Plenilec Petrol grozi

netko

Guru
25. jul 2007
7.203
2.521
113
Evo posledice:
še naprej bom očitno tankal na hrvaškem... namreč neregulirano hrvaško gorivo bo še vedno cenejše od osvobojenega slovenskega

• Všeč mi je
Reactions: dax

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.565
4.409
113
Sej lahko petrol pove koliko dobi od drzave, da jim drzi obvezne drzavne rezerve, pomojem vec kot zasluzijo od prodaje goriva. In to gorivo ki ga drzava placuje ekstra veselo prodajo napre namj in vedno ga z dobickom.

Recimo privat firma ki bi drzala rezerve je podvrzena nihanju naftnega trga, petrol seveda temu ni, on ima vedno dobicek tudi ce jemljejo nafto po 2 eur in prodajajo po 1 eur. Država plača razliko + stroške hrambe. Jasno se tega ne razglaša na veliko, bi bilo pa prav da se ker en kup teh "rezerv" pride v moj tank na koncu in jih plačujem po tržni ceni, ki jo petrol nikdar ni plačal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.565
4.409
113
Ne vem kaj hočeš povedat, ampak z zakonom ki je del standarda blagovnih rezerv na nivoju EU, mora RS zagotovit 90 dnevne rezerve naftnih derivatov. In večina teh rezerv je v tankih od petrola, za kar imajo koncesijo in so zanjo tudi plačani. Precej teh rezerv je "teoretičnih", nahajajo se v tanku od tvojega lokalnega petrola, ki bi ga v primeru izrednega stanja zaplombiral in evo ti 90 dnevne rezerve.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.116
4.122
113
Ljubljana
hmpg.net
Torej:
1.Obvezne rezerve nafte in njenih derivatov
V Republiki Sloveniji so skladno z zakonom, ki ureja blagovne rezerve, oblikovane 90-dnevne obvezne rezerve nafte in njenih derivatov.
Obvezne rezerve naftnih derivatov so zaradi pomanjkanja skladiščnega prostora na ustrezni, ekonomsko primerni lokaciji v Sloveniji, deloma skladiščene tudi v državah, s katerimi ima Slovenija podpisane dvostranske sporazume.
Torej izgleda da prva trditev drži.

Taka naročila se da preveriti na portalu JN in recimo glej vraga, res je Petrol partner https://www.enarocanje.si/#/pregled-objav/862905
Nisem gledal vseh, zagotovo boš ti, ki si očitno posvečen to bolje razložil, bi se dalo mogo z linki, ne iz riti?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.934
8.456
113
Torej:
1.Obvezne rezerve nafte in njenih derivatov
V Republiki Sloveniji so skladno z zakonom, ki ureja blagovne rezerve, oblikovane 90-dnevne obvezne rezerve nafte in njenih derivatov.
Obvezne rezerve naftnih derivatov so zaradi pomanjkanja skladiščnega prostora na ustrezni, ekonomsko primerni lokaciji v Sloveniji, deloma skladiščene tudi v državah, s katerimi ima Slovenija podpisane dvostranske sporazume.
Torej izgleda da prva trditev drži.

Taka naročila se da preveriti na portalu JN in recimo glej vraga, res je Petrol partner https://www.enarocanje.si/#/pregled-objav/862905
Nisem gledal vseh, zagotovo boš ti, ki si očitno posvečen to bolje razložil, bi se dalo mogo z linki, ne iz riti?
No dej preberi kar je napisal. Da je vecina rezerv v tankih od lokalnih petrolov. Zdej ce ti lokalni petrol enacis z drzavo pol je napisal nekaj smiselnega, v nasprotnem pa je ponovno napletel neko svojo idejo ki nima nicesar skupnega z realnostjo

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.116
4.122
113
Ljubljana
hmpg.net
Link ki sem ga dal za JN govori o menjavi nnnn ton goriva. Petrol je dal najboljšo ponudbo, da odkupi staro in dostavi novo gorivo. Razlika v ceni je, evo tega pa ne vem, ampak ve Budi, ker on je modrec nad modreci tule, verjetno minorna, saj je vmes minilo nekaj mesecev. In ti (in jaz) kupujeva to gorivo na črpalkah Petrola po dnevnih cenah.

Res je, Petrol tu definitivno puši - ali pa mi pušimo Petrolu?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.565
4.409
113
No dej preberi kar je napisal. Da je vecina rezerv v tankih od lokalnih petrolov. Zdej ce ti lokalni petrol enacis z drzavo pol je napisal nekaj smiselnega, v nasprotnem pa je ponovno napletel neko svojo idejo ki nima nicesar skupnega z realnostjo
Pač napiši kje je teh 90 dni rezerv in kje se potem porabijo oz. kako se rotirajo? Nekaj jih je dejasnko deponiranih, ampak še to jih ima na čez petrol (ortnek ipd.).

Večina državnih rezerv (ne samo goriva, tudi hrana ipd.) je samo teoretičnih, dejansko kot rezerve ne obstajajo, ampak so del redne dostavne verige. V primeru "višje sile" se pač take stvari zaplombira in postanejo rezerve. In ne samo petrol, še par drugih para-državnih firm dobiva velike denarje iz naslova "držanja" teh kvazirezerv.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.028
1.479
113
Gre za komy konglomerat, parkirišče kadrov, z nebroj direktorji, kateri ima vsak tajnico.... Sem delal leta z njimi....tako odokativno imajo samo v režiji še ene 50posto špeha...., potem pa verjetno še vse pogodbe s pobratenimi društvenini sistemi.... Če bi bil interes verjetno en kranjski šipac pekar porihta poslovanje v enem letu....
Vsaj leta nazaj je bilo tako. Morda so zadnje uprave kaj porihtale, ne sledim
Direktorji se redno menjajo. Berlocnikovega kadra je ostalo med direktorji 0 oseb. Nada spucala. Tajnic se je zmanjšalo na minimum, izvršni direktor, kakšna stabna služba in uprava. Place na kolektivnih pogodbah slabe oz nizke.