa bom ko nov.

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
In kaj je tukaj tako slabega? Da otroškega dodatka ne bodo prejemali 25 letni študenti, ki ne študirajo in mesečno zaslužijo dve povprečni plači?

To je bila kopija iz večera

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kaj če bi raje knjigo prebral ali pa strip v prostem času?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.107
466
83
45
dolenska
Lepo, da izražaš svoje mnenje. ampak je to prva tema od žajfe, ki govori o nečem pomembnem. Evo spet nekaj kar mi je alter dal prvi. To si seveda vedel že lani marca, ker imaš tak post.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Kaj pa, če bi z učinkovitim nadzorom poiskali in kaznovali tiste, ki sistem zlorabljajo, namesto, da kaznujejo vse po vrsti? Ampak tipično za našo nesposobno politiko - ko se ugotovi, da se neka pravica zlorablja, se pravica vzame vsem, namesto, da bi se potrudili in kaznovali tiste, ki pravico zlorabljajo.

BTW: sam bi takoj ukinil veliko večino socialnih transferjev (ob hkratnem zniæanju davkov)

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj pa, če bi z učinkovitim nadzorom poiskali in kaznovali tiste, ki sistem zlorabljajo, namesto, da kaznujejo vse po vrsti? Ampak tipično za našo nesposobno politiko - ko se ugotovi, da se neka pravica zlorablja, se pravica vzame vsem, namesto, da bi se potrudili in kaznovali tiste, ki pravico zlorabljajo.
O kako se pa tu strinjam s tabo. Preverili bi lahko študentske delavce, samohranilke, nezaposlene,...
Ampak naziv otroški dodatek bi pa bil bolj primeren za otroke tam nekje do konca osnovne šole. Meni se malo smešno sliši, da ga dobijo starši 25-letnih otrok.

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sploh ne vem, kako se moji da izpolnjevat obrazec za tistih 20€ na mesec.
tongue-1.gif

Ti razmišljaš tako ja, jaz sem enakega mnenja. 20 gor dol, je pa smešno, da so sigurno v vrsti vsi tisti, ki ga tudi slučajno ne potrebujejo. Te bi se pa stepli za 20e

Je pa nekaj no. Midva nalagava to tamali na račun...sej z leti se ji bo nabralo nekaj...za en star avto, ko naredi izpit, če ne drugega.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Lepo, da izražaš svoje mnenje. ampak je to prva tema od žajfe, ki govori o nečem pomembnem. Evo spet nekaj kar mi je alter dal prvi. To si seveda vedel že lani marca, ker imaš tak post.

Če bi tebe kdo razumel...
tongue-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sploh ne vem, kako se moji da izpolnjevat obrazec za tistih 20€ na mesec.
tongue-1.gif
A serješ denar? Če imaš samo 20 EUR na mesec, potem imata očitno dobre plače.
Drugače pa se vloga lahko odda tudi preko interneta in ti ne vzame več kot 10 minut.
Pa ne pritožuj se potem čez cigane koliko dobijo od države, tebi pa se ne bi dalo enkrat letno pisat obrazca za 240 EUR (12 krat 20).

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
cenzus za otroški dodatek je tako nizek, da recimo če imaš 3 družinske člane, pa starša zaslužita vsak 900 € takoj padeš v najvišji razred, kjer znaša otroški dodatek 20€..tako da ni ne vem kaj, ampak 20€ je 20€, ukinja se ga pa na zlo CIGANSKi način...potiho!

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
cenzus za otroški dodatek je tako nizek, da recimo če imaš 3 družinske člane, pa starša zaslužita vsak 900 € takoj padeš v najvišji razred, kjer znaša otroški dodatek 20€..tako da ni ne vem kaj, ampak 20€ je 20€, ukinja se ga pa na zlo CIGANSKi način...potiho!

Kaj pa lahko nardiš z 20€?