Plantarni fascitis

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Se je kdo že srečal s plantarnim fascitisom? Že skoraj dva meseca se bojujem s to težavo, neuspešno. V tem tednu grem verjetno še na neke terapije, me pa predvsem zanima, če ima kdo kaj prakse kaj je sam za stanje naredil...počitek petnice, kakšne masaže, kreme, karkoli?
Jaz sem trenutno prenehal s tekom, v čevljih imam silikonske vložke (kar mi res ful paše), pa občasno malce masiram.

Hvala za nasvete.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Jaz imam s tem težave. Načeloma klasične stvari - počitek, hlajenje in kakšna druga aktivnost.

Je pa zelo dobra vaja, vsaj meni pomaga - bosa noga in z njo valjaj teniško žogico.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
tole s teniško žogico sem že razmišljal. In ker v službi 9 ur sedim za računalnikom, bom kar med delom malce valjčal. Zna biti koristno ja. Hvala, definitinvo poizkusim.
Koliko časa pa kaj potrebuješ da odpraviš bolečine do te mere, da ponovno lahko začneš s kakšnim tekom? Ker po nekje berem, da so bolečine prisotne tudi pol leta
rolleyes-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Pri meni se kar vleče in vleče. Vem, da to tole ni potolažilo, ampak tako je. Žogica pa zelo hitro pomaga, boš takoj čutil razliko.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa do tega pride, poškodba kakšna ali samo od sebe?

Očitno sem preobremenil in preslabo ogrel stopalni lok in kar naenkrat me je peta prizemljila
redface-1.gif

Ja baje, da se kar vleča tale poškodba. In je res tečna in intenzivna bolečina, tako da je že hoje zelo boleča.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ja, to so take stvari, ki gredo težko hitro proč. jaz imam tibialis posterior sindrom, to je sicer bolj v povezavi z gležnjem, gre pa kita tudi tam proti stopalu, kjer se pripne na kost. In traja že kako leto. Je pa res, da sem predolgo časa čakal z rehabilitacijo. Včasih miselnost, saj se telo samo pozdravi očitno ne drži. Problem je ker že sama hoja v tem primeru najbrž vpliva na to, kako hitro se poškodba sanira.

Podobne teme