Plenice Pamers

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kje jih dobit po najnižji ceni? Zdaj bi najprej potrebovali za novorojenko (rodi se čez 1-2 tedna).

Sem gledal če je mogoče kaj na eBayu ugodnega in so neki paketi s 200-400 plenicami, ampak vse precej dražje kot pri nas v trgovini, kaj šele ko poštnino prišteješ.

Najcenejše new baby sem našel v Sparu za 18,8c na kos.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ne pretiravaj z velikim nakupom, dokler ne probaš kako se obnesejo. Vzemi najprej manj, če bodo ok pa navali.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
ksz:

kupi en paket, saj ne bo vojne da bi ostal brez njih.
Sploh če boš kupil enko, ti bo precej hitro prerasla.
Si siguren da bo novorojenka? Kaj če bo novorojenc?
Poznam ljudi ko so v roke dobili nekaj drugega kot so jim napovedali!

Sicer pa glede znamke se jaz ne obremenjujem.
Je pa res da sem enkrat precej plenic kupil v leclercu (pampersk) po precej znižani ceni(40%). Z njimi je bilo sicer vse OK. Nisem opazil razlike proti starim po "normalni ceni"
Bil je že v mulerjevih, sedaj je v hoferjevih, pa načeloma nimam čez nobene pripomb.
Je pa res, da je sedaj že lepo na kahlici

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
vem da je off, kaj je že velik
shocked-1.gif

se pa spomnim, da je bila že enkrat tema o pamerskah in jih je veliko reklo, da če že te plenice, na obvezno v mullerja kupit. drgač pa kot so rekli, najprej sprobat, potem pa zalogo nabavit.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Nam edino Pampersk iz Mullerja ni "prebijal", vse ostalo kar smo probali, smo imeli mokro đamo...Mislim, da je razlika pri teh Pamperskah v dobavitelju (proizvajalcu)...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
@skorpy

jah pač je požeruh tko kot foter....
wink-1.gif

Sicer pa baje nekateri dobijo še celo več izpuščajev od različnih plenic.
najin jih je fasal nekajkrat bolj zaradi "neprave" kreme (ali pa robčkov) kot pa zaradi plenic. Zdaj je pa itak že dolgo brez kreme in je ta zadnja tipitop in jo v zadnjem mescu in pol večkrat prazni v kahlico kot pa v plenico. Nekaterim to baje še pri 2, treh letih ne rata. Upam da se naš ne bo premislil ko bo shodil

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
glede na to da mam skor 6mescov staro punčko....

mi kupujemo plenice pampers active fit izključno v mulerju. zakaj samo te? ker pri vseh drugih dobi plenični izpuščaj v roku enga dneva. ko smo meli pampers baby dry tudi iz mulerja, je dobila izpuščaje in ko smo še preden da smo ponucali cel paket, zamenjali nazaj v active fit je izpuščaj iz zelo grdega izginil v roku enga dneva. Kaj vse smo probali? iz mullerja vse njihove plenice, jih ni prenesla, vse pamperske iz mulerja - prenese samo active fit, iz špara pampers active fit - znoraj iste zunaj že na obutek bolj plastične. ta da kupi najmanjši paker pa sprobuj kere bodo pasale. ko je bla novorojenček so najbolj pasale pampers newborn ampak samo iz mullerja. zdej smo že na 5ki pa še nismo 6mescov stari, tudi po njihovi kilaži še ne dosegamo petko, vendar je full vlka. gre pa pri nam pri vsakih čez ker je taka kot ata ko gre na wc gre za dva dni naprej pa dva nazaj pa ni važno če je to trikrat na dan =)

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Nam edino Pampersk iz Mullerja ni "prebijal", vse ostalo kar smo probali, smo imeli mokro đamo...Mislim, da je razlika pri teh Pamperskah v dobavitelju (proizvajalcu)...

Res je, Müller ima plenice nemškega proizvajalca Pampers, ostali pa tam nekje iz češke, poljske?!
Razlika je očitna.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
sicer ne rabijo biti ravno pampers. ima müller neke svoje, ki so tudi odlične, če ne celo boljše od pampersa. smo preizkusili dosti modelov in one od müllerja so se odlično obnesle

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nekaj odgovorov, nič poštenega. Sestra bo čez 1-2 tedna rodila, ali bo fantek ali punčka ni razlike, oba rabita plenice
tongue-1.gif

Ima že 2-letnega fantka, tako da ve katere plenice so dobre in katere ne. Pravi da za novorojenčka so dobre samo Pampers (nemške seveda, kot ste nekateri že ali še ne ugotovili - piše na robu paketa Made in Germany ali Poland). Od pol leta naprej so dobre še DM-ove, ostalo pa bolj ali manj neuporabno. No mogoče so Müllerjeve še ok, zgleda je pomembno predvsem to, da niso narejene v vzhodni evropi.

No torej nihče ne ve kje so Pampers najcenejše? Saj veste koliko plenic gre vsak dan in da če prišparaš par centov na plenico, se nabere precej.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Mah te teorije o plenicah, jaz imam puncko v 4. mesecu pa sem kupoval plenice iz Nemcije, iz Müllerja, Leclerca in Baby Centra. Vedno samo Pampers, vsaj zaenkrat dokler je cisto mala - mogoce pozneje presaltam tut na kak Müller brand ali kaj drugega. Sestri je ostalo se nekaj Fixies plenic, ker ima par mesecev starejsa fantka in lahko samo recem da so v primerjavi s Pamperskam katastrofalne. Torej za zacetek priporocam Pampers New Baby 1 in 2. Tako mi je tudi sestra svetovala, ki ima 3 male otroke. Zdaj neke enormne razlike jaz med plenicami nisem opazil. Razen v ceni seveda, V Müllerju sem kupoval double pack pa je stala plenica 0,23 EUR, do sedaj sem prisel najceneje skozi z nakupi v Leclrecu, ce upostevam da mi vrnejo dobroimetje na kartico in mislim da me je prisla New Baby plenica okoli 0,17 EUR, sedaj uporablja active fit in v Leclercu pride 0,15 EUR na plenico kar je kar precej ugodnejse od konkurence. Edini nacin kjer lahko se ceneje prides do plenic, da recimo kupis economy pack v Baby Centru po klubski ceni (pride cena 0,17 EUR) a si predhodno kot clan Diners Cluba koristil 20% ugodnost pri Baby Clubu in kupil bone v visini 50 EUR za 40 EUR - tako te pride ceneje kot v Leclercu.

Zdaj ne vem al imam samo jaz sreco (da potrkam ob les) ali pa je moja princeska imuna na poljske plenice, ker ne opaziva nikakrsne razlike med poljskimi in nemskimi plenicami - razen v ceni.

Jaz bi na tvojem mestu itak pocakal z nakupom plenic do rojstva, namrec itak bo prvih par dni v porodnisnici in takrat lahko kupis plenice, ko bos vsaj priblizno vedel al bos dobil 2 al 5 kilskega otroka. Ce bo okoli 3kg lahko z lahkoto kupis tudi economy pack New Baby 1. Racunaj da gre plenica na cca. 3 ure, pa vcasih se tudi userje takoj ko zamenjas itd.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ce hoces made in Deutschland jih itak dobis samo v Müllerju, kaj sploh sprasujes. Cena pa pride 0,23 EUR na plenico ce kupis double paket, al pa 0,24 ce kupis mali paket.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pameprske so čisto kul (na nivoju)! So pa precej zasoljene. Vemo pa kako je pri teh rečeh..otroci se poserjejno na to, kaj smo mi kupili
hysterical-1.gif
(dobesedno).

Mi pri drugi uporabljamo zdaj izključno še iz Hoferja (le nisem prepričan, če se dobijo čisto za novorojenčke).

Mi smo jih običajno kupili v Baby centru - ko je bila akcija.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi v drugih trgovinah, ampak je loterija. Včeraj sem bil recimo v DM, pa je bil new born iz poljske, 2 iz nemčije, 3 pa spet iz poljske.

Otrok bo pa okoli 4 kile, že mesec pred rokom je imela 3,5kg. Tak da bomo verjetno kupili en paket new born, potem bo pa tak že treba na 2 it (če bo ko bratec, ki raste kot konoplja).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Kar dvojko mu takoj kupi, naš je imel min. 3,2kg (3 dni po rojstvu) pa ni imel nikdar 1 na sebi (razen mogoče v porodnišnici)
Sicer pa na začetku je naš porabil povprečno 10 plenic dnevno. MArsikatero je umazal, preden sva ga nazaj zavila. To pa zato ker sva tudi po 20 minut puščala odprtega na povijalni, saj mu je to pasalo. Ko si ga začel enkrat pakirat je bil takoj jok, prej pa vse OK.
Tak je še vedno. KO ga lulat/kakat je tečen in ti ne preostane drugega kot kahla. Zato sedaj pri dobrih 7 mescih porabi povprečno 5 plenic dnevno.
Koliko ste drugi porabil plenic dnevno?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Vzami po en paket Lumpijevih, en paket iz millerja, en paket pampresk, pa sprobaj če je/bo na katere alergičen - tudi to se lahko zgodi - da je na koži reakcija. Zato ne boš kupoval 400kosov nečesa kar bo potem neprimerno za otroka - vnaprej ne moreš vedeti. Eni so alergični na vse "umetne plenice". Pa boš na koncu na bombažnih pristal.