Plesnenje bidona

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Kupila sem bidom Camelback , ki naj bi bil eden boljših zaradi svojega ventila, ki ima samo zaporo. Imam pa problem, ker mi ta ventil plesni ne glede na vzdrževanje. Ker ima poseben ventil oz nastavek za pitje je temu posledično tudi težko oprati in posledično zadeva plesni.

Kako se izogniti plesni. Ali naj raje kupim enostaven bidon, ki ga ni problem oprati.

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ce imas samo vodo not bo tezko splesniv. Probaj natocit v pokrovcek in nekako spustit vodo parkrat cez.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Bidoni so potrošnja roba, ki ga je treba menjat redno.
Meni so najboljši tisti s pokrovčkom. Vsaj na kolesu ni usnik umazan.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Res je, konc koncev teh par evrov pa ni tak strošek, sam ko se ti zdi neumno to kr naprej kupovat
rolleyes-1.gif

Men se tud plesn nabrala pa samo vodo not nalivam pa tud čez noč ga pustim v vodi pa ne ne pomaga
smirk-1.gif

Za fitnes nosm kr 1L plastenko pa menjam tedensko a za bajk bo treba novo nabavt k ta od Meride ni nevem kaj
d055.gif

LP.S

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Za kolo uporabljam ponavadi 0,75l bidone. Zadnji kulturni ki sem ga našel je bil en reklamni od Culta v Logatcu. Za krajše fure mi je pa še vedno najboljši tisti 0,5l, ki ga občasno dobiš če kupiš vrečko Isostarja.
Glavno da drži navoj in pokrovček. Ni slabšega kot če se ti bidon poceja po gištelu ali pa da se ti polula čez navoj direktno po majici (polet ni panike ampak ko pa ni vročine pa ni glih luštno).

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Tudi meni se to dogaja, pa bidon vsakič po rekreaciji operem in osušim. Ampak ker je to potroša roba, si npr. v Leclercu 1x na mesec kupim novega (2.5€), pa je stvar rešena. Sicer pa imaš non-stop neke akcije, kupiš Isostar, pa dobiš bidon gratis in to je to.

isostar-400g+bidon-orange.jpg

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
niti sanja se mi ne na kak način vam uspe da se naredi plesen?
stupid-1.gif
v 12 letih se mi to še enkrat ni zgodilo. Tudi na 4 leta starih bidonih ne. Hrani se vedno odprt v omari in to je cela umetnost

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
plesen nastaja zaradi vlage. Ne smete puščati vode not. Bidon se opere in osuši, nato pa hrani odprt kot je Steve povedal

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Sam delam ravno obratno. Po uporabi ga z vodo napolnim do roba in tako čaka do naslednjič. Pred naslednjo uporabo samo 1x spereš in je.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
aha!
17758-icon_confused.gif

smetka, camelbak je res eden izmed najboljših, ga imam kako leto tudi sam in o plesni seveda, tako kot pri predhodnikih, ni sledu. ali ga puščaš mokrega, ali pa ga hraniš v vlažnem prostoru. ni druge opcije

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
očitno se nisva razumela
odprto plastenko obrnem okol, da se scedi
pokrov s palčko pa posebej postavim pokonci
drug dan zjutraj vse suho

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
kupite si aluminjastega,pokrovček pa je na vijak in boste imeli mir mesece,dobi se v hervisu,cena je res mal višja 5 e dalje

lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Jaz pustim opranega in odprtega, da se na zraku posusi. Nobene plesni se nisem fasal. Tko da ne vem kaj eni carajo.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
aha!
17758-icon_confused.gif

smetka, camelbak je res eden izmed najboljših, ga imam kako leto tudi sam in o plesni seveda, tako kot pri predhodnikih, ni sledu. ali ga puščaš mokrega, ali pa ga hraniš v vlažnem prostoru. ni druge opcije

Bidon po uporabi operem, nastavek za pitje (ki mi plesni) tudi, ampak se ga ne da osušiti, posledično začne plesneti.
Bidon shranjujem v sobi, tako da prostor ni vlažen. Ko mi spet začne, ga poslikam.

Problem je ker ta nastavek moram potem razstaviti (dokaj zakomplicirano) da ga lahko sploh opreme.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Enako ze nekaj let puscam vodo not po turi s kolesom, niti sledu o plesni :]

Nimam probleme s plesnenjem samega bidona, ampak nastavka za pitje, ker ima en poseben sistem, ki ga posledično ne morem osušiti.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Imam bidon, ki nastavka ne moreš dol vzet. Niti sledu o plesni. Doma ga operem, spustim parkrat vodo cez, da spere cukr in ga pustim na sobni temperaturi, zraku, da se posusi. Plesni nema. Torej cucla ne susim, se posusi sam od sebe.