Plafonjere z IR senzorjem

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Za v hišo, temni hodniki, stopnišče, kurilnico, iščem neke solidne stropne luči z IR senzorjem, da mi roka ne bo vedno na stikalih...
Doma imamo že leta Steinelove senzorje, sicer zunaj, ki nam služijo bp. Steinel je v ceni ranga 70€ plus po komadu.
Ker bi rabil tega 8 ali 10 komadov, je tudi cena zelo pomembna.
Na Sylux so zadeve 25€+, a nimam izkušenj s to robo. A je tu smiselno gledati za LED žarnicami, ker bo tu dosti vklopov?

Vsak nasvet mi bo v pomoč.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Steinelove senzor plafonke so cca 33€ v Baumaxu
zmaga.gif

no name kitajskih ne kupuj ker boš imel težave .. izkusil na lastni koži
redface-1.gif

žarnice noter ali navadne ali halogenke, varčne ti bodo prehitro pocrkale

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kot že omenjeno...Steinelovo dobiš v bauhausu za 35 EUR...klasično belo (motno) platfonjero, ki ima vgrajen senzor v sami platfornjeri (torej ni viden)....in se zadeva ne pogled ne loči od navadnih platfonjer.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Steinlovo imam jaz eno ki mi nagaja. Ni mi jasno zakaj. Žal mi je da je nisem vrnil v garanciji

kaj pa dela? si jo pravilno nastavil?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Steinlovo imam jaz eno ki mi nagaja. Ni mi jasno zakaj. Žal mi je da je nisem vrnil v garanciji

10 evrov dam tistemu ki jo bo prepričal da se ne bo sama sredi noci prižigala. To se mi je dogajal v wc v bloku, še pogosteje pa ob selitvi na podestu stopnisca.
Obstaja te zapis o tem.
Nastavljal sem vse mogoče, en mislim da je celo nekakšno folijo omenjal
Pripeljem v Lj

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
888
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

10 evrov dam tistemu ki jo bo prepričal da se ne bo sama sredi noci prižigala. To se mi je dogajal v wc v bloku, še pogosteje pa ob selitvi na podestu stopnisca.
Obstaja te zapis o tem.
Nastavljal sem vse mogoče, en mislim da je celo nekakšno folijo omenjal
Pripeljem v Lj

Mogoče je problem kot sem že prej napisal to, da je "radarska" in zna lovit tudi čez lesene stene, vrata in podobno.

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Za tele Steinel RS16 piše, da so to "inteligentne svetilke, ki točno vejo, kdaj morajo svetit in kdaj ne". Očitno tvoja ni tako "inteligentna".
Se pravi, radarske odpadejo, ker če so problemi s temi Steinelovimi....ne želim imeti ponoči light showa po bajti in da mi zazna že vsakega pajka na steni ...treba je gledat za svetilke z IR senzorjem.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Steinel deluje že cca 10 + let brez težav. In ne deluje skozi vrata če zmanšaš občutljivost.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik panaque pravi:
Za tele Steinel RS16 piše, da so to "inteligentne svetilke, ki točno vejo, kdaj morajo svetit in kdaj ne". Očitno tvoja ni tako "inteligentna".
Se pravi, radarske odpadejo, ker če so problemi s temi Steinelovimi....ne želim imeti ponoči light showa po bajti in da mi zazna že vsakega pajka na steni ...treba je gledat za svetilke z IR senzorjem.
Moja je točno ta, oziroma njena predhodnica. Očitno sem v bh dobil petkov produkt in nisem dal pod garancijo pravi cas.
Kupljena je bila 2006, sem zadnjič nadel račun in garanciji

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Mam dve Steinel radarski, sem zelo zadovoljen. Občutljiva je tudi čez okno, mi pride zelo prav, se pa zlahka nastavi občutljivost, da tega ne počne, če nočeš.

Ko bom rihtal zgoraj flet, ni dvakrat za rečt, da bodo na hodniku samo take luči.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
seveda lahko daš 100 W...nobene panike. Itak take luči ne gorijo dosti torej se tudi segreti ne morejo.