platnena streha naknadno

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
na twingu wind sem imel pred leti platneno streho, že starši so me vozili v spačku s platneno streho. zdaj bi rad na ženin c3 picasso namestil platneno streho naknadno. našel sem webasto hollandia 400, ki mi jo z električnim pomikom vgradijo za 1200 evrov. zanima me, ali obstaja še kaka alternativa temu al je to to? za webasto sem slišal, da je vrhunski in da tesni tudi po 10 letih. avto mislim imeti še najmanj 8 let. hvala za morebitne nasvete.

Nazadnje urejeno:

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Preveri še na citroenu, mogoče imajo kako presenetljivo ceno. Sicer pa ja, webasto.

Preveri, kako je z ojačitvami strehe, luknja bo kar velika. Sam bi se odpeljal do kakega citroen serviserja, ki lahko pogleda, kaj vse je treba predrmat. Bi pa tudi webasto sicer moral imet te informacije.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Ne,ne.sem že dobil odgovor webasta,da vgradijo brez problema,poskrbijo tudi za ojačitve in vse... zanima me le,če obstaja ugodnejša alternativa...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.534
2.672
113
SV SLO
Glede na doplačila pri novih avtih se mi zdi cena kar ugodna. Dvomim, da najdeš kvalitetnejšo ponudbo za nižjo ceno.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Meni je ta možakar vgradil Hollandia 735 za skoraj pol cene, kot bi mi pri nas:

http://www.schiebedach.org/

Piši mu e-mail, da te zanima cena. Potem ti bo poslal informativni izračun in mu pošlji e-mail za ceno s popustom.

Je pa res, da on rabi avto za nekaj dni, ker dela povsem sam. Jaz sem mu ga pustil 4 dni in streha je bila montirana. Dobiš pa tudi 3 letno garancijo + račun. Garancijo lahko uveljavljaš pri njemu ali pri nas.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Super,hvala.nemško znam,ga bom kontaktiral...
Na kaki avto pa si montiral sylver?

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Peugeot 508.

Pri nas si niso upali take vgradnje delat, ker je zelo zahtevna. So mi pa znali povedat ceno
smile-1.gif

Sporoci kaksno ceno si dobil gor
wink-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Da - lahko je samo na "kip" ali pa komplet cela odprta - kot original.

To je odvisno predvsem od modela. Recimo model Hollandia 300 ima samo na "kip", višji modeli pa imajo že celo streho odprto.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
mi je odgovoril schweiger iz nemčije. avto rabi 4 dni, v ljubljani naredijo v enem, on vzame 1400, v ljubljani 1200. tak da v nemčijo se mi ne splača.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zdaj pa mi je poslal še en mejl. sem mu prej odgovoril, da je predrag in da rabi preveč časa, zdaj pa pravi, da nardi za 1050 in v enem dnevu ... nič jasno. to je sicer 150 evrov manj kot pri nas, ampak če računam stroške, se mi še vseeno ne splača gor hodit ...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Zanimivo
grims-1.gif

Pri meni je bilo več kot 40% ceneje kot pri nas, sicer pa so pri nas komplicirali in niso hotli vgradit modela 735 (ta se skrije pod streho), ampak so hotli vgradit samo model 300 (ta se samo na "kip" odpre).

Primer:
- pri nas so mi izračunali ceno za 735 model 2.400 EUR + rekli so mi, da v Sloveniji ni strokovno usposobljene osebe, ki mi bo to vgradil (tudi oni ne), ker je postopek prezakompliciran in so mi ponujali model 300 (so mi pa dali kontakt tega gospoda, ker me model 300 ni zanimal)

- v Avstriji pa mi je ta gospod ponudil najprej ceno za 1.900 EUR + brez komplikacij pri vgradnji, saj se s tem ukvarja vsak dan in ima licenco od Webasta za izvajanje tega dela

- potem sem mu pisal in zahteval popust in mi je spustil ceno na 1.400 EUR

Morda pa je pri platneni strehi vse skupaj bolj komplicirano?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
citroen c3 picaso. webasto slovenija v ljubljani. avstrijc pravi, da je treba nekaj dodatno na stropu delat, neko prevleko, ker je streha precej višje,kot pa obloga... ne vem. trenutno imam rdečo luč od žene (avto je njen). na mojega c5 ne bom nič dajal, ker gre čez 3 leta od hiše. njen se mi zdi idealen za platneno streho (po vzoru spačka), pa še najmanj 7 let ga bomo imeli. po treh letih ima namreč šele 25.000 km in bi ga imel kao kot kabrio ...