Plošča brez grafike, CPU z grafiko priklop monitor

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Torej, nabavil bi matično ploščo, ki nima vgrajene grafike niti konektorja za priklop monitorja. Imam pa Intel procesor z vgrajeno grafiko.
kako lahko rešim priklop monitorja?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Torej, nabavil bi matično ploščo, ki nima vgrajene grafike niti konektorja za priklop monitorja. Imam pa Intel procesor z vgrajeno grafiko.

Na matično ploščo, ki NIMA VGA, DVI ali HDMI izhodov pa če imaš tudi procesor z grafiko ne moreš priklopiti monitorja - zato si moraš nabaviti PCI-e grafično kartico.
Ne vem, zakaj kompliciraš! Kupi matično ploščo, ki je primerna za ta procesor z grafiko.
Če ne boš zadovoljen z to grafiko pa kasneje kupiš grafično kartico in jo vgradš v PCI-e vodilo.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:

Kupiš grafo. Plate brez izhoda za grafo so ponavadi kake gamerske zadeve, za katere se ve, da nihče ne bo uporabljal tiste intel gare.. ampak vseeno ne škodi imeti rezervo, če grafa crkne.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Kateri procesor in katero plato imaš?

Sicer pa intel grafe so v zadnjem času ratale že solidne, če ne rabiš ravno za igre/delo.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
imam i7 3770 s podnožjem 1155. plata mi je crklna in iščem novo. Ker za podnožje 1155 ne dobim nove, imam možnost rabljeno kupit, ki pa je brez grafike.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Potrebujem vsaj 4 slote za ram in 8 SATA priključkov...
Do sedaj sem imel INTEL DZ77GA-70K Extreme. Umrla mi je 17 dni po izteku 3-letne garancije.... Človek bi pomislil, da je sprogramirano...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Potem pa najbolje da prodaš procesor (ti i7 grejo za med) in kupiš Skylake kombinacijo. Kot sem napisal, sem bil pred pol leta v podobni situaciji in sem tudi potreboval 4 slote za ram (ker imam pač 4x4gb) in 8 sata portov (ker imam ssd, 5 diskov in dvd). Takrat se je še dobilo take plate in sem za 80 eur kupil neko Asrock Fatal1ty, ki še danes dela odlično. Takrat se je za 1155 dobilo vsaj 30 razlčnih plat, zdaj je pa zgleda vse pobrano.

Kot sem napisal: če nimaš potrebe za zunanjo grafiko je boljša varianta Skylake, sicer pa pač kupiš neko grafično.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Tako naredim. Čez prvomajske praznike nas itak ni doma, pa naj se i7 na bolhi pase... morda pa novo štalco najde...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.781
113
Citat:
8 SATA priključkov...
Kaj pa je narobe z dodatnimi SATA PCI-E karticami
confused-1.gif
Premalo SATA priklopov na plati je z lahkoto rešljiv problem.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
To je takoj 20-30 eur, pa š vedno ostaja problem slotov za ram. Ok, sa da kupit dve večji palčki, a spet nekaj stane in se kar nabere.

Ko smo že pri tem, ve kdo za kakšno ugodno sata3 kartico?