plin

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
štedilnik na plin. malo smrdi po plinu. malo gledamo kaj bi blo narobe. je normalno da ventil takoj za priklopom na jeklenki šumi, ko gre plin skozi, oziroma ob prižganem plinu, ko pa plin ugasneš in pretoka ni, tudi šumi ne? se kdo spozna na to? ni glih prijeten občutek, ko vohaš plin po kuhinji.
confused-1.gif

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Zamenjaj cev z varnostnim ventilom to se mi pa res ne zdi nek strošek. Lahko pa si sposodiš kje cev z ventilom in probaš.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Sam ne tako kot pred tedno ena stara ženska, ki je šla z vžigalnikom sprobavat če plin pušča.
evil.gif
............in na njeno žalost je puščal

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik zino pravi:
štedilnik na plin. malo smrdi po plinu. malo gledamo kaj bi blo narobe. je normalno da ventil takoj za priklopom na jeklenki šumi, ko gre plin skozi, oziroma ob prižganem plinu, ko pa plin ugasneš in pretoka ni, tudi šumi ne? se kdo spozna na to? ni glih prijeten občutek, ko vohaš plin po kuhinji.
confused-1.gif

Ventil, ki ga verjetno ti misliš je regulator. In ja ta šumi, ko gre plin skozi njega. Ko plin ugasneš (zapreš na štedilniku) takrat nima kaj več šumeti. Če šumi, ti nnekje za njim pušča.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
kot rečeno...menjaj cev z dušilko. Najbolj eje menati ob vsaki menjavi tudi tesnilo (oz. vsaj vsako drugo menjavo). Pa bistvo je da ko odpreš ventil na jeklenki ga vedno odpri do konca ! Ker v vmesni fazi lahko pušča, ko odpreš dokonca pa sigurno ne bo. TOrej imaš samo ali do konca odprt ventil ali do konca zaprt.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
mene so tako (pod(učili da če ventil pušča bo puščal povsod vmes razen ko je zaprt in do konca odprt.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Stricu se je zadnjič naredilo, da mu je nova jeklenka puščala pri odprtem ventilu. (Ob vretenu ventila.)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
je pa nekaj s tem plinom..vsaj kaže tako.

Da odkar so te zelene jeklenke da plin smrdi..pri nas mat jamra za znoret....ena jeklenka je smrdela pa nismo vedeli zakaj in kje (v omarici)...da smo jo zamenjali. Zdaj pa pravi da ko prižge plin da zasmrdi (na samem štedilniku)...jepa kuhinja stara 1 leto, takod a je praktično vse novo.

Ne vem...so začeli šutirat noter kak slabši plin?

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
butan plin ima sam po sebi izrazit vonj, tako da možno, da je samo vaša malo bolj občutljiva.
čeprav lahko bi bila teorija, da dodajo še dodatno vonjavo, s katero lažje zaznamo, da je nekje plin odprt in se izognemo morebitnim eksplozijam.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
sem v zvezi z smradom rešil tako, da sem plin zamenjal z indukcijo. plin je bil poceni, porabila sma 42€ za celo leto kuhanja, ampak šparanje nima prednosti pred varnostjo. zdaj bolj mirno spim.
cool-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Plini za gospodinjstvo nimajo nobenega vonja, zato dodajajo neko smrdečo kemikalijo, da se lahko zavoha.