Plazma v okvari?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
LG plazma, stara vsaj ene 7 let (eden izmed prvih modelov) je crknil - slike ni na televijizi, zvok dela.

Se komu sanja približen strošek popravila ali raje v nabavo nove?

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
trash_recycle_bin_garbage.png

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Mislim, da se ti to splača popravit. Pri televizorju je vedno tako, da je glavni problem najti napako, oziroma defekten del. Sama menjava pokvarjenega elementa pa potem vzame 5 minut dela.

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
da se ti bo to kdo spravu šraufat ti bo vzel min 50-100€ plus nadomestni del.koliko je danes vredna 7 let stara plazma?če bi bila še zapakirana in nerabljena skoraj nič.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Uporabnik shift pravi:
da se ti bo to kdo spravu šraufat ti bo vzel min 50-100€ plus nadomestni del.koliko je danes vredna 7 let stara plazma?če bi bila še zapakirana in nerabljena skoraj nič.

Vredna mogoče res ni veliko, po drugi strani pa si ob nakupu novega TV hitro lahko spet ob 500 in več evrov. Verjetno se splača vsaj na servis dati da ocenijo stroške popravila, potem se pa odločiš dalje kako in kaj se splača.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Če boš dal popravljati, niti v sanjah ne izberi servisa VICOMA, ker so nesposobni lopovi. Priporočam servis Pro elektronika v BTC. Zelo pozitivne izkušnje potem, ko so mi v Vicomi v navezi z Comshop/tron/om uničili plazmo, ki sem jo potem sam popravil z deli, ki sem jih ugodno dobil v Proelektroniki.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.607
6.683
113
pri taščici
tudi jaz nimam dobrega mnenja o vicomi. Ne vem pa če šravfa LG.
pri matrixu CRT je nisem dobro odnesel.

lahko probaš tudi s tv kliniko. mislim da je pregled zastonj, proti nekemu sorazmerno majhnemu doplačilu pridejo tudi ponj in vrnejo

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Alioth pravi:
Če boš dal popravljati, niti v sanjah ne izberi servisa VICOMA, ker so nesposobni lopovi. Priporočam servis Pro elektronika v BTC. Zelo pozitivne izkušnje potem, ko so mi v Vicomi v navezi z Comshop/tron/om uničili plazmo, ki sem jo potem sam popravil z deli, ki sem jih ugodno dobil v Proelektroniki.

Kaj ima tukaj Comshop veze? Vicoma je servis. In da, so nesposobni lopovi. Še sam, ki delam v trgovini, so mi zavrnili popolnoma upravičeno reklamacijo, da imam na 32'' LGju lise po ekranu....se ne obremenjujem raje.....čeprav bi lahko živce izgubil.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Comshop je odgovoren zato, ker je kot prodajalec v pravnem razmerju s kupcem. Zgodba je dolga, Comshop/tron je v garancijskem roku zamenjal pooblaščeni servis iz lastnega (Comtron) v družbo nesrečnih/lopovskih Vikomovcev, tam pa so moj LG TV uničili do konca (mehansko in funkcionalno), kar se je dalo. Com-cepci v mariboru so se izogibali v nedogled kljub TIRS in ZPS, tako da mi je bilo vsega dovolj. Zadevo sem rešil sam. Izkušnja pa seveda dragocena. Bye bye kom-krneki (tudi na njihov maraton ne grem) in bye bye vse, kar je povezano z vikomo.
ZATO NASVET: IZOGIBAJTE SE KOMŠOPA

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
LG plazma, stara vsaj ene 7 let (eden izmed prvih modelov) je crknil - slike ni na televijizi, zvok dela.

Se komu sanja približen strošek popravila ali raje v nabavo nove?

Modela nisi omenil, zato ne vem, kateri moduli so v tvoji TV. Na 42PC1RR mel sem podobno okvaro. Zanič je bil modul Y-SUS oz. hibrid na tem modulu. Cena pri spodobnih e-bay prodajalcih je bila okoli 100 EUR, za toliko sem ga dobil tudi v prej omenjenemu servisu v BTC. Za delo oz. vse ostale stroške lahko računaš še enkrat toliko, pa sam oceni, če se ti splača.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Velika verjetnost, da je zanič Y-SUS modul (6871QYH036D). Preveri na "poštenih" servisih, koliko pride menjava.

Tukaj npr. pride komplet treh modulov (y-sus, z-sus, control) 85 funtov.