Plastičen "vložek" za vijačenje v luknje v plehu

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Ne vem, kako se stvari pravilno reče (slo, ang), da bi poiskal na netu ... iščem plastičen "vložek", ki se vstavi v izvrtano luknjo v plehu, nato pa vanj privije klasičen vijak. Rabim za kombi, da prišraufam oblogo tovornega prostora ... Ne bi vrtal dodatnih lukenj v pleh za šraufe, ampak bi uporabil že tovarniške luknje, v katere bi dal te vložke in potem vanje prišraufal z vijaki.

Any ideas?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Vem, da obstajajo prav "automotive" vložki. Ko ga porineš v luknjo v plehu, se zaskoči (kot plastični čepki za pritrjevanje raznih oblog v avtu), ko vanj priviješ vijak, pa se razširi in fiksira. Sem jih videl, ko sem enkrat v enem avtu podiral armaturko. Problem je, da ne vem, kako se jim reče, da bi jih poiskal.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Vem, da obstajajo prav "automotive" vložki. Ko ga porineš v luknjo v plehu, se zaskoči (kot plastični čepki za pritrjevanje raznih oblog v avtu), ko vanj priviješ vijak, pa se razširi in fiksira. Sem jih videl, ko sem enkrat v enem avtu podiral armaturko. Problem je, da ne vem, kako se jim reče, da bi jih poiskal.

Mogoče TUKAJ najdeš kaj primernega.

Nazadnje urejeno:

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Obstajajo prav taki kovinski vložki z navojem... Vtakneš jih kot kovice s kleščami stisneš in imaš navoj v obstoječi luknji ali pa v katerikoli... Ko smo delal avtodom je bilo to nepogrešljivo.

Dobiš tut v bauhausu in podobnih.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Citat:
Uporabnik oby pravi:
Obstajajo prav taki kovinski vložki z navojem... Vtakneš jih kot kovice s kleščami stisneš in imaš navoj v obstoječi luknji ali pa v katerikoli... Ko smo delal avtodom je bilo to nepogrešljivo.

Dobiš tut v bauhausu in podobnih.

To misliš klešče za kovičenje slepih matic?