Pleskavice - Hofer

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Že nekajkrat sem kupil pleskavice v Hoferju in sicer proizvajalec Celjske mesnine. In sem z njimi nadvse zadovoljen saj:
- ne spuščajo kilo olja-tekočine, ko je spečeš
- se ne zmanjšajo na pol velikosti, ko jih spečeš ampak tam nekje na 3/4
- so zelo okusne
Malo sem si ogledal specifikacijo in piše svinjsko in goveje meso II kategorije. A so te pleske tako dobre in se lepo pečejo zaradi kakšnih kemikalij in ''obdelave'' ali je enostavno meso vseeno dobro, kljub temu da je druge kategorije.
Namreč parkrat sem vzel tudi pleske od Ave in to ni za verjet: poleg okusa (ni bil niti približno zraven teh Hoferjevih), so namreč spustile liter vode (sem moral vmes odlivat proč, sicer bi se kuhale in ne pekle) in se zmanjšale nekje na pol. Nisem pa gledal specifikacije pri njih.

Še vprašanje: katere pleske sicer kupujete?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Pleskavice, od Pivke ali perutnine Ptuj. Če je treba "ta prave" oz. iz drugega mesa, sarajavske a kaj so že, mislim da od Ave in še to na hitro. Drugače se pa raje zapeljem do Ljubljane, sej mi ni treba kaj preveč razlagat kam, itak vsem poznani dve lokaciji in kupim mleto mesto ter potem sam naredil pleskavice.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Jaz jih tudi večkrat kupim in točno te od Celjskih mesnin, saj delim mnenje s teboj. Načeloma sem z vsem kar kupim od Celjskih mesnin precej zadovoljen.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Pleskavice in mleto meso izključno "delam-pripravim" sam. V poljubni trgovini Izbereš lep kos mesa, pa ti ga mesar zamelje.
Te pripravljene mešanice so pa ...

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Goveje in goveji cevapi iz hoferja so se boljsi...

Za ave ti ne verjamem da so spustile vodo

vedno vzamem al
1) ave
2) hofer goveje (cevapi&pleske)

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ave sarajevski spustijo tolk vode da misliš da maš dimnik in ne roštilj.
Jup, točno to je bilo. Ne kupim več: poleg odlivanja tekočine proč se tudi zmanjšajo nekje na pol, pa še komplet štedilnik ti tista tekočina umaže.

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Ok za sarajevske se strinjam...tok skp skocjo da niso cevapcicem podobni
smile-1.gif

Zato samo gurmanske...se rajs leskovacke
cheer.gif

Hofer goveji mal loja spustijo...logis dej govej meso je pust in sam od sebe neb skp stal...pustis v ponvi in je....mmmm

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Probal zadnjič Hofer goveje čevape. To ni č od čevapov. Kaj vse in kakšno meso je tam notri me niti ne zanima.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz sem pa ravno danes spet spekel te Hoferjeve čevapčiče... Sem šel gledat v koš, če so isti. Piše, da so iz svinjskega in govejega mesa. 'Okus podeželja'. Meni so všeč, pa moji tudi. Bolj od Lidlovih, zamrznjenih. Sicer so okusi različni, meni so dobri. Vsekakor pa se nobeni, ampak res nobeni, ne morejo primerjati z onimi z Baščaršije. Ampak, dobro.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Probal zadnjič Hofer goveje čevape. To ni č od čevapov. Kaj vse in kakšno meso je tam notri me niti ne zanima.

sej tud njihovi zaposleni ne priporočajo njihovega mesa.

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Pleskavice, od Pivke ali perutnine Ptuj. Če je treba "ta prave" oz. iz drugega mesa, sarajavske a kaj so že, mislim da od Ave in še to na hitro. Drugače se pa raje zapeljem do Ljubljane, sej mi ni treba kaj preveč razlagat kam, itak vsem poznani dve lokaciji in kupim mleto mesto ter potem sam naredil pleskavice.

Na katerih 2 lokacijah je to?
confused-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Hehe, spet ima vsak drugi drugačno mnenje, eden kak je super in oh in sploh SLO porekla, drugi da je samo še za v "smeti"
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Hofer ma prov vredu cevapcice in tist meso od celjskih al kerih mesnin ze, Ce pa koga skrbi kaksno sranje je notri, kot povsod in prevec slano, nobenmu se pa ne brani da gre sam maso mlet iz mesa ki ima ceno 15eur /kg

Nazadnje urejeno:

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
tudi sam sem že probaval vse mogoče kupljene čevapčiče, tudi ave, vendar zadnji dve leti samo hoferjeve(celjske mesnine) pleske in čevape. Tudi doma narejen hamburger iz teh pleskavic je daleč najboljši.

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
A kdo ve zakaj se jih neki časa ni dobil? Pa tud ave si mogu prov iskat!

A izven sezone se pa ne dela čevapov al kako?